Home / Blog / Wanneer ben je ergens klaar voor?

Wanneer ben je ergens klaar voor?

Marjolein Berendsen / ZoMa Opleidingen

Toen ik begin april onze plannen voor de retraiteweekenden bekend maakte, was ik enorm verrast door de hoeveelheid positieve reacties. Zoveel mensen die mee zouden willen, dat gaf echt een fijn gevoel. Inmiddels zijn we 5 maanden verder en is het zover: ik ben op weg naar Valencia!

Kriebelen

En ik vind het leuk en spannend tegelijk. De organisatie van dit eerste retraiteweekend ging niet zonder hobbels. Zoals jullie misschien wel weten, was het nog maar de vraag of we op de beoogde locatie terecht konden. Maar ook hier kregen de lieve eigenaren van het landgoed waar de retraites worden gehouden, hulp uit het universum. Hun droom kon doorgaan, en zo ook de retraites van ZoMa Opleidingen. In juli ben ik zelf al een paar dagen bij ze geweest, om alles goed voor te bereiden, de plek, de omgeving te leren kennen en het programma samen te stellen. En naarmate september naderde, hoe meer het begon te kriebelen.

De volgende stap

Want hoeveel vertrouwen ik ook heb, stiekem ben ik in mijn hoofd toch wat gedachtes tegengekomen die dat vertrouwen probeerden te ondermijnen. “Wat nou als het niet goed gaat?“ en “Kan ik dit wel?”. Alles nog eens goed doornemen, contact onderhouden met Franc en Marco in Valencia en tenslotte mediteren, contact maken met mijn essentie, en het onvoorwaardelijke vertrouwen vinden om deze volgende stap voor ZoMa Opleidingen te kunnen zetten.

Energie

Gezonde spanning is wat er overblijft. Kriebels in mijn onderbuik en enorm gemotiveerd! Ik heb een ontzettend leuk en waardevol programma voor de deelnemers en de weersvoorspellingen voor Valencia komend weekend zijn echt om te juichen. Ik denk, nee, ik weet zeker dat de deelnemers aan dit eerste retraiteweekend een hele mooie tijd gaan hebben. Die gezonde spanning neem ik vanuit mijn hart mee, want het geeft me zoveel energie!

Alles loslaten

Voor mij is het geven van een retraite iets wat ik al heel lang wilde doen. Verbinden, terug naar je essentie, leven in het Nu en even alles loslaten. En nu is het bijna zover. Het is in feite ook onderdeel van mijn werk, en ik ga er volop van genieten. Ook van het idee om opgeladen weer thuis te komen. Ik ben er klaar voor. Valencia, venimos!

Liefs, Marjolein

Anderen lazen ook

 • 24.01.2024

  De helende kracht van het aankijken van schaduwstukken

  Lees de blog
 • 10.01.2024

  Kwetsbaarheid en veiligheid

  Lees de blog
 • 08.01.2024

  De invloed van vorige levens en karma

  Lees de blog