slider

Reiki Trainer worden?

Een Reiki Trainer is afgestudeerd aan ZoMa Opleidingen te locatie Westervoort, locatie Amersfoort of locatie Zwolle. Hij/zij heeft de opleiding tot Holistisch Therapeut met succes afgerond en is daarna een jaar intensief getraind tot Reiki Trainer. Dit is een door de KTNO erkende 1-jarige opleiding op HBO-niveau. Je zou dit dus kunnen zien als een derde jaar, maar is wel van een hele andere opzet dan de opleiding tot Holistisch Therapeut.
slider

Wat kan een Reiki Trainer als hij is afgestudeerd?

Een Reiki Trainer heeft minimaal 3 jaar intensief aan zichzelf gewerkt en blijft dat doen, en weet daardoor uit de eerste hand hoe groeiprocessen verlopen. Een Reiki trainer is een trainer die zijn authenticiteit en uniciteit kan inzetten om Reiki vanuit passie en overgave over te brengen aan zijn cursisten. Een Reiki Trainer ondersteunt de cursisten op een liefdevolle en vakkundige manier. Daarvoor heeft hij de (vak)kennis, inzicht en overzicht in huis. Hoe ondersteun je de cursist om zijn zelfhelend vermogen in te zetten zodat hij volledig in zijn kracht komt? Hoe kan je de cursist weer in contact brengen met wie hij in werkelijkheid is? Alles hierover leer je in deze opleiding. Na het volgen van de opleiding ben je een compleet Reiki Trainer.

Reiki TrainerWat kun je verwachten van de opleiding tot Reiki Trainer?

De opleiding tot Reiki Trainer is opgebouwd uit de volgende componenten:

  • Vakinhoudelijke kennis die nodig is in het geven van Reiki cursussen
  • Ontwikkelen van vaardigheden voor een volwaardig Reiki Trainer
  • Zelfonderzoek en heling om jou tot volwaardig authentiek Reiki Trainer te maken
  • Procesmatig kunnen begeleiden van cursisten / cliënten
  • Herkennen en omgaan met diverse groepsdynamieken waarbij je je intuïtie en intuïtieve vermogens volledig in kunt zetten
  • Ontwikkelen van jouw authenticiteit en uniciteit als mens
  • Spiegologie
  • Creëren van een Reiki cursus, open avond en leren welke aspecten daarbij komen kijken
  • Eigen maken van de Reiki principes en daarnaar leven

Wat is de inhoud van de opleiding Reiki Trainer?Deze opleiding bestaat uit maatwerk. Wat is er nodig om jou tot Reiki trainer te maken? Er is een rode draad aan kennis, ervaring die overgedragen wordt en daarnaast zijn er vaste opdrachten waaraan je moet voldoen. Daarnaast is er alle ruimte om precies aan te dragen wat nodig is om jou nog een stap verder te brengen in je bewustzijn, behandelingen en je compleet voor te bereiden als trainer.

We werken in 1 op 1 sessies, omdat het klaarstomen van een Reiki trainer gaat over authenticiteit en uniciteit. Bij het geven van Reiki cursussen gaat het niet over een cursus eenvoudig geven. Het gaat erom dat je mensen vanuit jouw diepste kern kunt inspireren. Je bent compleet in verbinding met de essentie / de bron en vanuit hier kun je ook een mooie verbinding maken met de mensen die gaat begeleiden. In de meeste gevallen mag je een lange tijd meelopen op hun pad. Je bent bevoorrecht je cursisten weer in contact te brengen met zich Zelf. Je geeft ze de mogelijkheid om weer volledig de verantwoordelijkheid voor hun eigen leven te nemen en zo hun eigen gezondheid, geluk en licht te creëren. Uit mijn ervaring kan ik zeggen, dat dit een van de mooiste, diepste en dierbaarste geschenken zijn die ik heb mogen ontvangen en weer op mijn beurt mag doorgeven.

Tijdens de sessies wordt theorie en ervaringen met je gedeeld en wordt je daarin begeleid wat je nodig hebt. Afhankelijk van jouw startpunt, ervaring en behoefte kiezen we uit de diverse werkvormen. De modules die zijn opgesteld staan vast en deze doorloop je chronologisch, maar wel in je eigen tempo. Het kan dus zijn dat je bijvoorbeeld over module 1 verhoudingsgewijs langer doet dan over module 2. Dat bepaal je zelf.

Tussen de sessies door krijg je huiswerk. Dit zijn een aantal vaste opdrachten, waar je aan moet voldoen en een aantal opdrachten die op maat worden gemaakt voor je. Dit om het beste uit jou te halen om jou tot een authentieke volwaardige Reiki trainer te maken. Dit wordt aangevuld door de nodige zelfstudie.

This is Sliced Diazo Plone Theme