Home / Blog / Intuïtie

Intuïtie

Geschreven door Daisy den Dekker, trainer ZoMa Opleidingen.

Leven vanuit je intuïtie, je hoort het steeds meer om je heen. Mensen die weer durven te vertrouwen op wat hun intuïtie ze ingeeft. Moeilijk, zweverig? Nee niets van dat alles, het is simpelweg luisteren naar wat je al weet. Dat wat je hart en je onderbuikgevoel je influisteren. Wanneer je de volumeknop van je mind iets zachter zet kun je de wijsheid van je intuïtie verstaan. Hieronder drie belangrijke vaardigheden om nog beter in contact te komen met je intuïtie.

Verbind je hoofd met je hart en onderbuik

Ga de verbinding maken tussen je hoofd, hart en onderbuik. Als je deze met elkaar uitlijnt kun je jouw intuïtie een grote rol laten spelen in het geheel. In je intuïtie ligt alle wijsheid verscholen. Het leidt je altijd naar de juiste weg op het juiste moment, daarnaast is het aan je mind om het ook praktisch vorm te gaan geven. Belangrijk is dat deze drie waardevolle wegwijzers evenwichtig met elkaar samenhangen en dat schort er nogal eens aan. In onze westerse cultuur is de mind zo belangrijk gemaakt en zo dominant aanwezig dat we ons vaak niet bewust zijn van wat ons hart en onze onderbuik ons toefluistert. Achteraf zeggen we dan vaak ‘o ja’ het voelde ook niet helemaal oké, maar ik dacht (mind) dat ik me dat inbeeldde. We vertrouwen op zo’n moment niet op onze intuïtie, maar wel op onze gedachten. Ook al hebben onze gedachten het al vaker mis gehad. We blijven daar wel op vertrouwen dat is toch wel bijzonder niet?

Om het geheel in balans te brengen kun je in stilte gaan zitten en je linkerhand op je hart leggen en je rechterhand op je onderbuik. Dit is ook de basishouding van reiki. Ook al heb je nog geen reikicursus gevolgd, je kunt natuurlijk wel in deze houding gaan zitten om aandacht te geven aan je hart en je onderbuik, om ze het spreekrecht te geven. Onthoud dat je hart en je onderbuik veel subtielere seintjes geven dan je mind dus het is even oefenen en goed luisteren.

Vertrouw op jezelf

Wanneer je gaat vertrouwen op de signalen die je hart en je onderbuikgevoel je geven ga je ze ook steeds beter herkennen en horen. Ze worden je kompas en uiteindelijk zijn ze onmisbaar. In het begin zal je vast nog weleens de mist ingaan wanneer je je intuïtie verward hebt met een overtuiging of met een angst. Deins daar niet voor terug want je leert hier enorm veel van. Je gaat steeds beter het onderscheid kunnen maken. Elke fout die je maakt brengt je weer een stukje dichterbij je intuïtie. Dus sta jezelf toe om fouten te maken zoveel als nodig is. Iemand die leert surfen valt ook eerst wel honderd keer van z’n plank. Wees zacht voor jezelf en omarm je leringen. Durf jezelf te vertrouwen.

intuïtie blog

Durf te verbinden maar blijf bij jezelf

Vooral voor de hoog gevoelige mensen onder ons is het belangrijk om goed bij jezelf te blijven en niet leeg te lopen door prikkels van buitenaf. Want hoe kun je nog goed voelen wat je intuïtie je ingeeft als je ook alles van anderen om je heen oppikt? Wat is dan van de ander en wat is van jou? Hierbij is het van groot belang dat je ervoor zorgt dat je energie bij jezelf blijft. Voel alleen de energie van de ander wanneer je daar zelf voor kiest.

Is dat mogelijk? Jazeker, ook dit is een kwestie van veel oefenen. Door te oefenen word je steeds bewuster van de momenten waarop je te veel oppikt van anderen. Een simpele manier is het visualiseren van een gouden rand om je heen. Alsof je een gouden ei om jezelf heen hebt gezet. Dit kun je bijvoorbeeld s ’morgens na het opstaan toepassen en dan elke keer herhalen wanneer je merkt dat het nodig is.

Wanneer je voelt dat je iets extra’s nodig hebt kun je er ook nog voor kiezen om een rechtopstaande 8 (lemniscaat) te visualiseren op je lichaam. De 8 gaat over de eindeloze verbinding zonder onderbreking dus je kunt je indenken dat wanneer je jouw energie laat stromen door je lijf in de vorm van de rechtopstaande 8 jouw energie heel mooi bij jou blijft. Wil je jezelf even verbinden met de ander dan maak je er een liggende 8 van. De helft van de acht stroomt door jou heen terwijl de andere helft door de ander heen stroomt. Dit zorgt voor een optimale verbinding met de ander, zorg er wel altijd voor dat je de liggende 8 na elke ronde afwisselt met een staande 8 zodat je ook nog steeds goed met jezelf verbonden blijft.

Je hebt vanuit je intuïtie toegang tot alle wijsheid dus laat je verwonderen en ga er luchtig mee om. Neem jezelf niet te serieus, maak fouten en vooral maak veel plezier!

Wil je meer vertrouwen op je intuïtie? Bekijk dan eens de training spiritueel ontwaken van ZoMa Opleidingen.

 

Zomasté

Daisy den Dekker

 

Anderen lazen ook

 • 15.09.2023

  De 5 kenmerken van een Spiritueel Coach

  Lees de blog
 • 14.08.2023

  Paul Vossen: Ik gaf mezelf over aan de flow van het leven

  Lees de blog
 • 09.08.2023

  Interview met Eva Alberda: Ik merkte meer synchroniciteiten in mijn leven

  Lees de blog