Home / Blog / Hoe ver ga jij in verdieping?

Hoe ver ga jij in verdieping?

Marjolein Berendsen / ZoMa Opleidingen

In de opleiding tot Holistisch Therapeut leren we onze studenten om de dieperliggende oorzaak van allerlei klachten te achterhalen. Daarvoor werken we vanuit een holistische visie en worden vijf holistische niveaus benaderd. Bewustzijnsontwikkeling, zelfonderzoek en zijnsoriëntatie zijn hiervoor van essentieel belang. Je gaat als holistisch therapeut in opleiding dus echt de diepte in; eerst bij jezelf, om daarna je cliënten effectief te kunnen begeleiden.

Steeds terug naar je essentie

Die verdieping kan een proces zijn waar je veel remmingen, blokkades, oude pijn en vastgehouden emoties tegenkomt. Als je deze kunt accepteren of loslaten ben je al een heel eind op de goede weg. Je keert terug naar je essentie, naar wie je werkelijk bent en leert in die diepgaande contacten met jezelf onvoorwaardelijk, oordeelvrij lief te hebben. Hoe moeilijk en zwaar zo’n weg soms ook is, als je eenmaal in die diepte bent geweest en hebt gevoeld hoe licht en liefdevol het binnen in jou is, dan wil je daar steeds weer naar terug. En hoe vaker je dat doet, hoe makkelijker het wordt!

Oefening baart kunst

Blijven doen is dus de sleutel tot succes. Dat geldt voor heel veel dingen (oefening baart kunst, zeggen ze toch?) en dus ook voor het doorgeven van Reiki. Hoe meer je het doet, hoe beter de energie blijft doorstromen. Omdat wij bij ZoMa Opleidingen als missie hebben om licht en liefde te verspreiden, willen we iedereen met een Reiki certificaat de mogelijkheid bieden om kennis en vaardigheden te verdiepen. Kennis en ervaringen delen, oefenen met verdiepende Reiki technieken en heerlijk in verbinding komen met jezelf en met anderen, hoe fijn is dat?

Samen verbinden

Vanaf september 2019 bieden we daarom Reiki Verdiepingsavonden aan. Als je meer wilt oefenen, meer Reiki-ervaring wilt, behoefte hebt aan verdieping in je kennis van Reiki of het gewoon gezellig vindt om met andere Reiki-beoefenaars samen te werken, dan ben je van harte welkom om deel te nemen aan een Reiki Verdiepingsavond. Iedereen met een Reiki certificaat is welkom, ook als je deze niet bij ZoMa Opleidingen hebt gehaald. Kijk verder op de website voor meer info en om je aan te melden. Verdieping is heerlijk!

Liefs, Marjolein

Anderen lazen ook

 • 24.01.2024

  De helende kracht van het aankijken van schaduwstukken

  Lees de blog
 • 10.01.2024

  Kwetsbaarheid en veiligheid

  Lees de blog
 • 08.01.2024

  De invloed van vorige levens en karma

  Lees de blog