Home / Blog / Wat ga jij doen in de zomer?

Wat ga jij doen in de zomer?

Marjolein Berendsen / ZoMa Opleidingen

Het is alweer een paar weken officieel zomer. Heerlijk weer, zon, warmte en positive vibes! Ik geniet er volop van. Het geeft me energie en het gevoel dat alles goed is. En dat het echt goed is, bleek wel uit de grote opkomst bij het Zomerfeest op 28 juni. Behalve mijn geweldige team, waren er ook heel veel studenten en afgestudeerden van de opleiding tot Holistisch Therapeut aanwezig. Het was echt heerlijk druk en de reacties waren allemaal zo positief; dankbaarheid ten top!

Gezelligheid

En dat is dan een onderdeel van mijn werk. Ondanks dat soms de vermoeidheid toeslaat en ik, net als iedereen, ook wel eens een dag heb dat het allemaal niet zo loopt als ik zou willen, is iedere werkdag voor mij weer een bevestiging dat het goed is. Zeker als ik zo’n werkdag mag afsluiten met allemaal mooie mensen om me heen die onderdeel zijn van de ZoMa Community. Dank jullie wel voor je komst en voor de gezelligheid! Het was écht feest!

Van de nood een deugd

Omdat ik ook af en toe een moment voor mezelf nodig heb en even afstand van het werk mag nemen, ga ik er even een paar dagen tussenuit. Even terug naar mezelf, rust en mijn hoofd leeg maken. En dan ga ik doen in Valencia, op het landgoed waar we vanaf september a.s. retraites organiseren. Tot rust komen, maar ondertussen toch ook aan het werk zijn. Want voordat de eerste retraite van start gaat, moet er nog een hoop geregeld worden. Ik maak eigenlijk van de nood een deugd: op werkbezoek gaan en ondertussen toch een beetje vakantievieren. Ik weet zeker dat ik daar tot rust ga komen en weer heerlijk contact met het Zijn ga maken.

Moeiteloos leven in het Nu

Door alle drukte in mijn werk ben ook ik me er soms even niet meer bewust van: het Zijn is er altijd. Om daar weer even in terug te zakken, me er nog meer in te verdiepen, is dat beetje rust hard nodig. Terug naar die diepe kern van Zijn, volledig in het NU, mijn aandacht weer even naar dat wat er altijd al is. Heerlijk, moeiteloos gelukkig Zijn!

Ik hoop dat iedereen die zich heeft opgegeven voor een van de retraiteweekenden dit ook weer mag gaan ervaren. Die verbinding voel ik nu ook al en ik ben ontzettend blij en dankbaar dat ik hier aan mee mag werken! Wil je ook mee naar een retraite in Valencia? Kijk dan op

https://www.zoma-opleidingen.nl/opleidingen/retraites/

Liefs, Marjolein

Anderen lazen ook

 • 24.01.2024

  De helende kracht van het aankijken van schaduwstukken

  Lees de blog
 • 10.01.2024

  Kwetsbaarheid en veiligheid

  Lees de blog
 • 08.01.2024

  De invloed van vorige levens en karma

  Lees de blog