$imgurl = get_the_post_thumbnail_url(); $srcset = wp_get_attachment_image_srcset(get_post_thumbnail_id());

Holistisch Ademen niveau 2

ZoMa scoort gemiddeld 9,4

Holistisch Ademen niveau 2

Verdiep jezelf in ademwerk en leer holistische ademhalingstechnieken.

 • Eén dag
 • Inclusief online cursus Holistisch Ademen niveau 2
 • Onderdeel van tweedaagse opleiding
 • Voor slechts € 225,-

Actie: Schrijf je nu in en ontvang het handboek
‘Hoogsensitief, je grootste kracht’ gratis.(lees meer)

Marjolein Berendsen – Founder ZoMa Opleidingen 
Vertelt jou meer over deze opleiding

Verdiep je in holistisch ademen

Als verdieping op Holistisch Ademen niveau 1 ontdek je in de cursus Holistisch Ademen niveau 2 hoe je ademwerk kunt inzetten als transformerende tool bij jezelf of een ander. Je leert hoe je ademhalingstechnieken kunt gebruiken tijdens coaching, therapie of begeleiding voor meer ontspanning, het doorbreken van patronen of het reguleren van het zenuwstelsel.

De cursus Holistisch Ademen niveau 2 is voor jou wanneer je:

 • de ademhaling van anderen wilt leren observeren
 • wilt leren hoe je ademwerk inzet tijdens coaching, therapie of begeleiding
 • verdiepende ademhalingstechnieken wilt leren voor jezelf of een ander
 • wilt leren over de invloed van de adem op ieder holistisch niveau

De cursus Holistisch Ademen niveau 2 is een verdiepend traject van drie weken, gericht op het verrijken van de kennis en vaardigheden die je hebt opgedaan bij niveau 1. Je krijgt les van een ervaren ademexpert. Na de lesdag ontvang je toegang tot de online cursus Holistisch Ademen voor extra verdieping en oefeningen.

“Wow, de oefening waarbij je door te ademen in contact komt met je hart was zó krachtig. Die ga ik zeker toepassen in mijn prakijk”

PETRA

“Deze dag heeft mij nog meer bewust gemaakt van de grote invloed van ademhaling op ons denken, voelen en doen”

SASKIA

Wat is ademwerk?

Ademwerk is een vorm van therapie waarbij gekeken wordt naar de gehele ademhaling, van inademing tot uitademing, om het welzijn te bevorderen. Onze ademhaling heeft een grote invloed op de mate waarin we ons ontspannen voelen, malende gedachten kunnen loslaten, emoties kunnen doorvoelen en energie kunnen verhogen. Door holistisch naar de ademhaling te kijken, leer je hoe je heling, ontspanning en balans kunt bevorderen in lichaam en geest.

Wat ga je leren tijdens Holistisch Ademen niveau 2?

De cursus Holistisch Ademen niveau 2 biedt een verdieping op Holistisch Ademen niveau 1. Tijdens niveau 1 leer je de beginselen van ademwerk. Je wordt bewust van jouw eigen ademhalingspatronen en leert ademhalingstechnieken om ontspanning, focus en balans te vinden door jouw eigen ademhaling te reguleren. Bij niveau 2 gaan we dieper in op de holistische kijk op ademwerk. Je leert daarnaast hoe je ademwerk kunt toepassen bij een ander, bijvoorbeeld om de aandacht te vergroten, ontspanning te brengen of emoties te doorvoelen. In een transformerende oefening gericht op het vergroten van de hartcoherentie, ontdek je tevens hoe ademwerk op het spirituele niveau voor een grote transformatie kan zorgen.

 • Leer verdiepende ademhalingstechnieken voor ontspanning, focus of heling
 • Leer de ademhaling van anderen te observeren en hier een passende oefening bij te geven
 • Leer hoe je anderen kunt begeleiden in een ademhalingsoefening
 • Ontdek hoe je via je ademhaling in een hoger bewustzijn kunt komen en daarmee jouw spirituele verbinding versterkt

Na deze dag ben je in staat om anderen te begeleiden bij verschillende ademhalingsoefeningen. Daarnaast ben je nog meer thuis in ademhalingstechnieken die je bij jezelf kunt toepassen. De online cursus brengt extra verdieping om ademwerk toe te passen voor jezelf of bij anderen.

Gratis online cursus Holistisch Ademen

Schrijf je nu in en ontvang gratis het werkboek Holistisch Ademen én toegang tot de online cursus Holistisch Ademen 2 met verdiepende theorie, meditaties en oefeningen om in drie weken ademwerk te leren toepassen in je leven.

Praktische informatie

Lesgeld en betaling

De kosten voor Holistisch Ademen level 2 zijn € 225. Dit is inclusief werkboek, online cursus en een volledig verzorgde lesdag. Betaling geschiedt direct bij inschrijving via de beveiligde omgeving van Ideal.

Cursus Holistisch Ademen niveau 2

 • Dagcursus op locatie
 • Gratis werkboek
 • Les van een ervaren en gediplomeerde ademexpert
 • Toegang tot online cursus Holistisch Ademen 2
 • Certificaat ‘Holistisch Ademen niveau 2’
 • Dit alles voor € 225,-

Start je met Holistisch Ademen 1 en schrijf je je direct in voor Holistisch Ademen 2? Dan ontvang je € 50 korting op het totaalbedrag. Bekijk data voor Holistisch Ademen 1.

Start, lestijden en locaties

De cursus Holistisch Ademen niveau 2 start meerdere keren per jaar. De startdata vind je onder Startdata Holistisch Ademen 2. De lesdag duurt van 09.30 – 15.30 uur. Je kunt kiezen op welke locatie je de opleiding wilt volgen: in Westervoort (bij Arnhem) of in Moerkapelle (bij Gouda en Den Haag).

Vooropleiding

Om de cursus Holistisch Ademen niveau 2 te volgen is Holistisch Ademen niveau 1 verplicht. Het is niet nodig om een andere vooropleiding te hebben gevolgd, omdat de technieken die je leert ook bij jezelf toe te passen zijn. Wil je echter ademwerk actief inzetten in je werk, of wil je starten als therapeut of coach? Dan raden we wel een goede basisopleiding aan, zoals de opleiding tot Holistisch Therapeut/Coach, Spiritueel Coach of vergelijkbaar.

Erkenning

Aan het einde van de cursusdag ontvang je het certificaat Holistisch Ademen niveau 2.

ZoMa Opleidingen is aangesloten bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Hiermee wordt gegarandeerd dat zowel het opleidingsinstituut als de trainers voldoen aan de hoge eisen van de kwaliteitscode.

Schrijf je nu in voor Holistisch Ademen 2

Voor wie is de cursus Holistisch Ademen niveau 2?

De cursus Holistisch Ademen is voor iedereen die bewust wil worden van de kracht van ademhaling. Niveau 2 is met name passend wanneer je je na niveau 1 verder wilt verdiepen in ademwerk en/of je ademwerk wilt toepassen in je praktijk of werk. Je kunt de geleerde oefeningen bijvoorbeeld op de volgende wijze toepassen:

 • Observeer de ademhaling van een cliënt als onderdeel van je intake om inzicht te krijgen in de hulpvraag
 • Zet een regulerende ademhalingstechniek in om een cliënt door een moment van hoge emotie te begeleiden
 • Breng mensen in contact met hun hart door middel van een ademhalingsoefening tijdens een vrouwencirkel of ceremonie
 • Begin een meeting of sessie gezamenlijk met een korte ademhalingsoefening voor focus en verbinding
 • Zet als docent of zorgverlener een simpele ademhalingsoefening in wanneer iemand stress ervaart, angstig is of veel in het hoofd zit

Ben je werkzaam als therapeut, coach of begeleider? Dan is de cursus Holistisch Ademen niveau 2 een waardevolle aanvulling. Je hebt hiermee een krachtige tool in handen die je in kunt zetten om ontspanning te creëren, bewustwording te vergroten of emoties te reguleren.

Ervaren trainers van deze cursus

Elisa Paauwe- Krommenhoek

Elisa is naast trainer bij ZoMa Opleidingen ook ademcoach- en trainer in haar eigen praktijk….

Charissa Kruisenga

Charissa wist een groot deel van haar leven al dat ze ‘anders’ was dan anderen….

Al  meer dan 15 jaar dé holistische opleider van Nederland

 • Beoordeeld met een 9.4 door studenten
 • Meer dan 10.000 zeer tevreden studenten gingen je voor
 • Twee opleidingslocaties: Westervoort en Moerkapelle
 • Professionele geaccrediteerde opleidingen en cursussen op hbo-niveau
 • ZoMa Community: verbinding en gelijkgestemdheid
 • Veel persoonlijke aandacht, verbinding en verdieping tijdens lessen

Startdata

zaterdag 1 juni 2024
Moerkapelle
+
dinsdag 2 juli 2024
Westervoort
+
woensdag 30 oktober 2024
Westervoort
+

Veelgestelde vragen

De cursus Holistisch Ademen is bedoeld om je de basisprincipes van Holistisch Ademwerk bij te brengen. Bij Holistisch Ademen niveau 1 richt je je daarbij met name op jouw eigen ademhaling, bij Holistisch Ademen niveau 2 leer je anderen in ademwerk te begeleiden. De kennis en tools die je opdoet zijn enorm waardevol om toe te passen in bijvoorbeeld een coachingsessie, therapeutische sessie, vrouwencirkel of andere ceremonie, in je werk als zorgverlener of in je privéleven. Je kunt anderen begeleiden bij het verkrijgen van meer fysieke ontspanning en mentale rust of bij emotieregulatie. Je bent hiermee echter geen opgeleid ademcoach. Het intensief begeleiden van individuen of groepen vraagt een aanvullende opleiding.

De cursus Holistisch Ademen bestaat uit één lesdag op locatie. Daarnaast stimuleren we je om voor ten minste drie weken dagelijks te oefenen met ademwerk. Hiervoor ontvang je toegang tot de online cursus Holistisch Ademen. Dagelijks een kwartier tot een half uur oefenen zal al veel resultaat opleveren.

Ben je nieuw op het gebied van (holistisch) ademwerk en wil je leren hoe je ademwerk kunt inzetten om balans, welzijn en energie te brengen in het leven van jezelf of anderen? Dan is de cursus Holistisch Ademen niveau 1 een perfecte start voor jou.

Ben je coach, therapeut of werkzaam in de zorg en wil je ademhalingsoefeningen toepassen in je sessies? Dan adviseren we je om zowel Holistisch Ademen niveau 1 als 2 te volgen. Zeker wanneer je de opleiding tot Holistisch Therapeut/Coach bij ZoMa Opleidingen volgt, of hebt gevolgd, is ademwerk een prachtige aanvulling.

Heb je al een opleiding in ademwerk of wil je opgeleid worden als (erkend) ademcoach? Dan adviseren we je om je te oriënteren op een verdiepende opleiding gericht op Ademwerk.

De cursus Holistisch Ademen is opgebouwd uit twee niveaus. Niveau 1 richt zich op de basis van holistisch ademwerk en geeft je inzichten, oefeningen en tools die je kunt toepassen op jezelf. Je zult merken wat een transformatie dit kan brengen in je leven! Wil je je vervolgens verder verdiepen in ademwerk en het eventueel ook toepassen bij anderen? Dan is niveau 2 een waardevolle aanvulling. Je leert hoe je de ademhaling bij anderen kunt observeren en wat de ademhaling vertelt over hun holistische balans. Ook leer je nog meer waardevolle ademhalingstechnieken die je toe kunt passen bij jezelf of een ander. Omdat niveau 2 nauw verbonden is met niveau 1, is het verplicht om Niveau 1 te volgen voordat je niveau 2 start.

Beide cursussen bestaan uit één dag plus online cursus en worden afgerond met een certificaat.

Staat het antwoord op je vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Bezoek een open avond

 • Westervoort
  29
  aug

  Open avond in Westervoort

  donderdag 29 augustus 2024

  19.00 - 21.00 uur

 • Westervoort
  26
  sep

  Open avond in Westervoort

  donderdag 26 september 2024

  19.00 - 21.00 uur