Opleiding tot Holistisch Therapeut

Leerjaar 2

Het tweede jaar is gericht op verdieping: aanvullende technieken, verrijking in vaardigheden én kennis. Na dit jaar ben je geheel in staat om als Holistisch Therapeut aan de slag te gaan en de holistische visie in je leven te integreren.

Gecertificeerde opleiding
Je kennis en vaardigheden worden steeds professioneler ontwikkeld.
Je leert op een steeds diepgaander niveau te behandelen.
Je leert volledig oordeelvrij te zijn.
Je komt nog meer thuis in je eigen essentie.

Aan het einde ontvang je een gecertificeerd diploma en ben je volwaardig Holistisch Therapeut, zodat je mensen kunt gaan helpen vanuit je hart.

Wat leer je?

In het tweede leerjaar van onze opleiding tot Holistisch Therapeut staan praktijkoefeningen en intervisie centraal. Je leert:

  • aanvullende technieken
  • verdieping in vaardigheden en kennis
  • op alle holistische niveaus behandelen en integreren
  • de oorzaak van de onderliggende hulpvraag vast te herkennen

Tijdens het tweede leerjaar ga je nog intensiever werken met cliënten. Er worden thuisopdrachten meegegeven, waar je verslagen van maakt en waar je uiteraard feedback op krijgt.

reiki behandeling.

Modules, toetsen en studiebelasting leerjaar 2

In de tien modules van leerjaar 2 staat verdieping centraal. Verdiepende technieken en methodieken gaan hand in hand met een steeds groter bewustzijn, waarin je leert om te leven en behandelen vanuit je essentie.

Wil je weten wat je per module leert, wat voor toetsen en examens je moet maken en hoeveel tijd je aan de opleiding besteed? Bekijk ze hieronder.

Module 1 gaat dieper in op chakra’s en de aura, de Ego en het Zelf en je leert werken met een pendel.

Module 2 leert je alles over karakterstructuren en hoe je een cliënt met je kennis van de karakterstructuren benaderen en behandelen.

Module 3 we gaan nog dieper in op inzichtkaarten en remedies. Tevens komen schaalwandelen en intervisie aan bod.

Module 4 heeft als thema het afleggen van sluiers en oude pijnen helen. Je leert alles over karmische patronen, synchroniciteit en het begeleiden van een systeem-opstelling. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de methodiek van De Fontein (Els van Steijn).

Module 5 staat in het teken van holistisch behandelen. Ook maak je kennis met de MIR-methode.

Module 6 leert je wat een morfogenetisch veld is, waarbij je ontdekt welke edelstenen je kunt inzetten om de chakra’s weer in balans te brengen.

Module 7 behandelt rouwverwerking en verlieskunde: hoe je omgaat met chronische ziektes en terminale cliënten en hoe je verlies en rouw kunt begeleiden in een behandeling.

Module 8 We gaan dieper in op het loslaten van sluiers. Je leert weer te verbinden met je essentie en oordeelvrij te worden. Tevens krijg je informatie over het starten van een eigen praktijk.

Module 9 is de dag van het praktijkexamen. Je geeft een holistisch consult van 1 uur aan een medestudent, onder het toeziend oog van een trainer/examinator. Met de beoordeling van de examinator word je geholpen om volledig vanuit je eigen kracht te kunnen zijn wie je bent.

Module 10 is de afsluitende dag van de opleiding, die in stilte wordt doorgebracht. Aan het einde van de dag is de feestelijke diploma-uitreiking. Hierna ben je klaar om zelf Holistisch Therapeut te zijn!

Gedurende de opleiding tot Holistisch Therapeut oefen je thuis op oefencliënten om het geleerde in de praktijk te brengen. Hiervan schrijf je verslagen, die je inlevert bij de trainer. Uiteraard verdiep je je ook in de theorie en de literatuur. Daarnaast ga je intervisiebijeenkomsten bijwonen en krijg je theorievragen om thuis uit te werken. Elk jaar wordt afgesloten met een praktijkexamen.

Reflectieverslagen: in leerjaar 2 lever je twee verslagen van door jou gegeven behandelingen in.

Intervisie: je plant samen met een groepje twee intervisiebijeenkomsten in. Van elk van deze intervisies lever je een kort verslag in.

Theorie-examen: je maakt thuis een uitgebreid verslag bestaande uit de twee reflectieverslagen van beide leerjaren, waarop je ook de vragen van de trainer beantwoordt die als feedback zijn gegeven. Tevens worden er aanvullende vragen gesteld. Vóór module 9 dien je het theorie-examen te hebben ingeleverd.

Praktijkexamen: het praktijkexamen vindt plaats op de 9e lesdag en bestaat uit een compleet holistisch consult van één uur, dat jij geeft aan één van je medestudenten. Ook ben je zelf oefencliënt. Het examen wordt beoordeeld door twee examinatoren.

De studiebelasting bestaat uit 10 hele lesdagen. In het tweede jaar geldt 150 uur thuisstudie.

In het tweede leerjaar krijg je de opdracht om twee reflectieverslagen te maken, van oefenbehandelingen die je in je eigen tijd doet. Tevens volg je twee intervisiebijeenkomsten, die je samen met je studiegenoten organiseert. Ook hier geldt dat je de theorie en verplichte literatuur in je eigen tijd tot je neemt.

   Mariska Teunis
“Wauw! Daar wil ik mee beginnen. Wat voelt ZoMa Opleidingen als thuiskomen! Warme, liefdevolle trainers en medewerkers en het is een plek waar je je veilig en thuis voelt. Daarnaast is founder Marjolein een prachtige vrouw die veel licht en liefde uitstraalt!! Dankbaar dat ik haar heb ontmoet! 
Inmiddels heb ik Reiki 1 & 2 behaald bij ZoMa en ben bezig met de opleiding Holistisch Therapeut. Wat een fantastische opleiding en elke les geeft weer mooie spiegels en dat geeft weer mogelijkheden tot groei. “✨
lees meer

Leerjaar 2 in beeld

Word Holistisch Therapeut

Wil je ook meer vanuit je hart leven? Anderen helpen in hun ontwikkeling? Schrijf je dan in voor onze opleiding tot Holistisch Therapeut en begeleid en ondersteun mensen met een (dieperliggende) hulpvraag.

Wil je kennismaken met onze lesmethodes? Volg dan een gratis proefles of meld je aan voor een van de informatiebijeenkomsten.

Gratis proefles volgen

Wil je je intuïtieve vermogens inzetten?

Start de opleiding tot Holistisch Therapeut

Verder leren na de opleiding?

Als je je na de opleiding nog verder wilt verdiepen en professionaliseren, dan biedt ZoMa Opleidingen je die mogelijkheid. Er zijn drie vervolgopleidingen die als een derde leerjaar gelden en waarmee je je kunt specialiseren op het gebied waar jij je vaardigheden in wilt versterken:

Reiki Trainer

Holistisch Energetisch Therapeut

Holistisch Coach

Opleidingen bij ZoMa