Home / Opleidingen & Cursussen / Welkom bij ons holistische opleidings(t)huis / Leerjaar 2 Holistisch Therapeut / Coach

Leerjaar 2 Holistisch Therapeut / Coach

Wat behandelt een Holistisch Therapeut?

De pijlers van leerjaar 2:

  • Je kennis en vaardigheden worden steeds professioneler ontwikkeld
  • Je leert op een steeds diepgaander niveau te behandelen
  • Je leert volledig oordeelvrij te zijn
  • Je komt nog meer thuis in je eigen essentie

Het tweede jaar is gericht op verdieping: aanvullende technieken, verrijking in vaardigheden én kennis. Na dit jaar ben je geheel in staat om als Holistisch Therapeut / Coach aan de slag te gaan en de holistische visie in je leven te integreren. Aan het einde ontvang je een gecertificeerd diploma en ben je volwaardig Holistisch Therapeut / Coach, zodat je mensen kunt gaan helpen vanuit je hart.

Opbouw van leerjaar 2

In de tien modules van leerjaar 2 staat verdieping centraal. Verdiepende technieken en methodieken gaan hand in hand met een steeds groter bewustzijn, waarin je leert om te leven en behandelen vanuit je essentie.

Wil je weten wat je per module leert, wat voor toetsen en examens je moet maken en hoeveel tijd je aan de opleiding besteed? Bekijk ze hieronder.

Note: Onderstaande modules bevatten onze vernieuwde lesmateriaal. Het nieuwe lesmateriaal zal ingaan vanaf 2024 voor cursisten die in maart 2023 zijn gestart.

Leerjaar 2

In het tweede leerjaar van onze opleiding tot Holistisch Therapeut / Coach staan praktijkoefeningen en intervisie centraal. Je leert:

  • Aanvullende technieken
  • Verdieping in vaardigheden en kennis
  • Op alle holistische niveaus behandelen en integreren
  • De oorzaak van de onderliggende hulpvraag vast te herkennen

Tijdens het tweede leerjaar ga je nog intensiever werken met cliënten. Er worden thuisopdrachten meegegeven, waar je verslagen van maakt en waar je uiteraard feedback op krijgt.

Studiebelasting

De studiebelasting bestaat uit 10 hele lesdagen. In het tweede jaar geldt 150 uur thuisstudie.

In het tweede leerjaar krijg je de opdracht om twee reflectieverslagen te maken, van oefenbehandelingen die je in je eigen tijd doet. Tevens volg je twee intervisie bijeenkomsten, die je samen met je studiegenoten organiseert. Ook hier geldt dat je de theorie en verplichte literatuur in je eigen tijd tot je neemt.

Werken met chakra’s, aura en ego versus zelf

In deze module gaan we verdiepen in de chakra’s en de aura. We gaan hier uitgebreid mee oefenen, met het scannen; wat kom je tegen? En natuurlijk ook het behandelen hiervan, wat heeft een chakra nodig om in balans te komen? Welke verbanden zie je tussen de chakra’s? Welke psychosomatiek zit hierachter?, etc.

Karakter structuren

In de tweede module gaan we het contact met de bron/essentie versterken. Hier voor maken we gebruik van diverse technieken om de Reiki Master-energie nog meer te centreren / te versterken.

Werken met remedies, schaalwandelen, intenties en intervisie

In deze module gaan we in het theoriegedeelte in op de remedies van de transformatie set (introductie) en chakra set (verdieping), en overige remedies. Ook gaan we in op de werking van intenties.

Karmische patronen, synchroniciteit, helen en afleggen van oude sluiers

Module 4 heeft als thema het afleggen van sluiers en oude pijnen helen. Je leert alles over karmische patronen, synchroniciteit en het begeleiden van een systeem-opstelling. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de methodiek van De Fontein (Els van Steijn).

Holistisch behandelen

In module 5 besteden we aandacht aan het holistisch behandelen. Dat betekent dat we in het theoriegedeelte alle niveaus nog eens behandelen: fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel en energetisch.

Verdieping in diverse aanvullende technieken

Bij deze module zijn we net over de helft van het aantal modules van leerjaar 2 en dat betekent dat we, net als bij leerjaar 1, verdieping gaan vinden in diverse aanvullende technieken. We gaan ons verdiepen in het behandelen met edelstenen, oefenen met visualisaties en behandelen met klankschalen en koshi’s.

Verlieskunde

In deze module gaan we in op verlieskunde. Hierbij komt rouwverwerking naar voren, omgaan met een chronische ziekte en omgaan met terminale cliënten. Er worden verschillende theorieën besproken die over rouw en verlies gaan. Daarnaast gaan we aan de slag met schaduwwerk en gaan we behandelen met gidsen.

Loslaten van sluiers en ontdekken wie je werkelijk bent

In module 8 gaan we sluiers op een dieper niveau dan we gewend zijn, loslaten. We gaan een diepe loslaattechniek leren in combinatie met heling. Daarnaast gaan we in deze module ontdekken wie we in de diepte zijn. Tevens gaan we het hebben over het starten van een eigen praktijk.

Praktijk examen

Module 9 is de dag van het praktijkexamen. Je geeft een holistisch consult van 1 uur aan een medestudent, onder het toeziend oog van een trainer/examinator. Met de beoordeling van de examinator word je geholpen om volledig vanuit je eigen kracht te kunnen zijn wie je bent.

Retraite en afronden opleiding

De laatste dag van de opleiding brengen we grotendeels in stilte door. Dit om alles in de diepte compleet te integreren en volledig in je Zelf, de essentie te zijn. Aan het einde van de dag is de feestelijke diploma-uitreiking. Hierna ben je klaar om zelf Holistisch Therapeut / Coach te zijn!

Toetsen en examens

Gedurende de opleiding tot Holistisch Therapeut / Coach oefen je thuis op oefencliënten om het geleerde in de praktijk te brengen. Hiervan schrijf je verslagen, die je inlevert bij de trainer. Uiteraard verdiep je je ook in de theorie en de literatuur. Daarnaast ga je intervisie bijeenkomsten bijwonen en krijg je theorievragen om thuis uit te werken. Elk jaar wordt afgesloten met een praktijkexamen.

Reflectieverslagen

In leerjaar 2 lever je twee verslagen van door jou gegeven behandelingen in.

Intervisie

Je plant samen met een groepje twee intervisie bijeenkomsten in. Van elk van deze intervisies lever je een kort verslag in.

Theorie-examen

Je maakt thuis een uitgebreid verslag bestaande uit de twee reflectieverslagen van beide leerjaren, waarop je ook de vragen van de trainer beantwoordt die als feedback zijn gegeven. Tevens worden er aanvullende vragen gesteld. Vóór module 9 dien je het theorie-examen te hebben ingeleverd.

Praktijkexamen

Het praktijkexamen vindt plaats op de 9e lesdag en bestaat uit een compleet holistisch consult van één uur, dat jij geeft aan één van je medestudenten. Ook ben je zelf oefencliënt. Het examen wordt beoordeeld door twee examinatoren.

10

Bijeenkomsten per jaar

3

Uur zelfstudie per week

Wat anderen zeggen..

Mariska Teunis

“Wauw! Daar wil ik mee beginnen. Wat voelt ZoMa Opleidingen als thuiskomen! Warme, liefdevolle trainers en medewerkers en het is een plek waar je je veilig en thuis voelt. Daarnaast is founder Marjolein een prachtige vrouw die veel licht en liefde uitstraalt!! Dankbaar dat ik haar heb ontmoet! 
Inmiddels heb ik Reiki 1 & 2 behaald bij ZoMa en ben bezig met de opleiding Holistisch Therapeut. Wat een fantastische opleiding en elke les geeft weer mooie spiegels en dat geeft weer mogelijkheden tot groei. “✨

Lees meer..

Leerjaar 2 in beeld

Word Holistisch Therapeut / Coach

Wil je ook meer vanuit je hart leven? Anderen helpen in hun ontwikkeling? Schrijf je dan in voor onze opleiding tot Holistisch Therapeut / Coach en begeleid en ondersteun mensen met een (dieperliggende) hulpvraag.

Wil je kennismaken met onze lesmethodes? Volg dan een gratis proefles of meld je aan voor een van de infobijeenkomsten. Wil je je intuïtieve vermogens inzetten? Start met de opleiding tot Holistisch Therapeut / Coach!

Infobijeenkomsten Start de opleiding tot Holistisch Therapeut / Coach

Verder leren na de opleiding?

Als je je na de opleiding nog verder wilt verdiepen en professionaliseren, dan biedt ZoMa Opleidingen je die mogelijkheid. Er zijn drie vervolgopleidingen die als een derde leerjaar gelden en waarmee je je kunt specialiseren op het gebied waar jij je vaardigheden in wilt versterken:

Reiki Trainer  Holistisch Energetisch Therapeut  Holistisch Coach

Leerjaar 2