Van opleiding tot Holistisch Therapeut

Leerjaar 2

Het tweede jaar is gericht op verdieping: aanvullende technieken, verdieping in vaardigheden én kennis. Na dit jaar ben je geheel in staat om als Holistisch Therapeut aan de slag te gaan.

Ook dit leerjaar is zeer praktijkgericht en er wordt veel zelfstudie en praktijkoefening van je verwacht. Na leerjaar 2 ben je volwaardig gecertificeerd Holistisch Therapeut.

Wil je ‘proeven’ van onze lesmethodes? Volg dan eerst een gratis proefles of meld je hier aan voor een van de vrijblijvende informatiebijeenkomsten

Aanmelden gratis proefles

Klaar om op alle niveaus te behandelen

In het tweede leerjaar van onze opleiding tot Holistisch Therapeut staan aanvullende technieken en verdieping in vaardigheden en kennis, praktijkoefeningen en intervisie centraal. Je leert op alle holistische niveaus te behandelen en kunt deze integreren.

Na het tweede jaar ben je volledig in staat om tot de oorzaak van de onderliggende hulpvraag van de cliënt door te dringen. Daarom zul je tijdens het tweede leerjaar nog intensiever werken met cliënten. Er worden thuisopdrachten meegegeven, waar je verslagen van maakt en waar je uiteraard feedback op krijgt. In dit jaar kom je nog meer thuis in je eigen essentie en leer je volledig oordeelvrij te zijn.

De opleiding wordt afgesloten met een stiltedag, waarmee de energie en de verbinding enorm versterkt worden en je helemaal klaar bent om als Holistisch Therapeut aan de slag te gaan.

Heidi Ruiterkamp, Barchem
Review Heidi
‘De opleiding tot holistisch therapeut is voor mij als persoon en professional een enorme verrijking! De modules zijn zorgvuldig opgebouwd en heel veel zaken kan ik direct toepassen in mijn praktijk. Hierdoor is een vliegwiel op gang gekomen. Het geeft me veel energie, maar vooral ook ruimte en vrijheid om nog intuïtiever te werken.
De oprechte en persoonlijke aandacht die je krijgt vanuit ZoMa Opleidingen is zeer uniek! Marjolein, dank je wel voor jouw liefde & support!!’

Wat ga je leren in de 10 modules van leerjaar 2?

In de tien modules van leerjaar staat verdieping centraal. Je kennis en vaardigheden worden steeds beter ontwikkeld en je leert op een steeds diepgaander niveau te behandelen. Verdiepende technieken en methodieken gaan hand in hand met een steeds groter bewustzijn, waarin je leert om te leven en behandelen vanuit je essentie.

Module 1 gaat dieper in op chakra’s en de aura. Hoe werkt een pendel? Wat is het verschil tussen Ego en Zelf? Hoe kun je je intuïtieve vermogens nog verder ontwikkelen? Wat kom je allemaal tegen in de vijf holistische niveaus?

Module 2 leert je alles over karakterstructuren. Welke overlevingsmechanismen zijn er? Hoe kun je een cliënt met je kennis van de karakterstructuren benaderen en behandelen? Hoe versterk je je contact met je essentie?

In Module 3 wordt nog dieper ingegaan op inzichtkaarten en remedies. Wat is schaalwandelen en hoe breng je dat in de praktijk? Hoe werkt intervisie? Hoe kun je nu echt volledig vanuit je essentie een behandeling geven?

Module 4 heeft als thema het afleggen van sluiers en oude pijnen helen. Wat zijn karmische patronen en synchroniciteit? Hoe kun je een systeem-opstelling begeleiden? Hoe leg je je sluiers af?

Module 5 staat in het teken van holistisch behandelen. Welke holistische niveaus zijn er en welke symptomen horen daarbij? Wat is de MIR-methode en wat kun je ermee? Hoe kom je nu echt tot de oorzaak van de klacht?

Module 6 leert je wat een morfogenetisch veld is. Welke edelstenen kun je inzetten om de chakra’s weer in balans te brengen? Hoe begeleid je een cliënt in een visualisatie?

Module 7 behandelt rouwverwerking en verlieskunde. Hoe ga je om met een chronische ziekte en terminale cliënten? Wat kun je doen om verlies en rouw te begeleiden in een behandeling? Wat zijn onze diepste overlevingsmechanismen? Wat zijn je schaduwzijden en hoe ga je daar mee om?

In Module 8 ga je nog dieper in op het loslaten van sluiers. Welke diepe loslaattechniek kan ik inzetten? Hoe verbind ik me weer met mijn essentie en word ik oordeelvrij? Wat komt er allemaal kijken bij het starten van een eigen praktijk?

Module 9 is de dag van het praktijkexamen. Je geeft een holistisch consult van A-Z van 1 uur aan een medestudent, onder het toeziend oog van een trainer/examinator. Ook ben je zelf cliënt voor een van je medestudenten, waarbij je een gerichte hulpvraag inbrengt.
Met de beoordeling van de examinator word je geholpen om volledig vanuit je eigen kracht te kunnen zijn wie je bent. Wat heb je nog nodig? Waar ligt jouw kracht? Hierna ben je klaar om zelf Holistisch Therapeut te zijn!

Module 10 is de afsluitende dag van de opleiding. Deze dag wordt in stilte doorgebracht: zo integreer je al het geleerde in jezelf en ben je volledig in je essentie. Aan het einde van de dag is de feestelijke diploma-uitreiking.

In deze vlog legt Marjolein Berendsen uit wat er mogelijk is met de opleiding tot Holistisch Therapeut.

Word jij ook Holistisch Therapeut?

Meer verdieping, verbinding en liefdevol leven vanuit je essentie? Word dan ook Holistisch Therapeut en begeleid en ondersteun mensen met een hulpvraag. Geef licht en liefde door en meld je hier aan:

Aanmelden Holistisch Therapeut

Tip:

In 2019 kun je de kosten voor de opleiding als aftrekpost opvoeren in je aangifte inkomstenbelasting. Dat betekent dat je, afhankelijk van je inkomen, tot 50% van deze kosten terug kunt krijgen.

Kijk op deze pagina voor meer informatie:

Aftrekposten belastingdienst