Van opleiding tot Holistisch Therapeut

Leerjaar 2

Het tweede jaar is gericht op verdieping: aanvullende technieken, verdieping in vaardigheden én kennis. Na dit jaar ben je geheel in staat om als Holistisch Therapeut aan de slag te gaan.

Gecertificeerde opleidingJe kennis en vaardigheden worden steeds beter ontwikkeld en je leert op een steeds diepgaander niveau te behandelen. In dit jaar kom je nog meer thuis in je eigen essentie en leer je volledig oordeelvrij te zijn.

Aan het einde ontvang je een gecertificeerd diploma en ben je volwaardig Holistisch Therapeut, zodat je mensen kunt gaan helpen vanuit je hart.

Behandelen op alle niveaus

In het tweede leerjaar van onze opleiding tot Holistisch Therapeut staan aanvullende technieken en verdieping in vaardigheden en kennis, praktijkoefeningen en intervisie centraal. Je leert op alle holistische niveaus te behandelen en kunt deze integreren.

Na het tweede jaar ben je volledig in staat om tot de oorzaak van de onderliggende hulpvraag van de cliënt door te dringen. Daarom zul je tijdens het tweede leerjaar nog intensiever werken met cliënten. Er worden thuisopdrachten meegegeven, waar je verslagen van maakt en waar je uiteraard feedback op krijgt.

Leerjaar 2 in beeld

Wil je ‘proeven’ van onze lesmethodes? Volg dan eerst een gratis proefles of meld je hier aan voor een van de vrijblijvende informatiebijeenkomsten

Aanmelden gratis proefles

Heidi Ruiterkamp, Barchem
Review Heidi
‘De opleiding tot holistisch therapeut is voor mij als persoon en professional een enorme verrijking! De modules zijn zorgvuldig opgebouwd en heel veel zaken kan ik direct toepassen in mijn praktijk. Hierdoor is een vliegwiel op gang gekomen. Het geeft me veel energie, maar vooral ook ruimte en vrijheid om nog intuïtiever te werken. De oprechte en persoonlijke aandacht die je krijgt vanuit ZoMa Opleidingen is zeer uniek! Marjolein, dank je wel voor jouw liefde & support!’

De tien modules van leerjaar 2

In de tien modules van leerjaar 2 staat verdieping centraal. Verdiepende technieken en methodieken gaan hand in hand met een steeds groter bewustzijn, waarin je leert om te leven en behandelen vanuit je essentie.

Hieronder vind je de inhoud per module.

Module 1 gaat dieper in op chakra’s en de aura, de Ego en het Zelf en je leert werken met een pendel.

Module 2 leert je alles over karakterstructuren en hoe je een cliënt met je kennis van de karakterstructuren benaderen en behandelen.

In Module 3 wordt nog dieper ingegaan op inzichtkaarten en remedies. Tevens komen schaalwandelen en intervisie aan bod.

Module 4 heeft als thema het afleggen van sluiers en oude pijnen helen. Je leert alles over karmische patronen, synchroniciteit en het begeleiden van een systeem-opstelling.

Module 5 staat in het teken van holistisch behandelen. Ook maak je kennis met de MIR-methode.

Module 6 leert je wat een morfogenetisch veld is, waarbij je ontdekt welke edelstenen je kunt inzetten om de chakra’s weer in balans te brengen.

Module 7 behandelt rouwverwerking en verlieskunde: hoe je omgaat met chronische ziektes en terminale cliënten en hoe je verlies en rouw kunt begeleiden in een behandeling.

In Module 8 ga je nog dieper in op het loslaten van sluiers. Je leert weer te verbinden met je essentie en oordeelvrij te worden. Tevens krijg je informatie over het starten van een eigen praktijk.

Module 9 is de dag van het praktijkexamen. Je geeft een holistisch consult van A-Z van 1 uur aan een medestudent, onder het toeziend oog van een trainer/examinator. Ook ben je zelf cliënt voor een van je medestudenten, waarbij je een gerichte hulpvraag inbrengt.
Met de beoordeling van de examinator word je geholpen om volledig vanuit je eigen kracht te kunnen zijn wie je bent. Hierna ben je klaar om zelf Holistisch Therapeut te zijn!

Module 10 is de afsluitende dag van de opleiding, die in stilte wordt doorgebracht. Aan het einde van de dag is de feestelijke diploma-uitreiking.

Wat kun je met de opleiding?

Word jij ook Holistisch Therapeut?

Wil je ook meer vanuit je hart leven? Anderen helpen in hun ontwikkeling? Schrijf je dan in voor onze opleiding tot Holistisch Therapeut en begeleid en ondersteun mensen met een (dieperliggende) hulpvraag. Als Holistisch Therapeut leer je jezelf weer kennen, zoals je werkelijk bent. Vanuit liefde, licht en zonder oordelen kun je jezelf en je anderen helpen om gelukkig en gezond te zijn!

Meld je hier aan:

Aanmelden Holistisch Therapeut

Verder leren na de opleiding?

Als je je na de opleiding nog verder wilt verdiepen en professionaliseren, dan biedt ZoMa Opleidingen je die mogelijkheid. Er zijn drie vervolgopleidingen die als een derde leerjaar gelden en waarmee je je kunt specialiseren op het gebied waar jij je vaardigheden in wilt versterken:

Reiki Trainer

Holistisch Energetisch Therapeut

Holistisch Coach

Opleidingen bij ZoMa