Grenzen verleggen naar Moerkapelle

Op zaterdag 25 september heeft opleidingsinstituut ZoMa Opleidingen, met de hoofdvestiging in het Gelderse Westervoort, haar nieuwe locatie in Moerkapelle feestelijk geopend.

Het instituut van Marjolein Berendsen is de afgelopen jaren enorm gegroeid en met het nieuwe pand in Moerkapelle wordt nu ook aan de groeiende vraag aan de andere kant van Nederland voldaan. ZoMa Opleidingen werd in 2009 opgericht door founder en eigenaar Marjolein Berendsen. In haar natuurgeneeskundige Praktijk ZoMa gaf Marjolein, naast coaching en therapie, ook Reiki cursussen en vanuit verschillende cursisten en cliënten kwam de vraag voor een kwalitatief hoogwaardige opleiding op hbo-niveau. Samen met een professioneel onderwijsteam ontwikkelde zij de opleiding tot Holistisch Therapeut, waarin je leert holistische behandelingen te geven, zodat je de oorzaak van een klacht en/of hulpvraag kunt behandelen. Hierdoor creëer je in het hele systeem en op alle niveaus balans. Zo staat de client weer volledig in zijn kracht.

12,5 Jarig bestaan

Deze zomer vierde ZoMa Opleidingen haar 12,5 jarig bestaan. In die 12,5 jaar is het opleidingsinstituut enorm gegroeid; inmiddels heeft ZoMa Opleidingen al zo’n 3000 studenten opgeleid en telt zij meer dan 30 medewerkers. Naast de opleiding tot Holistisch Therapeut biedt ZoMa Opleidingen ook Reiki cursussen, de vervolgopleidingen Reiki Trainer, Holistisch Energetisch Therapeut en Holistisch Coach en verschillende online cursussen. Door de groeiende vraag naar de opleidingen en cursussen van mensen uit de Randstad opende ZoMa Opleidingen enkele jaren geleden een tweede vestiging in Voorburg.

ZoMa MoerkapelleZoMa Moerkapelle
De vraag naar de opleidingen en cursussen bleef ondertussen flink doorgroeien en het pand in Voorburg werd al snel te klein. En zo werd besloten op zoek te gaan naar een ruimere, eigen plek in deze regio waar nog meer mensen opgeleid konden worden. De missie van ZoMa Opleidingen is om nog meer licht, liefde en bewustwording te verspreiden en samen de wereld een stuk mooier maken. Door aan de groeiende vraag te voldoen, geeft ZoMa steeds meer vorm aan deze missie.

In juli 2021 tekende founder en eigenaar van ZoMa Opleidingen Marjolein Berendsen de notariële akte van levering voor de Bredeweg 35 in Moerkapelle. Met meerdere leslokalen, een coachruimte en ruimte voor de administratie verdeeld over twee verdiepingen, is de vestiging van ZoMa Opleidingen in Moerkapelle een feit.

Dit artikel is verschenen op Westervoortplaza.nl