Bij elke Reiki cursus leer je een aantal Reiki symbolen. Deze Reiki symbolen kun je, in combinatie met de sterke universele energie die je doorgeeft, inzetten als versterkend hulpmiddel. De symbolen worden altijd ingezet met daarbij de naam van het Reiki symbool drie keer achter elkaar uitsprekend. Dat kan hardop zijn; ook kun je de naam in je gedachten zeggen.

Wanneer je een Reiki cursus gaat volgen, gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. Je leert op een liefdevolle manier hoe je licht en liefde kunt ontvangen, en vervolgens kunt doorgeven. Reiki kent verschillende gradaties en uiteraard begin je met Reiki 1, dan Reiki 2 en als laatste Reiki 3 of Reiki Master. In elke gradatie word je door een Reiki trainer ingewijd en wordt de energie die je ontvangt en doorgeeft steeds sterker.

Aanmelden Reiki 1 cursus

Reiki symbolen

De Reiki symbolen worden ofwel in de lucht getekend, op het lichaam van de cliënt of op de handen van de behandelaar. Net wat nodig is en wat de behandelaar voelt. Er zijn vijf traditionele Reiki symbolen, die je gedurende een Reiki opleiding in de verschillende gradaties leert.

Als je je intuïtie wilt ontwikkelen, dan is de online cursus Spiritueel ontwaken echt iets voor jou. In deze diepgaande cursus leer je alles over je intuïtieve vermogens, over de kracht van de natuur, de maan en dromen en kom je helemaal thuis bij jezelf. Je leert jezelf kennen, zoals je werkelijk bent. Een aanrader!

Het Reiki symbool Cho Ku Rei

Cho Ku Rei is het eerste Reiki symbool, ook wel het krachtsymbool genoemd. De Cho Ku Rei is vrij eenvoudig te leren, en wordt toegepast in vrijwel elke Reiki-sessie. Met dit symbool wordt de kracht van de energie nog verder versterkt. De Cho Ku Rei kan ook tegen de klok in worden getekend. Je kunt hier rustig mee oefenen, je voelt vanzelf wat nodig of prettig is!

Reiki symbolen: Sei He Ki

Sei He Ki, ook wel het emotiesymbool genoemd. Dit symbool versterkt het emotionele genezingsproces en helpt diep onderdrukte gevoelens los te maken. Vergeet niet dat je pas kunt loslaten, als je het ervaart. Sei He ki kun je samen met de Cho Ku Rei aan het begin van een sessie in de lucht tekenen, of in de hoeken van een ruimte om deze bijvoorbeeld te reinigen. Ook tijdens de sessie is het soms nodig om dit symbool op een bepaalde plek op het lichaam te tekenen.

Reiki symbolen: Hon Sha Ze Sho Nen

Hon Sha Ze Sho Nen is bekend als het afstandsymbool. Met de Hon Sha Ze Sho Nen kun je in diepere verbinding komen met een cliënt op afstand, of een blokkade, het innerlijk kind, het verleden, de toekomst. Een afstemming op afstand werkt heel mooi met dit symbool. Als je een behandeling start, kun je ook makkelijker met je cliënt afstemmen als je dit symbool eerst inzet.

Reiki symbolen: Dai-Ko-Myo

De Dai-Ko-Myo word je geleerd als je Reiki Master wordt, de derde Reiki graad. Je kruinchakra wordt nog verder opengezet om een hele krachtige energie voor spirituele verbinding, intuïtie en heling te kunnen ontvangen. Na de inwijding ben je Reiki Master en kun je deze prachtige energie ook doorgeven. De Dai Ko Myo is in de boeddhistische leer de vertegenwoordiger van onbegrensde mogelijkheden en alle spirituele leren en wetten van het universum.

Raku: het vijfde Reiki symbool

Het vijfde symbool is de Raku, de vuurslang. Met dit symbool kun je een behandeling succesvol afronden. Je intentie en vertrouwen in de Reiki energie zijn voldoende om deze prachtige symbolen in te zetten. Vergeet niet, dat de Reiki energie altijd gaat waar het nodig is, je kunt dus nooit falen.

Tijdens de Reiki cursussen van ZoMa Opleidingen leer je verschillende Reiki symbolen: tekenen, toepassen en integreren. Per cursus leer je één of meerdere symbolen die hoort bij de inhoud van de cursus. Ter introductie kun je ook een gratis proefles voor de opleiding tot Holistisch Therapeut volgen, waarin Reiki een centrale rol speelt.

Reiki symbolen