Home / Lichtwerker

Lichtwerker

Op dit moment hoor je veel over de nieuwe tijd en dat er meer mensen als lichtwerkers ontwaken. Maar hoe weet je of je een lichtwerker bent? Misschien ben je erg geïnteresseerd in spiritualiteit en alles wat daarmee te maken heeft en heb je veel respect voor alle lichtwerkers die liefde en licht over de wereld verspreiden. Misschien heb je altijd al een lichtwerker willen zijn, maar denk je dat het voor jou niet is weggelegd. In dat geval hebben wij een boodschap voor jou: ook jij bent een lichtwerker! Het feit dat je verlangt naar het verspreiden van liefde en licht, is al een goede indicatie dat je gemaakt bent om licht en liefde te verspreiden. Lichtwerkers voelen dit levensdoel heel sterk.

Wat is een lichtwerker?

Lichtwerkers zijn meestal oude zielen die zich bewust zijn van hun spiritualiteit, maar het allerbelangrijkste als lichtwerker is dat jij licht en liefde deelt met de wereld. Sommige lichtwerkers weten niet dat ze lichtwerkers zijn, omdat ze zich niet bezighouden met hun spirituele ontwikkeling. Je kan ze wel herkennen als hele gevoelige mensen. Ook willen ze vaak mensen helpen.

Lichtwerkers weten vaak niet dat ze een lichtwerker zijn

Dit kan komen omdat er in het verleden, in hun jeugd, geen ruimte was voor hun gaven en talenten. Deze werden bijvoorbeeld afgewezen of belachelijk gemaakt. Dit kan ertoe hebben geleid dat er een trauma is ontstaan op het uitkomen voor wie ze werkelijk zijn: een lichtwerker. Deze pijn was zo groot, dat ze niet wisten hoe ze ermee om moesten gaan. Vaak was er ook niemand in hun omgeving die hen hierbij kon helpen. Hun gaven en talenten wegstoppen en andere gedragingen aanleren waarmee ze wel werden geaccepteerd, was toen der tijd hun redding.

Lichtwerker

Lichtwerkers schermen hun ware essentie af

Er kwamen zogeheten lampenkapjes om hun schitterende licht heen. Ze schermen hun licht af, zodat het niet nog meer kwetsuren oploopt. Maar daardoor zijn ze dus vergeten wie ze werkelijk zijn. De lampenkapjes symboliseren belemmerende overtuigingen, verdedigings- en afweermechanismen, patronen en oude pijnen. Dit is allemaal aangeleerd gedrag dat ervoor zorgt dat ze de pijn die ze op jonge leeftijd niet konden afvoeren, niet hoeven te herbeleven.

Toch ontwaken vrijwel alle lichtwerkers

Hoewel ze zichzelf van pijn besparen, wordt een andere pijn onderhuids steeds groter: het niet kunnen zijn van wie ze werkelijk zijn en waarvoor ze naar moeder aarde zijn gekomen. In de meeste gevallen komt er daarom toch een moment waarop lichtwerkers tot inkeer komen. Ze hebben het gevoel dat er iets mist in hun leven en ze willen meer betekenen. Op dat moment is er een onbewust besef dat ze eigenlijk hun helende kracht kunnen gebruiken om andere mensen te helpen. In deze nieuwe tijd ontwaken steeds meer lichtwerkers met dit besef.

Lichtwerker

Wat is het doel van een lichtwerker?

Lichtwerkers zijn er om anderen te helpen. Ze begeleiden anderen op hun levenspad en zorgen ervoor dat ook zij ontwaken. Op die manier verhoogt de vibratie van de aarde en wordt de wereld weer een beetje mooier. Lichtwerkers doen dit vaak door hun helende energie te gebruiken. Dit kan op verschillende manieren. Geen enkele lichtwerker is namelijk hetzelfde en heeft daarom andere gaven en talenten en dus een andere expertise. Een aantal voorbeelden van lichtwerker expertises zijn:

Kan iedereen lichtwerker worden?

Lichtwerker zijn zit niet altijd in jou vanaf je geboorte, maar iedereen kan lichtwerker worden. Al wat je daarvoor hoeft te doen is je eigen vibratie verhogen en altijd handelen vanuit onvoorwaardelijke liefde. Hiervoor dien je, ook als je geen geboren lichtwerker bent, de lampenkapjes die om jouw licht heen zijn komen te zitten, af te leggen. Dit kun je doen door je vaak bezig te houden met mediteren, mindfulness, zelfreflectie en andere spirituele bezigheden. Zo kom je in contact met je hogere zelf en je heldervoelende gaven en kun je jezelf steeds meer ontwikkelen. Dit kun je zelfstandig doen, maar je kan hier ook een holistisch therapeut of andere begeleiding bij om hulp vragen.

In deze meditatie neemt Marjolein je mee om via een metafoor (oceaan) alles te omarmen wat er is zodat je (weer) onvoorwaardelijk van jezelf kan houden en weer terugkomt in jouw kern. Zak je mee in die essentie?

Als lichtwerker is je hogere zelf je kompas

Of je nu een geboren lichtwerker bent of niet, als je licht en liefde wilt verspreiden zit je goed. Zoals eerder genoemd, is geen enkele lichtwerker hetzelfde noch beoefenen ze compleet dezelfde vorm van spiritualiteit. Dat is het mooie van spiritualiteit en van lichtwerker zijn: het is vrij. Jij bepaalt wat je wel en wat je niet aan je kapstok ophangt. Jij bent namelijk de enige die kan voelen wat wel of niet bij jou resoneert. De grootste gids zit binnenin, dat is je hogere zelf. Deze heeft alle antwoorden op je vragen in pacht. Stem je daarom zo vaak als je kan op hem of haar af door middel van meditatie en laat je leiden.

Wat zijn valkuilen voor een lichtwerker?

Vanuit het ego denken we dat we het allemaal zelf moeten doen en het wiel zelf moeten uitvinden. Integendeel, je hebt het wiel al uitgevonden. Je bent het alleen vergeten door wat er in je leven allemaal wel of niet is gebeurd. Door de verschillende lampenkapjes af te leggen, raak je uit verbinding met je ego en in verbinding met je hogere zelf. En kan jij gaan leven vanuit je ware essentie.

Gidsen | Vijf manieren om te coachen vanuit je intuïtie

Gratis e-book Coachen vanuit intuïtie

Als lichtwerker werk je veel vanuit je intuïtie. Ben je benieuwd hoe je dit doet? In het gratis e-book leer je hoe je kan coachen vanuit je intuïtie.

E-book downloaden

Hoe weet je of je er klaar voor bent om lichtwerker te zijn?

  • Je zal je anders voelen en dus zo weinig mogelijk geleid worden door je ego. Wat betekent dat macht en populariteit je niet langer interesseren.
  • Je hebt een diep verlangen om anderen zoveel mogelijk te helpen. En niet langer om bevestigd te worden in wie je mag zijn, maar omdat je in je hart voelt dat je die richting mag en wilt gaan.
  • Je ervaart niet langer meer onzekerheid over de waarde van jouw spirituele praktijken, je doet ze zelfverzekerd en met plezier.
Lichtwerker

Zoals bijen op honing afkomen, zullen de mensen op jou afkomen. Het enige wat jij daar dus voor hoeft te doen is goed te luisteren naar je hogere zelf en je andere gidsen. De rest, daar zorgt het universum voor.

  • Je zult dingen ook heel anders gaan ervaren en vaak komen er ook paranormale waarnemingen naar boven: momenten van helderziendheid, heldervoelendheid of helderwetendheid hebben.
  • Je bent je bewuster van alles en vaak ook gevoeliger.

Wil je graag lichtwerker worden? Een Reiki cursus kan je daarbij helpen

Als je graag licht en liefde wilt verspreiden, dan zal een cursus je daarbij goed kunnen helpen. Bij ZoMa Opleidingen kan je bijvoorbeeld verschillende Reiki cursussen volgen om Reiki therapeut te worden. Een Reiki cursus is de ideale manier om zelf spiritueel te ontwaken en je bewust te worden van je eigen helende kracht. Daarnaast helpt een Reiki cursus je ook met het vervullen van je doel: anderen helpen en verlichten! Zo ga je leren hoe je de chakra’s van mensen kunt helen, waardoor ze verlost worden van allerlei kwaaltjes en blokkades. In een gratis proefles maak je kennis met Reiki! Meld je hieronder aan.