Sommige mensen staan sceptisch tegenover de eeuwenoude geneeswijze Reiki. Maar eigenlijk doet iedereen onbewust wel eens iets met handopleggingen. Denk maar eens aan een situatie waarin je gevallen bent, en je hebt bijvoorbeeld pijn aan je knie. Dan leg je automatisch je handen op de plek waar het zeer doet.

Reiki behandeling: verlichting, ontspanning en opheffing blokkades

Onbewust geef je hier dus al schone energie uit de kosmos aan de pijnlijke plek op je lichaam! Waarom denk je dat een kus op een zere plek zo prettig is? Precies….. de aanraking is zo fijn omdat de pijn verlicht wordt. En dat is wat Reiki doet. Reiki verlicht, ontspant en heft blokkades op die iedereen, al dan niet bewust, in zijn of haar lichaam heeft.

Reiki behandeling in meerdere gradaties

Er bestaan verschillende gradaties in Reiki. Met Reiki 1 leer je fysieke problemen te behandelen, en leer je ook jezelf Reiki te geven. Tijdens een Reiki 1 cursus word je door een Reiki trainer ingewijd in de eerste graad. Je leert dan ook het krachtsymbool, de Cho-Ku-Rei. Met dit symbool wordt de Reiki energie tijdens de behandeling versterkt. Je kunt dit symbool bijvoorbeeld op je handen tekenen en dan je handen op de plek leggen waar het nodig is, of je tekent het symbool in de aura van de cliënt.

Reiki 1

Reiki 2: behandeling op emotioneel niveau

Reiki 2 gaat een stapje verder en leert je op emotioneel niveau Reiki te geven. Ook leer je bij de Reiki 2 cursus om behandelingen op afstand te geven. Je kunt dan verbinding maken met iemand die niet fysiek aanwezig is en diegene dan Reiki geven. Het hoeft niet altijd een levend persoon te zijn! Reiki op afstand kun je ook geven aan je innerlijk kind, of aan een overledene, of zelfs aan een voorwerp of bijvoorbeeld aan de dag. In de Reiki 2 cursus leer je nog twee symbolen erbij, Hon-Sha-Ze-Sho-Nen (het afstandsymbool) en de Sei-He-Ki, het emotiesymbool.

Wil je meer rust in je hoofd en leren hoe je dit in je drukke dagelijkse leven voor elkaar kunt krijgen? Volg dan de online cursus Rust in je hoofd. Met mooie meditaties, oefeningen en tips kan ook jij innerlijke rust ervaren en met een leeg hoofd aandachtig naar jezelf leren luisteren!

Reiki behandelingen geven

reiki cursus

In combinatie met Reiki 1 kun je nu ook bijvoorbeeld ruimtes energetisch reinigen, door de symbolen in de hoeken van de kamer te tekenen. De Reiki 2 energie is vele malen sterker dan die van Reiki 1 en je zult ook merken dat je bij het oefenen bij jezelf echt blokkades kunt gaan opheffen. Met Reiki 3A tenslotte wordt de energie nog sterker en mag je jezelf na afloop Reiki Master noemen. Je kunt dan ook volwaardige Reiki-behandelingen geven op alle niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel.

Bij Reiki 3A leer je het symbool de Dai-Ko-Myo, waarmee je de Reiki Master energie binnenhaalt. Een heel sterk symbool dat je tijdens een Reiki-behandeling in de as van je cliënt kunt tekenen, of bij de reiniging van een ruimte in de as van de ruimte.

Alle Reiki-cursussen worden door liefdevolle, gediplomeerde Reiki trainers gegeven bij ZoMa Opleidingen. Met een Reiki cursus leer je niet alleen anderen, maar ook jezelf helen. Een echt cadeautje voor jezelf!