Home / Reiki behandeling

Reiki behandeling

Een Reiki behandeling kun je vergelijken met een massage, maar dan voor je energetische lichaam. Daar waar een fysieke massage knopen uit je rug doet oplossen, zo heft een Reiki behandeling blokkades op in je energie lichaam. Wat uiteindelijk ook weer ten goede komt aan je fysieke lichaam. Energetische blokkades vertalen zich namelijk vaak naar lichamelijke pijnen of andere fysieke belemmeringen. Een Reiki behandeling is dus eigenlijk heel helend, op verschillende niveaus.

Reiki behandeling: verlichting, ontspanning en opheffing blokkades

Toch staan sommige mensen sceptisch tegenover de eeuwenoude geneeswijze Reiki. Dat is heel begrijpelijk. Vaak willen we namelijk iets kunnen zien alvorens we het geloven. Dat is nu net het ding bij een Reiki behandeling: je kan het niet met het blote oog waarnemen. De energie die uit onze handen stroomt, beweegt namelijk te snel voor ons brein om het in een vorm te kunnen gieten. Maar, je kan het wel voelen.

In deze video legt Marjolein Berendsen van ZoMa Opleidingen uit wat Reiki is, wat de kracht van Reiki is en hoe je dit kan gebruiken voor jezelf en anderen. Ook legt ze in deze video uit wat Reiki 1, Reiki 2 en Reiki 3 (Reiki Master) is.

Denk maar eens aan een situatie waarin je gevallen bent, en je hebt bijvoorbeeld pijn aan je knie. Dan leg je automatisch je handen op de plek waar het zeer doet. Onbewust geef je hier dus al schone energie uit de kosmos (wat Reiki in essentie is) aan de pijnlijke plek op je lichaam! Waarom denk je dat een kus op een zere plek zo prettig is? Precies….. de aanraking is zo fijn omdat de pijn verlicht wordt. En dat is wat Reiki doet. Reiki verlicht, ontspant en heft blokkades en lampenkapjes op die iedereen, al dan niet bewust, in zijn of haar systeem heeft. Eigenlijk doet iedereen dus onbewust weleens iets met handopleggingen.

Hoe gaat een Reiki behandeling in z’n werk?

Belangrijk is om je altijd eerst goed te gronden wanneer je Reiki gaat geven of ontvangen. Anders heeft de energie niks om zich aan vast te houden en stijg je op, zoals we dat zeggen. Of het vervliegt nog voor je er zelf plezier aan kunt beleven. Een Reiki behandelaar weet hier verschillende technieken voor en zal je hier doorheen leiden alvorens hij/zij van start gaat. Het is aan te raden om goed op te letten, zodat je deze techniek mee naar huis kunt nemen. Een goede gronding komt namelijk niet alleen bij een Reiki behandeling, maar ook in het leven van alledag goed van pas.

Zorg dat je je warm blijft voelen tijdens een Reiki behandeling

Vervolgens kom je lekker ontspannen op de tafel liggen en zal de Reiki behandelaar je afdekken met een deken zodat je goed warm blijft. Dat is heel belangrijk bij een Reiki behandeling, dat je je warm voelt. Dat geeft je lichaam namelijk een veilig gevoel waardoor het gemakkelijker kan ontspannen. Het is te vergelijken met wanneer je ligt te rillen in je bed; daardoor kom je ook moeilijker in slaap.

Reiki behandeling

Je lichaam kan dan niet ontspannen en dat is nu juist zo belangrijk om in slaap te kunnen vallen. Zo werkt dat ook met een Reiki behandeling. Een ontspannen lichaam neemt ook meer op en kan ook soepeler dingen loslaten. De Reiki behandelaar zet ook altijd nog mooie Reiki muziek op om je te helpen ontspannen.

Handopleggingen tijdens een Reiki behandeling

Intuïtief zal de Reiki behandelaar dan de handen op bepaalde punten van je lichaam leggen. Deze handopleggingen zullen voor een bepaald aantal minuten duren, zolang als de plek dat nodig acht. Het kan dus zijn dat bepaalde handopleggingen langer duren dan andere. Ook kan het zijn dat de behandelaar terugkeert naar een plek na andere plekken te hebben behandeld. Alles in het lichaam is namelijk met elkaar verbonden en communiceert met elkaar. Een verandering op één plek veroorzaakt ook verandering op de andere punten. Hierdoor kan het soms nodig zijn om een plek van nog wat extra Reiki te voorzien.

De Reiki behandeling is ten einde

Bij afloop zal de Reiki behandelaar je dat op diens eigen zachtaardige manier laten weten. Je krijgt dan de tijd om weer terug te keren in je lichaam en je weer helemaal bewust te worden van het hier en nu. Neem hier ook echt de tijd voor, In ontspanning kan onze geest, net zoals tijdens de slaap, best ver gereisd hebben en in één omwenteling opstaan kan dan shockerend zijn voor je systeem. Dat zou zonde zijn na zo’n heerlijke Reiki behandeling die je helemaal heeft doen ontspannen!

De wereld voelt anders aan na een Reiki behandeling

Afhankelijk van de Reiki behandelaar is er nog ruimte voor een kopje thee en om te bespreken wat je hebt ervaren. Daarna is het echt tijd om weer terug de wereld in te gaan. Probeer dan zo goed als je kan de Reiki energie van de Reiki behandeling bij je te houden en in die energie te blijven.

Reiki behandeling

Zelf een Reiki behandeling ervaren?

Ben je ondertussen nieuwsgierig geworden en zou je weleens het effect van zo’n Reiki behandeling zelf willen ervaren? Holistisch Therapeuten die bij ZoMa hebben gestudeerd, zijn ook Reiki master. Bij hen kun je dus lekker genieten van een Reiki behandeling. Maar ook energetische therapeuten, natuurgeneeskundige therapeuten, een aura chakra healer hebben de Reiki behandeling vaak in hun assortiment.

Of een Reiki behandeling aan jezelf of anderen geven, kan ook!

Ook kun je aan jezelf Reiki geven. Dit kun je doen met de Reiki handposities, die we bij ZoMa het Reiki apk’tje noemen. Om de Reiki handposities en de resultaten bij jezelf een boost te geven, kun je ook een of meerdere Reiki cursussen gaan volgen. Hierin wordt je getraind om Reiki behandelingen en chakra healing aan zowel jezelf als andere te kunnen geven. En kun je je energetische healing praktijken naar het volgende niveau tillen!

In deze video legt Marjolein Berendsen van ZoMa Opleidingen je kennis maken met de Reiki handposities. Deze behandeling kun je jezelf elke dag zo vaak als je wilt geven. Je kan hem in 2 minuten doen, maar langer kan ook. Net hoeveel tijd je tot je beschikking hebt. Het werkt altijd!

Reiki behandeling in meerdere gradaties

Er bestaan verschillende gradaties in Reiki.

Reiki 1: behandeling op fysiek niveau

Met Reiki 1 leer je fysieke problemen te behandelen en je leert ook jezelf Reiki te geven. Tijdens een Reiki 1 cursus word je door een Reiki trainer ingewijd in de eerste graad. Een inwijding vindt één op één plaats en opent jouw kruinchakra verder zodat de universele levensenergie (Reiki) naar binnen kan stromen. Dit activeert het zelfhelende vermogen bij jou waardoor de energie in jou meer zal gaan stromen.

Reiki behandeling

Reiki werkt ook met symbolen. Tijdens Reiki 1 leer je het krachtsymbool, de Cho-Ku-Rei. Met dit symbool wordt de Reiki energie tijdens de behandeling versterkt. Je kunt dit symbool bijvoorbeeld op je handen tekenen en dan je handen op de plek leggen waar het nodig is, of je tekent het symbool in de aura van de cliënt.

Reiki 2: behandeling op emotioneel niveau

Reiki 2 gaat een stapje verder en leert je op emotioneel niveau Reiki te geven. Ook leer je bij de Reiki 2 cursus om behandelingen op afstand te geven. Je kunt dan verbinding maken met iemand die niet fysiek aanwezig is en diegene dan Reiki geven. Het hoeft niet altijd een levend persoon te zijn! Reiki op afstand kun je ook geven aan je innerlijk kind, of aan een overledene, of zelfs aan een voorwerp of bijvoorbeeld aan de dag. In de Reiki 2 cursus leer je nog twee symbolen erbij, Hon-Sha-Ze-Sho-Nen (het afstandsymbool) en de Sei-He-Ki, het emotiesymbool.

In combinatie met Reiki 1 kun je nu ook bijvoorbeeld ruimtes energetisch reinigen, door de symbolen in de hoeken van de kamer te tekenen. De Reiki 2 energie is vele malen sterker dan die van Reiki 1 en je zult ook merken dat je bij het oefenen bij jezelf echt blokkades kunt gaan opheffen.

Reiki 3A: Master behandelingen

Tenslotte wordt met Reiki 3A de energie nog sterker en mag je jezelf na afloop Reiki Master noemen. Bij Reiki 3A leer je het symbool de Dai-Ko-Myo, waarmee je de Reiki Master energie binnenhaalt. Dit is een heel sterk symbool dat je tijdens een Reiki-behandeling in de as van je cliënt kunt tekenen, of bij de reiniging van een ruimte in de as van de ruimte.

Wil je meer rust in je hoofd en leren hoe je dit in je drukke dagelijkse leven voor elkaar kunt krijgen? Volg dan de online cursus Rust in je hoofd. Met mooie meditaties, oefeningen en tips kan ook jij innerlijke rust ervaren en met een leeg hoofd aandachtig naar jezelf leren luisteren!

Reiki behandelingen geven op alle niveaus

Als Reiki Master kun je ook volwaardige Reiki-behandelingen geven op alle niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel.

Reiki behandeling

En misschien kriebelt het wel in je om deze mooie levensbenadering door te geven aan anderen en ga je zelf workshops geven. Het kan allemaal wanneer je Reiki Master bent.

Alle Reiki-cursussen worden door liefdevolle, gediplomeerde Reiki trainers gegeven bij ZoMa Opleidingen. Met een Reiki cursus leer je niet alleen anderen, maar ook jezelf helen. Een echt cadeautje voor jezelf! Kom eens langs voor een proefles om het zelf te ervaren!