Home / Algemeen / De magie van bewustzijnsverruimende tools

De magie van bewustzijnsverruimende tools

Meer dan ooit zijn we als mensheid op zoek naar innerlijke vrede, bewustzijn en persoonlijke groei. Gelukkig biedt de wereld al eeuwenlang een schat aan bewustzijnsverruimende tools die ons verder kunnen helphttps://www.zoma-opleidingen.nl/uncategorized/bewustzijnsverruimende-tools/en om verbinding te maken met onze innerlijke wijsheid. We ontdekken de magie van bewustzijnsverruimende tools, welke er bestaan én hoe je ze op verschillende manieren gebruikt.

Wat zijn bewustzijnsverruimende tools?

Het menselijk bewustzijn is één van de meest complexe en bovendien fascinerende fenomenen ter wereld. Het gaat over hoe we ons verhouden tot de wereld om ons heen en tot onszelf. Het is dus niet zo vreemd dat steeds meer mensen op zoek zijn naar manieren om hun bewustzijn te verruimen.

Bewustzijnsverruimende tools zijn handvaten die helpen om het bewustzijn te verruimen. Dat kan een energetische edelsteen zijn, een kalmerende aura spray, maar ook een boek dat tot nieuwe, spirituele inzichten leidt. Bewustzijnsverruimende tools bieden handvaten om te groeien als mens en je bewustzijn te vergroten.

Je kunt deze tools gelukkig makkelijk gebruiken in het dagelijks leven en ze onderdeel maken van je ochtend- of avondroutine!

bewustzijnsverruimende tools zoals edelstenen

Welke bewustzijnsverruimende tools bestaan er?

Al eeuwenlang wordt er wereldwijd in verschillende culturen gebruik gemaakt van bewustzijnsverruimende tools. We hebben het dus niet over een nieuwe ‘hype’, maar over tools die al tot in den oudheid worden geëerd en ingezet om spirituele groei te stimuleren.

Als we het hebben over bewustzijnsverruimende tools, dan kan je denken aan:

Aura spray

Aura sprays, ook wel energetische sprays, zijn mengsels van water, essentiële oliën en kristallen die zijn ontworpen om je energieveld op te frissen en in balans te brengen. Met elke verstuiving omgeef je jezelf met positieve vibraties (het werkt in op elke trilling om je heen), die je kunnen helpen om negatieve energieën los te laten en juist een heldere, positieve aura te creëren.

Essentiële oliën

Essentiële oliën

Essentiële oliën zijn extracten van planten die niet alleen heerlijk ruiken, maar ook therapeutische eigenschappen en soms zelfs een geneeskrachtige werking hebben. Het wordt ook wel een etherische olie genoemd. Door de geuren in te ademen, kunnen ze direct invloed uitoefenen op je stemming en emoties.

De essentiële oliën zijn gebaseerd op de bladeren van een plant, bloem of kruid. Denk maar aan lavendel voor ontspanning, pepermunt voor energie en bergamot voor balans. Dat is nog maar een greep uit de voorbeelden van de vele oliën die je kunnen ondersteunen in je dagelijks leven.

Wanneer gebruik je essentiële oliën?

Pas wel op dat je de olie niet direct aanbrengt op je huid, maar de olie altijd verdunt met een neutralie olie om je huid te berschermen. Je kunt de olie gebruiken in huis (met een diffuser) of toevoegen aan je ochtendroutine door de olie te gebruiken als een natuurlijk parfum.

Verder kun je etherische oliën inzetten tijdens een meditatie, voor bescherming van negatieve energie van buitaf óf je gebruikt ze voor hun geneeskrachtige werking, zoals lavendel wanneer je hoofdpijn hebt. Lavendel werkt namelijk voornamelijk rustgevend.

Je kunt deze bewustzijnsverruimende tool eigenlijk altijd inzetten wanneer je daar behoefte aan hebt. 

wierook

Wierook en salie: zuiver de ruimte

Wierook en salie worden gebruikt om ruimtes energetisch te reinigen. Wierookstokjes en kegeltjes zorgen voor een gevoel van sereniteit en spiritualiteit in je omgeving, terwijl salie, ook wel ‘smudge‘ genoemd, negatieve energieën kan verdrijven en voor een frisse start kan zorgen.

Salie is ideaal om in te zetten wanneer je verhuist of een nieuwe ruimte gebruikt. Zo weet je zeker dat de oude energieën die daarvoor in de ruimte hingen, direct zullen verminderen.

Edelstenen

Edelstenen en kristallen hebben energetische eigenschappen én helende krachten. Een amethist gebruik je voor helderheid, rozenkwarts voor liefde en een hematiet zet je in voor gronding.

bewuste vrouw leest een boek

Boeken: gidsen naar kennis

Boeken zijn eeuwenoude bewustzijnsverruimende hulpmiddelen die kunnen leiden naar diepgaande kennis en inzichten. Van oude spirituele teksten tot moderne zelfhulpboeken, de woorden van auteurs kunnen de geest voeden en ons begeleiden op de reis naar persoonlijke groei.

Totem- en krachtdieren

In veel inheemse culturen worden totemdieren en krachtdieren gezien als spirituele gidsen en symbolische boodschappers. Het ontdekken van je persoonlijke totemdier kan je helpen om verbinding te maken met bepaalde eigenschappen, kwaliteiten en lessen die je in je leven wilt ontwikkelen.

Op reis naar persoonlijke groei

De wereld van bewustzijnsverruimende tools is als een magische speeltuin vol mogelijkheden, waar we kunnen verkennen, experimenteren en groeien. Of je nu de kalmerende geur van essentiële oliën inademt, je energieveld verfrist met aura sprays, de ruimte zuivert met wierook en salie of in contact komt met de wijsheid van edelstenen en totemdieren: deze hulpmiddelen kunnen stuk voor stuk dienen als kompassen tijdens je reis naar innerlijke vrede, zelfontdekking en groei.

Laat deze tools je begeleiden terwijl je de grenzen van je bewustzijn verkent en je innerlijke wereld transformeert. Hier verder induiken? De  opleiding tot Spiritueel Coach kan je daar verder bij helpen.

Anderen lazen ook

 • 24.01.2024

  De helende kracht van het aankijken van schaduwstukken

  Lees de blog
 • 10.01.2024

  Kwetsbaarheid en veiligheid

  Lees de blog
 • 08.01.2024

  De invloed van vorige levens en karma

  Lees de blog