Home / Totemdieren

Totemdieren

Totemdieren worden ook wel medicijndieren of krachtdieren genoemd. Ze komen oorspronkelijk voort uit het sjamanisme en werd je gegeven door een sjamaan in de indianen tijd. Ieder dier heeft bepaalde eigenschappen die een boodschap met zich meebrengen of die je kracht geven. Je kunt de totemdieren zien als een soort gids die je door het leven heen leidt. Ze zijn er om bepaalde levenslessen door te geven, net als beschermengelen.

Wat zijn totemdieren?

Totemdieren worden al eeuwenlang ingezet op verschillende manieren. Je kunt ze bijvoorbeeld inzetten in combinatie met je horoscoop. Onderstaand geven je een overzicht van de sterrenbeelden met het bijbehorende totemdier:

Totemdieren

 1. Ram & Valk
 2. Stier & Bever
 3. Tweelingen & Edelhert
 4. Kreeft & Specht
 5. Leeuw & Zalm
 6. Maagd & Bruine Beer
 7. Weegschaal & Kraai
 8. Schorpioen & Slang
 9. Boogschutter & Uil
 10. Steenbok & Sneeuwgans
 11. Waterman & Otter
 12. Vissen & Wolf

Een totemdier krijg je dus mee bij je geboorte, maar je kunt in je leven ook te maken krijgen met andere totemdieren. Er wordt hierin onderscheid gemaakt tussen een Levens Totem, Reis Totem, een Boodschap Totem en een Schaduw Totem.

Als je je intuïtie wilt ontwikkelen, dan is de online cursus Spiritueel ontwaken echt iets voor jou. In deze diepgaande cursus leer je alles over je intuïtieve vermogens, over de kracht van de natuur, de maan en dromen en kom je helemaal thuis bij jezelf.

Totemdier kiezen?

Veel mensen gaan er vanuit dat je een totemdier zelf kunt kiezen. Ze kiezen dan een totemdier dat ze heel erg mooi vinden, of een dier dat aanzien heeft. Echter is dit bijna nooit een dier dat goed bij hun persoonlijkheid past. Geen enkel dier is beter dan het andere dier. Ieder dier komt met een uniek medicijn of met een unieke boodschap. Om erachter te komen welk totemdier het beste bij je past, kun je jezelf de volgende vragen stellen: Welke dieren komen naar je toe? Voor welke dieren heb je altijd al een zwak gehad? Welk dier zie je het liefste in de dierentuin? Welk dier zie je het meest als je in de natuur aanwezig bent? Zijn er bepaalde dieren waar je bang voor bent?

De aanwezigheid van verschillende totemdieren

Levens Totem

Een Levens Totem is altijd aanwezig, of dit nu in je directe omgeving is, of in gedachten. Dit dier werkt altijd met je samen, je hele leven lang. Het kan voorkomen dat je in je hele leven maar één Levens Totem hebt, maar het kan ook zo zijn dat je meerdere Levens Totems hebt.

Reis Totem

Zit je in een periode van je leven waarin je bepaalde levenslessen nodig hebt? Dan wordt je vaak vergezeld door een Reis Totem. Let er maar eens op welke dieren er op bepaalde momenten in je leven opduiken.

Totemdieren leeuw

Boodschap Totem

De Boodschap Totem komt in je leven als je een bepaalde boodschap of waarschuwing nodig hebt. Dit totemdier blijft dan ook maar kort bij je. Het moment is vaak indrukwekkend en het veroorzaakt een soort van afleiding in je leven. Vaak zie je pas achteraf dat dit totemdier aanwezig was.

Schaduw Totem

De Schaduw Totem jaagt je vaak angst aan. Een Schaduw Totem wordt als erg krachtig ervaren en dit totemdier fungeert als een spiegel voor je eigen angsten. Als je je verdiept in dit totemdier, kun je de angst voor je Schaduw Totem overwinnen. Hierdoor maak je een spirituele groei door.

Bij ZoMa Opleidingen kun je verschillende Reiki cursussen, de opleiding tot Reiki Trainer of tot Holistisch Therapeut volgen. Tevens bieden we verschillende online cursussen aan en hebben we een webshop waar je allerlei mooie spirituele artikelen kunt kopen. Interesse? Kom eens langs op één van onze open dagen, infobijeenkomsten of gratis proeflessen!