Home / Algemeen / Bioresonantie: zo werkt deze holistische therapie

Bioresonantie: zo werkt deze holistische therapie

Fysiek en mentaal gezond blijven, dát willen we allemaal wel. Alleen is dat in de praktijk helaas niet altijd even makkelijk. Stress, eindeloze to-do-lijstjes en drukke agenda’s zorgen ervoor dat we vaker wel dan niet stress ervaren en dat heeft helaas een grote invloed op hoe we ons mentaal en fysiek voelen. Bioresonantie is een mooie, holistische therapie die je kunt inzetten voor het verbeteren van je gezondheid en algehele welzijn. Dít is hoe bioresonantie werkt.

Maak kennis met bioresonantie: een bijzondere therapie die op basis van energie en frequenties die je lichaam helpt om in harmonie te kunnen resoneren met jouw optimale gezondheid. Hoe werkt het precies?

gezonde vrouw die doet aan bioresonantie

Bioresonantie: wat is het?

Bioresonantie is een concept dat de kijk op gezondheid en genezing voor goed verandert. Waarom? Het draait namelijk allemaal om het begrijpen en benutten van de energievelden in ons lichaam. Volgens bioresonantie hebben onze cellen, organen en systemen elk hun unieke elektromagnetische frequenties. Als deze frequenties uit balans zijn, kan dat leiden tot allerlei gezondheidskwalen. Op dat moment zendt je lichaam disharmonische trillingen uit.

Bioresonantie therapie

Bij bioresonantie therapie wordt daarom gemaakt van speciale elektromagnetische signalen om het lichaam te helpen zich te herstellen van verschillende ziekten. Tijdens de bioresonantie therapie gebruikt de behandelaar geavanceerde technologische apparaten die specifieke frequenties (ofwel: signalen) uitzenden naar je lichaam. Op die manier kunnen cellen en weefsels weer in harmonie met elkaar resoneren en kan het menselijk lichaam zichzelf genezen en herstellen. Oftewel: het zelfgenezend vermogen van het menselijk lichaam wordt gestimuleerd.

Bioresonantie gaat daarmee een stap verder dan traditionele geneeswijze en wordt ook wel als een alternatieve geneeswijze gezien. De werking ervan is immers nog niet wetenschappelijk vastgesteld. Het richt zich namelijk op het herstellen van verstoorde trillingen in het lichaam, bijvoorbeeld veroorzaakt door slechte eet- en leefgewoonten en stress.

Waar komt de bioresonantie behandeling vandaan?

In de jaren ’70 werd bioresonantie ontwikkeld door de arts Franz Morell en de wetenschapper Erich Rasche. Het idee is dat elk levend wezen een elektromagnetisch veld (en een eigen trillingsfrequentie) heeft dat kan worden gescand op onevenwichtigheden of storingen. Door gebruik te maken van bioresonantieapparaten kunnen deze afwijkingen geïdentificeerd en gecorrigeerd worden.

Wanneer kan je een bioresonantie therapie inzetten?

Bioresonantie kan op verschillende manieren helpen bij het verbeteren van de gezondheid. Het kan bijvoorbeeld ingezet worden om allergieën te behandelen, stress te verminderen, net zoals chronische vermoeidheid of te helpen bij het stoppen met roken of afvallen. Door met behulp van bioresonantie de werking van het lichaam in balans te brengen, kunnen de veel fysieke en mentale klachten verlicht worden. Bijzonder, toch?

Hoe gaat een bioresonantie behandeling in z’n werk?

Een bioresonantietherapie sessie is over het algemeen comfortabel en niet-invasief. Het apparaat zendt de juiste frequenties uit (ofwel trillingen) die overeenkomen met de frequenties van jouw lichaamscellen (en organen). Deze trillingen worden naar je lichaam gestuurd en daar opgevangen en verwerkt. De zwakke plek in je lichaam ontvangt deze resonantie en wordt zo gestimuleerd om weer in evenwicht te komen. Je lichaam kan hierdoor makkelijker tegen een ziekte vechten en de oorzaken daarvan tegen te gaan.

Holistische benadering van gezondheid

Holistische geneeswijze worden niet voor niets steeds populairder. Als je een ziekte hebt, wil je het liefst chemische processen voorkomen en is het belangrijk om naar jou als persoon te kijken en niet alleen naar dat ene, fysieke probleem. Bioresonantie kan je zien als een aanvulling op conventionele medische behandelingen en kan helpen bij het verbeteren van het welzijn op fysiek en mentaal vlak. Die twee zijn dan ook nooit van elkaar gescheiden.

Als jouw gezondheid en welzijn prioriteit zijn en je gelooft dat een holistische benadering zorgt voor nog meer heling, is bioresonantie zéker het overwegen waard. Veel mensen hebben dan ook baat bij deze therapie.

Zie je lichaam als een symfonieorkest

Stel je maar eens voor dat je lichaam een symfonieorkest is en elke cel een muzikant is die zijn eigen deel speelt. Wanneer de dirigent, oftewel natuurlijke elektromagnetische frequenties, de juiste tonen aangeeft, speelt het orkest prachtige muziek: optimale gezondheid. Maar als de dirigent uit de maat is, ontstaat er disharmonie en begint de muziek te haperen – wat zich vertaalt naar ziekte en ongemak.

Bioresonantie is dus als de maestro die de dirigent weer op het juiste spoor zet. Het levert de ontbrekende frequenties die nodig zijn om de muziek te herstellen en het orkest weer in harmonie te laten spelen. Het idee van het herstellen van energiebalans in het lichaam op cellulair niveau is wat bioresonantie zo potentieel transformerend maakt.

De holistische benadering kan een mooie brug slaan tussen traditionele geneeskunde en complementaire therapieën. Bioresonantie kan werken als aanvulling op conventionele behandelingen, waardoor een bredere kijk op gezondheid en genezing ontstaat.

De toekomst van gezondheid

Bioresonantie belooft veel voor de toekomst van onze gezondheid en genezing! 

Let wel: het is belangrijk dat je naast bioresonantie ook je reguliere medische check-ups bij de dokter blijft ondergaan en jouw arts raadpleegt voordat je begint met een nieuwe therapie.

Meer weten over holistisch helen, leven en het pad van spirituele groei? De opleoding Spiritueel Coach kan je daarbij helpen.

Anderen lazen ook

 • 24.01.2024

  De helende kracht van het aankijken van schaduwstukken

  Lees de blog
 • 10.01.2024

  Kwetsbaarheid en veiligheid

  Lees de blog
 • 08.01.2024

  De invloed van vorige levens en karma

  Lees de blog