Home / Blog / Hoe ga je om met negatieve energie?

Hoe ga je om met negatieve energie?

Als mensen hebben we dagelijks met elkaar te maken. Met collega’s, familie, vrienden, voorbijgangers, klanten, studiegenoten, mensen in het verkeer, in de winkels. Elk individu draagt zijn of haar eigen energie mee en die energie verbindt zich bij elk contactmoment met de energie van anderen. Fysiek contact, maar ook visueel of mentaal contact verbinden die energieën.

Hooggevoeligheid

Als je hooggevoelig bent, dan kan het zomaar zijn dat je de energie van iemand om je heen kunt voelen. Misschien herken je het wel: je loopt over straat en bij het passeren van een voorbijganger krijg je zomaar een rilling.

Negatieve energie

Dat is de energie die je voelt op dat moment. Of zo’n rilling positief of negatief is, wordt je door je intuïtie verteld.

Voelbaar

Mensen om je heen waar je nauw mee verbonden bent, hebben ook voelbaar invloed op de lading van de energie. Of op jouw energie; sommige mensen gebruiken jouw energie om zich er mee te voeden. Dat kan alleen als jij dat laat gebeuren. Het kan resulteren in een vermoeid gevoel als je je er niet goed voor kunt afsluiten. Je wordt als het ware ‘leeggezogen’. Dat dit niet gezond is voor je, moge duidelijk zijn. De energie om je heen is negatief en als je daar niets mee doet, verspreidt deze zich ongemerkt in en om je heen.

Verspreiden

Juist de mensen waar je het meest mee te maken hebt, zorgen vaak voor de verspreiding van die negativiteit. Maar juist dit soort mensen zijn de moeilijksten om te negeren. Bij familie of vrienden speelt altijd die nauwe verbinding mee. Alles in je zegt dat je zo iemand niet zomaar uit je leven kunt bannen.

Negatieve energie

Maar wat kun je dan wel doen als je hypersensitief bent om die negatieve energie niet te voelen, of te negeren? Zeker als je bezig bent met je spirituele- of bewustzijnsontwikkeling zijn hier verschillende manieren voor. Zo kun je met meditatie en yoga je ontspanning zoeken. Ook kun je leren om je aura af te schermen voor negatieve invloeden van buitenaf of gebruik maken van bepaalde soorten mineralen en edelstenen.

Wapen

Het beste wapen tegen negatieve energie is echter jouw positiviteit, jouw liefde die in je essentie zit. Positieve mensen zoeken hun geluk niet in materiële zaken of in anderen, maar in zichzelf. Heb je te maken met negatieve energie van mensen die dicht bij je staan, keer dan terug naar je essentie. Probeer te voelen wat het met je doet, en waar dat gevoel voor staat. Je kunt een ander niet veranderen, maar de manier waarop je reageert bepaalt wél hoe een ander op jou reageert.

Giftig

Zoek, voel en gebruik je intuïtie. Wapen je tegen negativiteit met je eigen positieve zelf. En als het nodig is, vermijd dan de mensen die de energie giftig maken. Banden verbreken vergt moed en doorzettingsvermogen, maar uiteindelijk levert het je altijd voordelen op: een opgeladen energetische batterij en het besef dat je geen goedkeuring nodig hebt van anderen om te kunnen zijn wie je werkelijk bent.

Kijk eens bij jezelf naar binnen: hoe ga jij om met negatieve energie?

Liefs, Marjolein

Anderen lazen ook

 • 24.01.2024

  De helende kracht van het aankijken van schaduwstukken

  Lees de blog
 • 10.01.2024

  Kwetsbaarheid en veiligheid

  Lees de blog
 • 08.01.2024

  De invloed van vorige levens en karma

  Lees de blog