Home / Blog / Een fijn nieuwe maan ritueel voor de Schorpioenenergie van 13 november

Een fijn nieuwe maan ritueel voor de Schorpioenenergie van 13 november

Op maandag 13 november 2023 is het nieuwe maan. Hét ideale moment om bewust intenties te zetten voor de nieuwe maancyclus van de komende 28 dagen. Hoe? We delen een fijn nieuwe maan ritueel.

Deze nieuwe maan is een bijzondere, want de ze staat in het sterrenbeeld Schorpioen. Het waterteken staat bekend om haar pittigheid (want: een Schorpioen, díe prikt) en kan diepe en intense emoties teweegbrengen.

Nieuwe maan: het oude loslaten en het nieuwe omarmen

De nieuwe maan is een ideaal moment om oude energie los te laten en nieuwe energie te omarmen. Het is dan ook niet voor niets dat de nieuwe maan wordt gezien voor een nieuw begin. Vanaf nu zal de maan alleen maar groeien, tot ze 28 dagen later helemaal vol is (hallo volle maan!) en het tijd wordt om de opgebouwde energie weer liefdevol los te laten.

Toch kan de nieuwe maan net zo goed een periode van loslaten zijn, zo schreven we al eerder, omdat we immers een maancyclus afsluiten. Al met al wordt de periode van de nieuwe maan voornamelijk gezien als een fijne en effectieve periode voor het manifesteren van nieuwe energieën in je leven. Hoe? Daarvoor delen we een fijn nieuwe maan ritueel dat geheel bij de Schorpioen-energie past.

Een nieuwe maanritueel voor Schorpioenenergie

Om exact 10.47u is het op 13 november nieuwe maan: de zon en de maan ontmoeten elkaar dan precies op hetzelfde punt, waardoor de maan het zonlicht niet kan ontvangen en we haar amper zien. De maan is er natuurlijk wel, alleen we kunnen we haar vanaf de aarde niet goed zien omdat de maan dus achter de zon schuift.

De invloed van de nieuwe maan is, net zoals de volle maan, op aarde goed voelbaar. Omdat de nieuwe maan staat voor een nieuwe maancyclus, zetten we bij de nieuwe maan graag nieuwe intenties die draaien om nieuwe doelen, dromen en plannen. Wat kunnen we verwachten?

nieuw-maan-13-november-2023

Nieuwe maan in Schorpioen 2023

Omdat de nieuwe maan vandaag in het sterrenbeeld Schorpioen staat, betekent dat het geen lichte en makkelijke nieuwe maanenergie zal worden. Het waterteken Schorpioen staat namelijk bekend om haar scherpe angel, donkerte en diepgang.

Tijd voor diepgang en open gesprekken

Niets is een Schorpioen te eerlijk, intens, moeilijk of complex. Nee, een Schorpioen is recht voor z’n raap en is klaar om de diepte in te gaan. Dat mag dan misschien niet altijd even makkelijk zijn, maar het zorgt wel voor een ideale kans tot groei en om aan jezelf te werken. Deze nieuwe maan is een goed moment om de koetjes en kalfjes over te slaan en je dierbaren te laten weten wat er diep van binnen speelt, in te checken wat er in je vrienden of je partner omgaat en wat je diep van binnen verlangt.

Let wel: dit is geen vrijbrief om ongenuanceerd je frustraties te uiten naar je dierbaren, maar wél om goed na te gaan wat er nu eigenlijk diep van binnen speelt en hoe je dat op een compassievolle manier met je naasten kunt delen.

Een duik in jezelf

Daarnaast is de nieuwe maan in Schorpioen een goed moment voor introspectie en om een duik te nemen in jezelf. Hoe voel je je nu écht? Hoe sta je ervoor? Welke emoties gaan er in je om? Probeer hierin eerlijk te zijn naar jezelf en jezelf kwetsbaar op te stellen. Dat kan soms lastig zijn, want als mens zijn we een kei in het verbloemen van onze donkere emoties. Toch is het essentieel om ook moeilijke emoties en gevoelens er te laten zijn en ze niet te onderdrukken. Het schrijven in een dagboek kan je daarbij opweg helpen. Op die manier kan je gevoelens, gedachten en soms onbewuste emoties makkelijker van je afschrijven zonder dat je er bewust over hoeft na te denken.

Schorpioen staat voor transformatie

Naast de donkere en diepe kant waar de Schorpioen bekend om staat, staat zij ook symbool voor transformatie. De wereld en wijzelf veranderen immers continu en dat weet de Schorpioen als geen ander. Waar we nu een periode afsluiten, staat er weer een nieuw begin voor de deur. Ga je op dit moment door een verandering in je leven? Omarm dan de Schorpioenenergie van deze nieuwe maan en ze zal je liefdevol begeleiden.

Nieuwe maan ritueel

Laat dit nieuwe maan ritueel je daarbij helpen:

 • Creëer een fijne plek in huis waar je een (meditatie)kussen kunt neerleggen, wierook kunt branden en wat kaarsjes.
 • Je kunt hier ook wat kristallen, tarotkaarten en een dagboek neerleggen.
 • Zet fijne muziek aan zodat je op je gemak aan het ritueel kunt beginnen.
 • Sluit je ogen en zet eventueel een fijne meditatie op.
 • Schrijf vervolgens drie intenties op voor de komende periode. Waar wil jij aan werken? Wat wil je de komende 28 in je leven manifesteren? Het helpt om specifiek te zijn en de intenties kunnen zo groot of klein zijn als jij zelf wilt.
 • Heb je jouw intentie opgeschreven? Visualiseer je intentie dan. Het is een krachtige manier om jouw dromen te manifesteren. Vóel wat jij straks ervaart als je intentie uitkomt.
 • Dan is het nu tijd om los te laten en te vertrouwen op het universum dat jouw intentie uitkomt.

Fijne nieuwe maan!

Healing vrouw

Anderen lazen ook

 • 24.01.2024

  De helende kracht van het aankijken van schaduwstukken

  Lees de blog
 • 10.01.2024

  Kwetsbaarheid en veiligheid

  Lees de blog
 • 08.01.2024

  De invloed van vorige levens en karma

  Lees de blog