Home / Mindfulness training

Mindfulness training

Mindfulness is een term die je steeds vaker tegen komt. Maar wat is mindfulness nu eigenlijk, en wat kun je er mee?

Terug naar de basis

Eigenlijk ga je met mindfulness volledig terug naar je basis. In een mindfulness training leer je vanuit rust en zelfvertrouwen beter, voller en gezonder in het leven te staan. Veel mindfulness trainingen richten zich op het verbeteren van resultaten vanuit rust en zelfvertrouwen. Letterlijk betekent mindfulness het open en bewust aanwezig zijn in het nu, oftewel: je bent helemaal wakker en je volledig bewust van je zelf, je omgeving en alles om je heen.

Een mindfulness training doen

Met een mindfulness training ga je dus voornamelijk met jezelf aan de slag. Het wordt ook wel aandachttraining genoemd, omdat je helemaal opmerkzaam ofwel wakker bent. Met een mindfulness training kun je veel chronische problemen te lijf gaan, zoals stress, pijn en psychisch lijden. Door middel van rust en het creëren van zelfbewustzijn kun je leren zonder oordelen waar te nemen wat er in het nu plaatsvindt. Liefdevol en met acceptatie.

Energie bewaken met Reiki

Gratis e-book Energie bewaken met Reiki

Een mooie manier van een mindfullness training is Reiki. De kracht van Reiki laat je tot rust komen. Het is een moment voor jezelf. Op die manier blijf je dicht bij jezelf. In dit e-book lees hier alles over.

E-book downloaden

Mindfulness: training van je geest

Mindfulness training is als het ware een training van je geest. Het is dan ook niet zo gek dat er bij een mindfulness training veelvuldig gebruik wordt gemaakt van allerlei meditatievormen. De ruimte nemen om stil te staan bij jezelf is een bewuste keuze die je leert maken met een mindfulness training.

Mindfulness training

Mindfulness training thuis oefenen

Bij een mindfulness training leer je vaardigheden die iedereen kan leren. Niet dat het eenvoudig is, alles wat je leert gaat tenslotte met vallen en opstaan. Het is ook geen vaardigheid die je uit een boek kunt leren; alleen door het te doen en te ervaren leer je mindfulness. Een mindfulness training is gebaseerd op liefdevol, vriendelijk en empathisch leven. Met een mindfulness training krijg je allerlei oefeningen en handvatten, waarmee je weer tot rust kunt komen en dicht bij jezelf kunt blijven. De oefeningen die je krijgt tijdens een mindfulness training doe je thuis, in je eigen omgeving. Met een mindfulness training leer je een actieve bijdrage te leveren aan je eigen welzijn en je gezondheid.

Mindfulness training

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en een mindfulness training maakt je daar van bewust. Een oefening die je leert of doet met een mindfulness training kan nooit verkeerd zijn, omdat het gaat om wat jij ervaart en voelt tijdens zo’n oefening.

De intentie voor een mindfulness training

Iets leren betekent dat er een bepaalde vorm van tijd en discipline van je wordt gevraagd. Het is daarom belangrijk om je te bedenken dat je de mindfulness training gaat doen met de intentie om er in elk geval thuis mee aan de slag te gaan. Oefening baart kunst en dat geldt zeker ook voor een mindfulness training. Een mindfulness training is voor iedereen geschikt.

Liefdevol, oordeelvrij en empathisch leven met een aandachtsvolle mind? Dat leer je in de opleiding tot Holistisch Therapeut bij ZoMa Opleidingen. Ook kun je hier een ééndaagse cursus Reiki doen om je mindfulness eigen te maken. Meer weten over onze opleiding en cursussen? Volg dan één van onze proeflessen of infobijeenkomsten.