Home / Multidimensionaal bewustzijn

Multidimensionaal bewustzijn

Heb je ook wel eens dat je iets lijkt te weten, zonder dat je weet waar je dit van weet? Dit kan een innerlijke stem, een galm of een gevoel zijn, die jou een inzicht geeft of ‘vertelt’ wat je kunt doen. Je hebt dan iets opgepikt uit een andere dimensie met jouw multidimensionaal bewustzijn. Hiervoor gebruik je – vaak onbewust – je intuïtieve gave(s). Herken jij je in één of meerdere van de vaardigheden van een multidimensionaal bewustzijn? 

Wat is multidimensionaal bewustzijn? 

Multidimensionaal bewustzijn – een term die tegenwoordig steeds meer wordt gehoord in spirituele kringen. Maar wat betekent het eigenlijk? Multidimensionaal bewustzijn is het bewustzijn van verschillende dimensies van werkelijkheid; het gaat verder dan ons gebruikelijke begrip van tijd en ruimte en omvat andere realiteiten en frequenties.   

Multidimensionaal bewustzijn

Verschillende dimensies 

Het woord dimensies komt uit het Latijn en betekent afmeting. Je hebt de afmetingen horizontaal, verticaal, diepte en tijdsvlak. Als je multidimensionaal bewust bent, dan neem je meerdere dimensies waar. Hoeveel dimensies er bestaan, daar zijn de meningen over verdeeld. Wij gaan voor nu uit van 5 dimensies die we hieronder voor je uiteen hebben gezet. 

1. Nuldimensionaal 

De eerste dimensie is nuldimensionaal, dit heeft lengte noch breedte noch hoogte.  

2. Eendimensionaal

Eendimensionaal heeft alleen lengte.

3. Tweedimensionaal

Een vlak, zoals een schilderij, is tweedimensionaal. Er zit namelijk geen diepte in het schilderij. Je hebt alleen maar horizontaal en verticaal. 

4. Driedimensionaal 

Een dobbelsteen is driedimensionaal. Naast een horizontale en een verticale lijn is er bij een dobbelsteen ook sprake van diepte. Dit is ook de dimensie die wij met onze zintuigen kunnen waarnemen, de fysieke wereld. We zien namelijk diepte in alles wat we zien.  

5. Vierdimensionaal

Sinds Einstein zijn we op aarde ook bewust van de 4de dimensie, namelijk tijd. Door de bewustwording op aarde, lijkt tijd zijn functie te verliezen. Tijd zoals het verleden en de toekomst spelen zich namelijk eigenlijk alleen maar in je gedachten af. Hoe meer je je ervan bewust bent dat je in het nu leeft en niet in het verleden of de toekomst, hoe meer je alles in het nu kan zien samenvallen. Ofwel: alles gebeurt in hetzelfde moment. Om dit te bevatten, komt het multidimensionale bewustzijn van pas.   

6. Vijfdimensionaal

De vijfde dimensie wordt gezien als een parallel universum. Dit parallelle universum zit op een andere frequentie dan het universum waar wij op aarde in leven. Desalniettemin kunnen we hier wel contact mee maken en wel via ons multidimensionale bewustzijn met behulp van onze intuïtie. Je kan dit vergelijken met een radio, waarbij jouw multidimensionaal bewustzijn de radio is. Jouw intuïtie is de frequentie die je uitstuurt om contact te maken met de vijfde dimensie, ofwel de radiozender. Ontstaat er een verbinding? Kun jij de muziek, ofwel informatie, uit de vijfde dimensie ontvangen?  

Omdat er meerdere frequenties zijn die wij (nog) niet kunnen waarnemen, is het onduidelijk hoeveel dimensies er zijn. En bijvoorbeeld ook wat voor wezens er op deze frequenties leven. Het is een prachtig onderwerp waar we steeds meer van zullen ontdekken naar mate ons bewustzijn groter wordt.  

 

Multidimensionaal bewustzijn en intuïtie

Intuïtie is een meer moderne en overkoepelende benaming voor alle verschillende paranormale vaardigheden. Helderziendheid, heldervoelendheid, helderwetendheid, helderruikendheid en helderproevendheid behoren hiertoe. Via deze paranormale vaardigheden ben je in staat om informatie uit de vierde en vijfde dimensie te ontvangen en te begrijpen. Dit betekent dat als je in contact staat met jouw multidimensionaal bewustzijn, je via deze weg ingevingen binnenkrijgt over iets, wat meteen goed voelt en waarmee je de dieperliggende betekenis van iets kan zien en begrijpen.

Vaardigheden bij multidimensionaal bewustzijn 

1. Heldervoelendheid 

Mensen die heldervoelend zijn, kunnen de emoties en energieën van anderen voelen. Sta je in contact met je multidimensionaal bewustzijn en beschik je over deze gave? Dan kan je je goed in iemand verplaatsen en dus begrijpen hoe iemand zich voelt. Bijvoorbeeld wanneer iemand verdrietig is, maar dit probeert te verdoezelen door zich groot en sterk voor te doen: jij kunt het eigenlijke verdriet voelen. Jou houden ze niet voor het lapje. Ook kun je heldervoelendheid inzetten om bijvoorbeeld de emoties van een hele groep mensen te voelen of zelfs de emoties van een specifiek persoon op afstand op te vangen.   

multidimensionaal bewustzijn

2. Helderziendheid 

Helderziende mensen kunnen beelden zien uit andere dimensies en werkelijkheden. Denk hierbij aan geesten, vorige levens, engelen en gidsen en andere vormen van energie. Als je bijvoorbeeld aura’s ziet, heb je de mogelijkheid om iemand meer te vertellen over zijn of haar karakter en hoe iemand zich voelt op dat moment. Vanuit een multidimensionaal bewustzijn kun je met deze vaardigheid ook visioenen hebben van de toekomst of van gebeurtenissen die op afstand plaatsvinden. Ook kun je overledenen in contact brengen met hun dierbaren of juist andersom.   

  

3. Helderwetendheid  

Helderwetende mensen hebben een diep inzicht en begrip van dingen, zonder dat er enige rationele of logische verklaring voor nodig is. Ze weten simpelweg dat iets waar is, zonder enige twijfel. Ook lossen ze graag dingen op. Iemand met deze intuïtieve gave ziet de multidimensionaliteit van een probleem en kan daardoor heel gemakkelijk de juiste aanpak voor het probleem van dat moment aandragen.  

  

4. Helderruikendheid 

Helderruikende mensen kunnen geuren ruiken die afkomstig zijn uit andere dimensies. Deze geuren kunnen afkomstig zijn van entiteiten of andere niet-fysieke energetische wezens. Zo kun je bijvoorbeeld de geur van een overledene ruiken. Hierdoor breng je jezelf, of iemand anders, weer even terug naar de herinnering van iemands specifieke geur en wordt een overledene weer even tot leven gebracht. Ook kan je met deze gave ruiken dat voedsel niet goed meer is. Zo heb je geen houdbaarheidsdatum meer nodig! 

 

  

5. Helderproevendheid 

Helderproevende mensen kunnen smaken proeven die afkomstig zijn uit andere dimensies. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een smaak in hun mond ervaren die ze niet kunnen plaatsen. Deze smaak kan dan afkomstig zijn uit een andere dimensie, een vorig leven of van een energie of entiteit die op dat moment in de buurt is. Ook zijn er mensen die letterlijk de chemicaliën proeven in bijvoorbeeld water. Naast deze aspecten is er verder weinig bekend over deze multidimensionale gave. Daarbij ervaren maar weinig mensen deze vaardigheid. Misschien is dit nog iets wat wij als mensen verder kunnen ontwikkelen? 

Je multidimensionaal bewustzijn ontwikkelen

Iedereen heeft toegang om deze vaardigheden te ontwikkelen. Vooral als je gevoelig bent voor wat er om je heen gebeurt, kan je intuïtie je helpen sterker in je kracht te komen staan. Het zorgt er namelijk voor dat je beter naar jezelf gaat luisteren en ervaart wat er bij je speelt. Maar hoe kun je deze vaardigheden ontwikkelen? Door aan zelfontwikkeling te doen en je hierbij steeds meer op je intuïtie te richten. Zo kom je er steeds meer achter hoe jij informatie en kennis binnenkrijgt en hoe je dit kan vertalen.

5 manieren om jouw multidimensionaal bewustzijn te stimuleren 

1. Meditatie 

Door in meditatie te gaan of met andere bewustzijnsverruimende activiteiten kun je dan naar andere dimensies afreizen en informatie ophalen. Denk aan vorige levens of gewoon tijdreizen. Dit gebeurt al vaak in slapende staat, maar kan dus ook in ‘ontwaakte’ staat. In meditatie kan je namelijk afzakken naar een bepaalde bewustzijnsstaat. Je hebt deze vijf staten: gamma, beta, alpha, theta en delta. In meditatie kan je afzakken naar de theta staat. Dat is eigenlijk wat je ook doet wanneer je aanspraak maakt op je multidimensionale bewustzijn: je zakt af naar je theta level. Dit is het level voordat je in je REM-slaap zou gaan. Wat betekent dat je geheel ontspannen bent, uit je hoofd en volledig het multi dimensionale bewustzijn kan waarnemen in wakkere staat. Je reist dus eigenlijk af naar je onderbewustzijn. Ga je naar de REM-Slaap dan onthouden de meeste mensen het niet. Door met meditatie te focussen op bijvoorbeeld je ademhaling, kan je naar theta level afzakken. 

2. Yoga nidra 

Yoga Nidra is een vorm binnen de yoga die steeds meer beoefend wordt. Via Yoga Nidra kan je ook in de theta bewustzijn terecht komen. Het wordt ook wel slaapyoga genoemd. Vanuit een liggende houding zak je naar een ontspannen staat. Vanuit daar tune je makkelijk in op je mulitdimensionaal bewustzijn. Je krijgt vanuit die staat informatie binnen dat bij je opkomt in woorden, beelden, voelen, ruiken of voelen. Dit ligt er zoals je al hebt gelezen er aan waar jij het beste bent ontwikkeld op helderwetend, heldervoelend, helderziend, helderruikend en helderproevend. 

Yoga Nidra

Wil je een Yoga Nidra ervaren? Ga lekker liggen en geniet van onze begeleide meditatie Yoga Nidra!

3. Hoe communiceert jouw multidimensionaal bewustzijn? 

Hoe communiceert jouw multidimensionale bewustzijn met jou? Is dat via plaatjes, kleuren, herinneringen, verhaaltjes, landschappen, etc.? En wat wil jou dat vertellen? Een nieuwsgierige houding is hierbij daarom meer dan welkom. Logica blokkeert deze informatiestroom namelijk. Sta jezelf daarom toe om de neiging om alles vanuit logica te willen verklaren, los te laten. Hoe meer dit lukt, hoe makkelijker het wordt om in verbinding te staan met jouw multidimensionale bewustzijn. 

4. Volg een cursus voor meer multidimensionaal bewustzijn

Het is belangrijk dat je vanuit evenwicht in verbinding bent met het multidimensionaal bewustzijn. Vanuit verschillende tools zoals bijvoorbeeld aarding om je basis te versterken. Door meer te leren over wat spiritualiteit voor jou betekent, leer je meer over jouw intuïtieve gaven. Dit kan je bijvoorbeeld leren met onze cursus ‘spiritueel ontwaken’. Je gaat hier dieper op in. Door middel van onderzoek leer je je intuïtieve vermogens te herkennen. Je ontdekt welke van deze vermogens bij jou in hoge mate zijn ontwikkeld. Ook ontmoet je je spirituele hulpbron(nen) en maak je kennis met de kracht van de maan en de betekenis van je dromen. 

 

5. Reiki 

In onze opleidingen is Reiki een belangrijke methode om intuïtief informatie binnen te krijgen. In de cursus leer je hoe je het zelfhelend vermogen ondersteunt bij jezelf en anderen. Iedereen beschikt over zelfhelend vermogen. Als je bijvoorbeeld een wondje op je vinger hebt, heelt dat vanzelf. Door Reiki te geven aan dit wondje wordt het proces van zelfheling versterkt op een zachte en liefdevolle wijze. Wil jij weten hoe je je wonden kan helen op fysiek, emotioneel en mentaal niveau? Volg onze Reiki cursus of meld je aan voor een proefles. 

Ontwikkel je multidimensionaal bewustzijn in onze opleiding ‘Spiritueel Coach’

Wil jij je spirituele gaven ontwikkelen en inzetten bij de begeleiding  van cliënten op spiritueel niveau? Dan is de nieuwe 1-jarige opleiding tot Spiritueel Coach voor jou. Je groeit in deze opleiding uit tot een Spiritueel Coach die in staat is om mensen te zien in hun ware essentie en diepe inzichten te ontvangen. Je ontwikkelt jouw vermogen om te communiceren met zowel jouw hogere zelf als de onzichtbare wereld. Ook leer je tools en methoden om jouw cliënten op spiritueel niveau te begeleiden. Meld je aan voor onze wachtlijst om als eerste deze opleiding te volgen!