De vijf pijlers van de opleiding

Onze opleiding tot Holistisch Therapeut is gebaseerd op vijf pijlers:

Reiki: liefdevolle heling als basis voor de opleiding
Zijnsoriëntatie: weer zijn wie je werkelijk bent door je patronen en overtuigingen los te laten en weer leren leven vanuit je essentie.
Holisme: waarbij het uitgangspunt is dat alles één geheel is en waarbij de oorzaak van klachten wordt behandeld in plaats van slechts de klacht zelf.
Intuïtie: deze wordt tijdens de opleiding verder ontwikkeld, zodat je vanuit je gevoel leert werken.
Methodieken: gedurende de opleiding vul je je eigen ‘gereedschapskist’ met de methodieken en vaardigheden die bij jou passen.

Dominique Hermans, Sittard
Review Dominique
‘Waar ik dacht te beginnen aan de opleidingen tot Holistisch Therapeut en Reiki Trainer om louter toekomstige cliënten te ondersteunen in hun proces, kwam ik er al snel achter dat deze opleidingen ook een reis voor mij persoonlijk waren.’

Theorie en praktijk

De pijlers waarop de opleiding tot Holistisch Therapeut is gebaseerd, zijn door alle lessen heen verweven. Door je steeds verder te verdiepen in jezelf en in de behoeftes, vaardigheden en wensen die jij hebt, leer je hiermee om volledig vanuit je hart te kunnen leven en dit door te geven aan anderen. Maar naast theoretische kennis, krijg je ook veel praktische methodes en technieken aangereikt. Zo zijn gespreksvaardigheden, coachings- en therapeutische technieken ook belangrijk om de hulpvraag van je cliënt te kunnen achterhalen; de basis voor je behandeling. Hieronder lees je meer over de vijf pijlers van de opleiding tot Holistisch Therapeut.

ZoMa training Reiki

De vijf pijlers

Reiki

Reiki vormt de basis van de opleiding tot Holistisch Therapeut, waarbij je met deze energie leert werken. Heel jezelf, dan heel je de ander. Dat is het idee achter Reiki; een zachte en liefdevolle methode om het zelfhelend vermogen te activeren. Bedenk eens wat je eerste reactie is, als je ergens pijn hebt: meestal leg je je hand op die pijnlijke plek. Eigenlijk ben je dan al bezig met het stimuleren van het zelfhelend vermogen, door energie aan die plek te geven. Zelfhelend vermogen heeft iedereen en is niet zweverig. Net als bij een snee in je hand die heelt: Reiki versnelt dat helingsproces. Ieder mens heeft een spreekwoordelijke kelder waar je je pijnen, patronen, afweermechanismen, trauma’s instopt. Dat wat nog niet verwerkt is. Met Reiki ga je alles wat in die kelder zit helen, aan het licht brengen, waardoor je jezelf weer helemaal zuivert van binnen. En dan pas kan je de ander pas écht ontmoeten, zonder muurtjes en belemmeringen. Hoe mooi is dat?

Zijnsoriëntatie

Met Zijnsoriëntatie kom je weer thuis bij je essentie, bij wie je werkelijk bent en kun je oordeelvrij en liefdevol zijn voor jezelf en voor alles om je heen. Ieder mens is al heel en compleet vanaf de geboorte: zonder overtuigingen, patronen en voorwaarden. Je gaat alle overtuigingen, patronen en voorwaarden afleggen vanuit bewustwording. Wat zou er gebeuren als je dat allemaal loslaat? En hoeveel energie denk je dat je dan overhoudt als je dat niet allemaal meer hoeft mee te dragen? Met Zijnsoriëntatie ga je deze essentie weer voelen en leer je dat je perfect bent, zoals je bent. Weet je nog, dat je als kind zo onbevangen was en kon genieten van het moment? Dat zit nog steeds in jou. Je leert leven in het nu, in het moment. Het enige moment dat er is. Dan pas kun je echt volledig aanwezig zijn en volledig onvoorwaardelijk vanuit je hart met mensen en dieren verbinding maken.

Holisme

Alles is met elkaar verbonden en alles is één geheel. Holisme gaat uit van deze benadering. Als je bedenkt dat een fysieke klacht, zoals hoofdpijn, door bijvoorbeeld stress of verdriet kan ontstaan, dan benader je deze klacht op holistische wijze. Je kunt dan de werkelijke oorzaak aanpakken: wat zit er onder die stress? Waar komt het verdriet vandaan? Met andere woorden: waar zit de angel? Als je de angel uit de situatie kan halen, zal alles eromheen als een dominosteeneffect kunnen helen. En zo creëer je echte heelwording en geluk in jezelf.

Intuïtie

Je staat voor een keuze, je intuïtie geeft je iets belangrijks in. Luister je daar dan naar? En wat gebeurt er als je je gevoel niet volgt? Herken je dat stemmetje dat zegt: had ik maar naar mijn gevoel geluisterd?  Iedereen heeft intuïtie en je kan leren dit te ontwikkelen. Wij noemen dat de intuïtieve vermogens. Als je deze vermogens ontwikkelt, kun je daar in elke situatie, zowel privé als zakelijk, volledig op vertrouwen. Vanuit je intuïtie kun je ook leren voelen waar de oorzaak van een klacht zit van je cliënt. En je kunt de 5e pijler, de methodieken, inzetten. Welke methodiek zet je bij welke hulpvraag in? Leren luisteren naar je gevoel, je hart en daarop volledig te vertrouwen, maakt je een liefdevol en oordeelvrij mens.

Methodieken

Tijdens de opleiding leer je veel mooie methodieken die je kunt toepassen om cliënten te helpen in hun proces: edelstenen, klankschalen, remedies, inzichtkaarten, schaalwandelen, opstellingen, EFT, verlieskunde, coaching versus therapie. Deze 5e pijler maakt daarmee het geheel compleet. Vanuit Reiki heel je jezelf en kun je ook de ander helen, vanuit Zijnsoriëntatie zie je wie je werkelijk bent en kun je ook op zielsniveau contact maken met je cliënt. Met welke vaardigheden, methodieken en technieken kun jij je na twee jaar als volwaardig Holistisch Therapeut neerzetten? Het vullen van je ‘gereedschapskist’ is een proces waarbij alle pijlers van de opleiding samenkomen. Wat past het meest bij jou: edelstenen, klankschalen, remedies, inzichtkaarten? Welke techniek zet je het liefste in: schaalwandelen, opstellingen, EFT, verlieskunde? Hoe combineer je dit in je behandelingen? Waar zit jouw kracht? Dat ga je allemaal ontdekken in de opleiding tot Holistisch therapeut! Omdat er in kleine groepen wordt gewerkt, kun je door veel persoonlijke aandacht gaan ontdekken waar juist jouw authenticiteit ligt.

Starten met de opleiding

Als je wilt starten met de opleiding tot Holistisch Therapeut heb je een Reiki 1- en vóór lesdag 3 een Reiki 2-certificaat nodig. Deze worden ook door ZoMa Opleidingen aangeboden: Reiki cursussen

Bij Praktische Informatie vind je gedetailleerde informatie over de lessen, lestijden en criteria.

Als je graag meer over de 2 verschillende leerjaren wilt weten, klik dan op leerjaar 1 en leerjaar 2.

Aanmelden Holistisch Therapeut

Hieronder krijg je een virtuele rondleiding door onze beide leslocaties, zodat je een mooi beeld hebt van de fijne, inspirerende ruimtes waarin je je toekomstige lessen mag volgen:

Recensie ZoMa

Rondleiding ZoMa Westervoort

Rondleiding ZoMa Moerkapelle