Home / Opleidingen & Cursussen / Welkom bij ons holistische opleidings(t)huis / De vijf pijlers van de opleiding Holistisch Therapeut/Coach

De vijf pijlers van de opleiding Holistisch Therapeut/Coach

Studieprogramma Holistisch Therapeut

Een stevige basis voor jouw ontwikkeling

Onze opleiding Holistisch Therapeut/Coach is gebouwd op vijf pijlers:

 • Reiki
 • Zijnsoriëntatie
 • Holisme
 • Intuïtie
 • Coachvaardigheden, methodieken en technieken

Samen vormen zijn een stevige basis om op holistische wijze anderen te helpen of zelf te ontwikkelen.

Meer over de vijf pijlers van de opleiding Holistisch Therapeut/Coach

Alle vijf pijlers zijn met de lesstof verweven voor een complete benadering van het vakgebied holistische therapie. Waardoor jij je volledig kan ontwikkelen op alle holistische niveaus. Lees hieronder meer over de vijf pijlers van onze opleiding.

Reiki leert je werken met energieën en vormt de basis van de opleiding tot Holistisch Therapeut/Coach. Reiki gaat uit van het principe dat je eerst jezelf dient te helen, alvorens je anderen kunt helen. Het is een zachte en liefdevolle methode om je zelfhelende vermogen te activeren. Iedereen beschikt over een zelfhelende vermogen en kan dit verder ontwikkelen door middel van Reiki. Met Reiki breng je verborgen trauma’s en afweermechanismen aan het licht en zorg je dat spreekwoordelijke muren en belemmeringen worden opgeheven.

Zijnsoriëntatie richt zich op het leren herkennen en leven van je inherente vrijheid. Het draait om thuiskomen bij jezelf en jouw ware essentie. Kun je oordeelvrij en liefdevol voor jezelf en alles om je heen zijn? Binnen de Zijnsoriëntatie gaan we opzoek naar overtuigingen, patronen en voorwaarden die dit oordeelvrij leven in de weg zitten en maken het pad vrij voor een meer onbevangen leven in het hier en het nu, vanuit de ware essentie.

Holisme gaat uit van de benadering dat alles met elkaar verbonden is en uit een geheel bestaat. Dit betekent dat klachten, of ze nu fysiek of mentaal zijn, op holistische wijze benaderd kunnen worden om uiteindelijk de werkelijke oorzaak van het probleem aan te kunnen pakken. Wanneer de angel is gevonden kan deze worden verwijderd en komt er ruimte om echt te helen.

Volg jouw intuïtie, wordt er vaak gezegd, maar luisteren we daar wel naar? En wat gebeurt er als je dat stemmetje negeert? Intuïtie is een belangrijke pijler binnen de opleiding Holistisch Therapeut van ZoMa. Iedereen heeft intuïtie, ofwel het intuïtieve vermogen, en kan leren dit te ontwikkelen. Vanuit intuïtie kun je leren voelen waar de oorzaak van een klacht ligt bij een cliënt.

Je leert tijdens de opleiding coachvaardigheden om vol bedding professionele behandelsessies uit te voeren. Ook ga je werken met verschillende methodieken die bijdragen aan de behandeling van jouw cliënten. Van edelstenen, klankschalen en remedies tot inzichtkaarten, schaalwandelen, opstellingen, helen vanuit de voorouderlijn en EFT. Allen komen aan bod tijdens de opleiding zodat jij kunt ontdekken welke methode het best met jou resoneert.

De 5 pijlers in theorie en praktijk

De pijlers waarop de opleiding tot Holistisch Therapeut/Coach is gebaseerd, zijn door alle lessen heen verweven. Door je steeds verder te verdiepen in jezelf en in de behoeftes, vaardigheden en wensen die jij hebt, leer je hiermee om volledig vanuit je hart te kunnen leven en dit door te geven aan anderen.

Naast theoretische kennis, krijg je ook veel praktische methodes en technieken aangereikt. Zo zijn gespreksvaardigheden, coachings- en therapeutische technieken ook belangrijk om de hulpvraag van je cliënt te kunnen achterhalen; de basis voor je behandeling.

Studieprogramma

Proeflessen klankschalen

Wat anderen zeggen..

“Sinds februari volg ik de opleiding Holistisch Therapeut. Ik begon deze opleiding vanuit de wens mijzelf verder te willen ontwikkelen…voor mijzelf als mens en voor in mijn werk met mensen met psychische en psychiatrische problemen. Ik ben heel blij dat ik de stap heb gemaakt!”

SIMONE PETERS

”Ik volg de opleiding holistisch therapeut en elke week voelt het als thuiskomen. Reiki 1 en reiki 2 heb ik hier gedaan. Ik ben heel dankbaar met de fijne groep mensen die ik allemaal heb ontmoet. En het is heel goed te combineren, zelfs met drie kinderen ernaast.”

KIM GERRITSEN

“Dit is een geweldige opleiding voor mij, omdat ik hier mijzelf leer kennen. Ik kijk iedere keer weer uit naar de volgende lesdag.”

RENS

Wat bieden wij je

 • Een veilige, vertrouwelijke omgeving waarin jij jezelf helemaal kan ontwikkelen en helen.
 • Veel persoonlijke aandacht van kundige trainers.
 • Maatwerk in lesstof om jou tot je authentieke zelf te brengen.
 • Extended versies voor mensen die al veel ervaring hebben.
 • Kleine groepen met gelijkgestemden.
 • Een grote online leeromgeving met gratis meditaties, visualisaties, videomateriaal en lesmateriaal.
 • Verdiepende huiswerkopdrachten die zorgen dat je zelfvertrouwen als groeit.
 • Aandacht voor coaching en gesprekstechnieken
 • Een warme plek met gelijkgestemden, een community waar je mee kan verbinden (o.a. gratis events).
 • Een professionele en kundige docent die jou echt ziet en hoort in wat jij nodig hebt (alle docenten hebben zelf ook de opleidingen bij ZoMa gevolgd en krijgen regelmatig masterclasses).
 • Elke lesdag een gratis lunch.
 • Kortom, een warme, liefdevolle, professioneel erkende opleiding op hbo-niveau.
Start de Holistisch Therapeut opleiding

Start met de opleiding Holistisch Therapeut/Coach

Als je wilt starten met de opleiding tot Holistisch Therapeut/Coach heb je een Reiki 1 en vóór lesdag 3 een Reiki 2 certificaat nodig. Deze worden ook door ZoMa Opleidingen aangeboden. Bij praktische informatie vind je gedetailleerde informatie over de lessen, lestijden en criteria.

Direct inschrijven

Bezoek een open avond

Bekijk alle data

 • Westervoort
  29
  aug

  Open avond in Westervoort

  donderdag 29 augustus 2024

  19.00 - 21.00 uur

 • Westervoort
  26
  sep

  Open avond in Westervoort

  donderdag 26 september 2024

  19.00 - 21.00 uur

Onze locaties

Wij geloven in de kracht van echte verbinding. Daarom hebben wij twee warme locaties waar we jou met liefde lesgeven.

Locatie

Moerkapelle

Sinds 2021 hebben wij een prachtige, nieuwe locatie in de Randstad. In Moerkapelle, vlakbij Den Haag en Gouda, ben je warm welkom.

Lees meer
Meer lezen

Locatie

Westervoort

Ons pand in Westervoort heeft een fijne uitstraling en maakt het een heerlijke omgeving om onze opleidingen en cursussen te volgen.

Lees meer
Meer lezen