Zijnsoriëntatie is je samenbrengen met je ware aard, het hebben van een open houding, het aanwezig zijn in het nu: kennis maken met wie je nu werkelijk bent. Zijnsoriëntatie leert je weer te voelen wie je bent, door afscheid te gaan nemen van je patronen en overtuigingen. Deze belemmeren je in je groei naar Zijnsoriëntatie.

Wat is Zijnsoriëntatie?

Door middel van meditatie, visualisatie-oefeningen en begeleiding van een spirituele coach of therapeut kun je gaan rusten in Zijn en doen wat je werkelijk wilt. Je creëert een open houding: zonder oordelen waarderen van hoe het is. Je hoeft niet meer te strijden met gedachten over wat werkelijkheid is. Dat is Zijnsoriëntatie, de bron van je bestaan.

Als je je intuïtie wilt ontwikkelen, dan is de online cursus Spiritueel ontwaken echt iets voor jou. In deze diepgaande cursus leer je alles over je intuïtieve vermogens, over de kracht van de natuur, de maan en dromen en kom je helemaal thuis bij jezelf. Je leert jezelf kennen, zoals je werkelijk bent. Een aanrader!

Zijnsoriëntatie is in de jaren ’80 ontwikkeld en beschreven door Hans Knibbe. Hij is tevens de oprichter van de School voor Zijnsoriëntatie. Hij is daarbij uitgegaan van het feit dat ieder mens gevormd is door condities (patronen en overtuigingen), maar van oorsprong juist een spiritueel wezen is. Zijnsoriëntatie richt zich op dat bereiken van die spirituele dimensie in jezelf.

Vier bewustzijnsniveaus van Zijnsoriëntatie

Bij de ontwikkeling van Zijnsoriëntatie spelen vier bewustzijnsniveaus een rol: geen perspectief, eerste, tweede en derde perspectief. Als je geen perspectief hebt, dan bevindt je je in een uitzichtloze situatie die zich kenmerkt door angst, onzekerheid, etc. Je ziet geen uitweg. Het eerste perspectief biedt wel zicht op de werkelijkheid maar deze staat nog ver van je af. Je leert wel om pijn te erkennen. In het tweede perspectief zie je wel wie je vanuit de bron bent. Je komt in contact met je wijsheid, kracht en schoonheid en je aandacht wordt gericht op je ware natuur.

Zijnsgeoriënteerde begeleiding en meditatie

Met een Zijnsgeoriënteerde begeleiding kun je dus leren volledig jezelf te zijn. Je wordt eigenlijk wie je van oorsprong al bent en je leert daarmee volledig ontspannen te zijn. Het is beslist geen zelfverbeteringsproject. Dit is juist gericht op het succesvoller maken van jezelf en dat is niet wat Zijnsoriëntatie wil bereiken.

Zijnsoriëntatie

Een goed hulpmiddel die je makkelijk thuis kunt toepassen als je bezig bent met Zijnsoriëntatie, is meditatie, al dan niet begeleid. Het ondersteunt je in je ontspanning en het terugkomen bij jezelf. Als je dagelijks mediteert, begeleid je jezelf op een hele mooie, zachte en liefdevolle manier bij jouw Zijnsoriëntatie.

Zijnsoriëntatie bij ZoMa Opleidingen

In de opleiding tot Holistisch Therapeut wordt Zijnsoriëntatie als uitgangspunt genomen. In de twee jaar van de opleiding leer je weer volledig te leven vanuit je kern: je bent vanuit de oorsprong heel en compleet. Op deze basis leer je vanuit je hart te leven, oordeelvrij en vanuit onvoorwaardelijke liefde.

Als je interesse hebt in de opleiding, kom dan eens naar één van onze informatiebijeenkomsten. Je bent van harte welkom!