Home / Inzichtkaarten

Inzichtkaarten

Orakelkaarten of inzichtkaarten zijn hulpmiddelen om richting te geven aan je dag of beleving op dat moment. Het kunnen grote steungevers zijn wanneer je keuzes moet maken of extra begeleiding nodig hebt. Deze kaarten bieden je een andere kijk op zaken en kunnen een overweldigend effect hebben op je motivatie, beleving en bewustzijn. Dit alles berust op het principe van synchroniciteit: toeval bestaat niet!

Verschillende soorten inzichtkaarten

Er bestaan legio soorten inzichtkaarten. Er zijn inzichtkaarten met spreuken en wijsheden, maar ook zijn er inzichtkaarten met afbeeldingen, tekeningen of kleuren. Welke soort bij jou past, kun je alleen zelf bepalen. Bij de meeste sets inzichtkaarten hoort tevens een boekje met uitleg of uiteenzetting van de wijsheid die je op een bepaalde kaart hebt gelezen of gezien.

Inzichtkaarten

Geef je coaching? Inzichtkaarten kan je ook heel goed inzetten bij je coaching. Trainer Saskia Smeding legt uit hoe je dit doet.

Er zijn:

  • Boeddha-kaarten
  • Orakel kaarten
  • Psychologische inzichtkaarten
  • Inzichtkaarten van de Engelen
  • Tarotkaarten

maar ook specifieke inzichtkaarten voor bepaalde situaties, zoals de liefde, relaties, etcetera.

Hoe werken inzichtkaarten?

Bij het werken met inzichtkaarten is het van belang dat je je intuïtie gebruikt. Vaak worden de kaarten je op een grote oppervlakte, zoals een schaal, aangeboden met de afbeelding of tekst naar beneden. Je kunt jezelf een vraag stellen, of je begeleider stelt jou een vraag of legt je iets voor, afhankelijk van de therapie die je volgt.

Inzichtkaarten

Als je je hoofd leeg maakt en je focust op de kaarten, kun je intuïtief een kaart uitkiezen. Dit kun je doen door naar de kaarten te kijken, maar ook door met je ogen dicht je hand over de kaarten te laten gaan. Je intuïtie geeft aan welke kaart voor jou is, op dat moment. Laat de tekst of de afbeelding die je dan te zien krijgt rustig op je in werken en voel wat het met je doet.

Wat betekent de tekst of afbeelding voor jou? Je kunt vervolgens de uitleg lezen in het bijgeleverde boekje. Een inzichtkaart heeft het nooit fout en je zult merken dat het inzicht dat je meekrijgt, van toepassing zal zijn.

Waarom inzichtkaarten?

Een inzichtkaart kan je net dat extra steuntje in de rug geven die je nodig hebt. Stel, je hebt een belangrijk sollicitatiegesprek en je bent onzeker over je eigen kunnen. Met een inzichtkaart worden je blik en je gevoel op een positieve manier ondersteund.

Inzichtkaarten

Een inzichtkaart werkt namelijk in op je bewustwordingsproces en kan daardoor een mooie ondersteuning zijn op elke stap die je zet. Omdat een inzichtkaart geen antwoorden geeft, maar inzichten, kunnen ze nooit verkeerd zijn. Je zult zien dat, wanneer je een inzichtkaart trekt, je er altijd iets bruikbaars en positiefs uithaalt. Het inzicht dat je verkrijgt door de kaarten, helpt je om je pad te vervolgen op de manier zoals jij dat wilt en nodig hebt.

Inzichtkaarten worden tijdens de opleiding tot Holistisch Therapeut bij ZoMa Opleidingen ingezet als hulpmiddel voor de lessen, maar uiteraard leer je ook over de verschillende soorten en de werking ervan tijdens een behandeling. Meer weten over onze opleidingen en cursussen? Volg een van onze infobijeenkomsten of proeflessen. Hier leer je meer over onze methodieken en de opbouw van onze opleidingen en cursussen.