Home / EFT therapeut

EFT therapeut

Mensen die te kampen hebben met bijvoorbeeld angsten, fobieën en verslavingen, kunnen hiervan dagelijks hinder ondervinden. Zo zullen zij bepaalde zaken bewust of onbewust uit de weg gaan of zullen zij vermijden om dingen te moeten doen die de negatieve emoties die hier bij komen, voelbaar maken. Zonder hulp van een therapeut kunnen deze emotionele ladingen een groot stuk van het doen en laten van iemand gaan beheersen. Een EFT therapeut kan ervoor zorgen dat de onderliggende spanningen weggenomen worden en bevrijding van de ongemakken optreedt.

Wat is een EFT therapeut?

EFT komt van het Engelse Emotional Freedom Techniques ofwel Emotionele Bevrijdingstechnieken en is een methode waarbij iemand emotioneel en fysiek wordt bevrijd van diverse psychische, emotionele en fysieke klachten. Die klachten werden in oorsprong gevormd door een bepaalde emotie zoals angst, verdriet of pijn te koppelen aan een gebeurtenis, trauma of herinnering. Een EFT therapeut zal ervoor zorgen dat je emotioneel kan loslaten waardoor de klachten of ongemakken verdwijnen.

Vraagstelling door een EFT therapeut

Tijdens een EFT sessie zal de EFT-therapeut met de vingertoppen op specifieke plaatsen of het lichaam getikt worden waarbij geconcentreerd wordt op de pijn of het ongemak door het uitspreken ervan, bijvoorbeeld “ik heb angst om in die lift te gaan” of “ik ben bang van plaatsen waar veel mensen zijn”.

Die punten zijn de eindpunten van meridianen, de energiebanen van het lichaam zeg maar. Als op die meridianen een blokkade ligt, zal dit de natuurlijke balans tussen lichaam en geest verstoren en ongemakken veroorzaken. Door EFT toe te passen, zal de energie terug door het lichaam kunnen stromen en zal de balans zich terug kunnen herstellen. Het is uiteindelijk die herstelde balans die zal zorgen voor het verdwijnen van de klachten. EFT therapie is dus eigenlijk een vorm van emotionele acupressuur.

EFT therapie
Energie bewaken met Reiki

Gratis e-book Energie bewaken met Reiki

Reiki is ook een manier om vastzittende energie weer te laten stromen. In dit e-book lees je hoe je je energie kan bewaken met Reiki.

E-book downloaden

Voor wie kan een EFT therapeut uitkomst bieden?

EFT therapie

Het leven kenmerkt zich door verschillende gebeurtenissen die allemaal een invloed hebben, bewust of onbewust. Naarmate de tijd vordert hebben reeds zoveel zaken een invloed gehad dat tal van belemmeringen kunnen optreden die uiteindelijk de emmer doen overlopen. Denk maar aan een depressie, een burn-out, angsten, enzovoorts.

Een schone lei met een EFT therapeut

EFT helpt deze belemmeringen op te heffen en terug met een schone emotionele lei verder te kunnen en die negatieve gevoelens niet langer de overhand te laten hebben.
Waar vele andere therapieën vereisen dat de negatieve herinnering op zich wordt opgeroepen, is dit bij EFT niet nodig. Ook iemand die een bepaalde angst heeft maar hiervan niet de concrete aanleiding weet, kan tijdens de sessies geholpen worden. Er is dus geen confrontatie met de oorspronkelijke gebeurtenis nodig om tot heling en een toestand van evenwicht te komen.

EFT therapeut en Holistische therapie

Omdat de holistische therapie uitgaat van de overtuiging dat lichaam en geest als één onlosmakelijk geheel functioneren. Klachten en ongemakken moeten aangepakt worden vanuit de onderliggende oorzaak.

EFT Therapie

Dit is net waar EFT zich op richt, het aanpakken van de oorzaak en niet het behandelen van de symptomen op zich. Voor een holistisch therapeut kan EFT dus een meerwaarde en verrijking betekenen in hun praktijk. Mensen helpen op weg naar zelfliefde en een toestand van innerlijk evenwicht, daar is de essentie van heling te vinden.

Bij ZoMa Opleidingen kun je de opleiding tot Holistisch Therapeut volgen. Tijdens deze opleiding wordt ook veel aandacht aan EFT besteed; een vrij eenvoudige methodiek waar je als Holistisch Therapeut veel gebruik van kunt maken. Meld je aan voor één van onze info bijeenkomsten en kom ervaren of de opleiding of één van onze cursussen je aanspreekt!