Overspannen? De oorzaak zou weleens spiritueel kunnen zijn! We worden dagelijks onder druk gezet door ons werk, ons gezin en al onze andere verplichtingen. Als we niet de tijd nemen om af en toe eens rust te nemen, dan kunnen we overspannen worden. Als op het werk de druk te hoog is, dan kan dit zelfs leiden tot een burn-out, maar er zit soms meer achter dan we denken. Vaak is de oorzaak van stress of een burn-out ook spiritueel!

De spirituele oorzaak van overspannen zijn

Wanneer je met veel stress te kampen krijgt of wanneer je een burn-out hebt, is het logisch dat je de oorzaak gaat zoeken bij je werk. En hoewel de kans groot is dat daar deels de oorzaak ligt, komt er vaak veel meer bij kijken. Stress wordt vaak veroorzaakt door een gebrek aan energie, dit komt tot uiting op je werkt, waardoor je aanneemt dat daar de oorzaak ligt. In werkelijkheid komt het gebrek aan energie, het gevoel dat je het niet meer aankunt, vaak door de manier waarop jij in het leven staat. Er is een reden waarom sommige mensen sneller overspannen raken dan anderen.

Wil je meer rust in je hoofd en leren hoe je dit in je drukke dagelijkse leven voor elkaar kunt krijgen? Volg dan de online cursus Rust in je hoofd. Met mooie meditaties, oefeningen en tips kan ook jij innerlijke rust ervaren en met een leeg hoofd aandachtig naar jezelf leren luisteren!

De stress op je werk is de druppel die de emmer doet overlopen, maar vaak is de oorsprong van een burn-out een onverwerkt trauma dat je niet onder ogen durft kijken. Dit trauma neem je mee in je leven en zorgt ervoor dat het moeilijker wordt om met volle energie in het leven te staan. Aan de hand van dat gevoel ga je dan beslissingen maken die totaal niet bij je passen en dat is wat je voelt, als je een overspannen bent. Je maakt plaats voor iets nieuws. Het is je hogere zelf die je vertelt dat je een situatie los moet laten.

Overspannen

De oplossing voor overspannen zijn

Als je last hebt van veel stress of overspannen bent, dan is het verstandig om een psycholoog te raadplegen, maar er is ook nog iets anders wat je kunt doen: je spiritueel laten helen. Doordat stress en spanningen deels veroorzaakt worden door onverwerkte trauma’s, is het een goed idee dat je deze trauma’s probeert te overwinnen. Als de trauma’s blijven zitten, dan zullen er steeds nieuwe lichamelijke en psychische klachten ontstaan. Om je trauma’s te helen kan je best de hulp van een reiki meester inschakelen. Hij zal met behulp van helende energie je trauma’s helen. Dat zal een bijzondere impact hebben op je leven! Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om voor jezelf te zorgen. Gun jezelf tijdig rust, zodat je lichaam de kans krijgt om zichzelf te helen.

Overspannen

Voor een volledig burn-out herstel is het heel erg belangrijk de juiste burn-out behandeling te kiezen, anders zullen de burn-out symptomen snel weer de kop op steken. Wanneer je je spiritueel verdiept en ontwikkelt voel je je lichaam steeds beter aan en kun je je grenzen steeds beter bewaken.

Heel jezelf van overspannen zijn en help anderen

Zoek je een manier om zowel jezelf als anderen te helpen? Dan is een Reiki cursus of de opleiding tot Holistisch Therapeut bij ZoMa Opleidingen iets voor jou. Bij ons leer je jezelf helemaal opnieuw kennen, vanuit je ware essentie. Door eerst jezelf te helen, kun je dit ook overbrengen op anderen. Op die manier kun je anderen bijstaan bij bijvoorbeeld overspannen zijn of het verwerken van trauma’s.