Home / Stilte retraite

Stilte retraite

Een stilte retraite kan één van de mooiste cadeautjes voor jezelf zijn, eentje die je jezelf nooit eerder gegeven hebt. Stilte retraite, de naam zegt het al: terugtrekken in stilte.

De stilte in jezelf vinden met een stilte retraite

Allemaal hebben we een druk bestaan. Werk, kinderen, sociaal leven; alles brengt spanning met zich mee. Die spanning hoeft niet per se negatief te zijn; feit is wel dat een opeenhoping van spanning zich kan uiten in verschillende lichamelijke en mentale ongemakken. Sta daar eens bij stil en neem eens waar wat er allemaal in jou gebeurt. Valt het je op dat het nooit stil is om je heen, en dat het nooit volledig stil is in jezelf? Dat de gedachtes maar blijven komen, en dat je het gevoel hebt nooit tijd te hebben om rust voor jezelf te nemen? Een stilte retraite biedt jou de rust en het contact met jezelf die je zo hard nodig hebt.

Wil je meer rust in je hoofd en leren hoe je dit in je drukke dagelijkse leven voor elkaar kunt krijgen? Volg dan de online cursus Rust in je hoofd. Met mooie meditaties, oefeningen en tips kan ook jij innerlijke rust ervaren en met een leeg hoofd aandachtig naar jezelf leren luisteren!

Mediteren kun je leren in een stilte retraite

Een belangrijke tool voor innerlijke stilte is meditatie. Tijdens een stilte retraite wordt er veel tijd genomen om te mediteren. Denk vooral niet dat je dat niet kunt, omdat je het misschien nog nooit hebt gedaan; mediteren is iets wat iedereen kan. Van oorsprong is iedereen verbonden met zijn innerlijke Zelf, alleen zijn we de weg naar die verbinding soms een beetje vergeten of kwijtgeraakt. Mediteren helpt je om die verbinding met je innerlijke Zelf weer te voelen. Tijdens een stilte retraite zul je voelen wat een weldaad die rust voor jou is.

Terugtrekken in een stilte retraite

Tijdens een stilte retraite wordt er weinig tot niet gepraat. Er zijn wel altijd momenten waarop je in gesprek kunt met de retraite-begeleider. Soms zijn er groepssessies waarbij gesproken wordt, maar over het geheel genomen verloopt een stilte retraite in volledige stilte. Die stilte helpt je enorm om bij jezelf te blijven en contact te maken je innerlijke Zelf. Bij een georganiseerde stilte retraite is er altijd een begeleider of coach aanwezig. Deze reikt je oefeningen en opdrachten aan om die volledige stilte in jezelf te kunnen bereiken.

Stilte retraite

Zo kun je:

  • in groepsverband of individueel leren mediteren;
  • oefeningen krijgen om je intuïtie te ontwikkelen (bijvoorbeeld met een intuïtieve schrijf- of schilderopdracht);
  • weer oog krijgen voor detail (met een natuuropdracht);
  • leren de stilte in jezelf te omarmen.

Na de stilte retraite

Na het deelnemen aan een stilte retraite ben je weer helemaal opgeladen. Heb je ballast los kunnen laten en heb je mogen ervaren hoe fijn het is om voor jezelf te kiezen en in contact te treden met je innerlijke Zelf. Je krijgt adviezen en oefeningen mee die je thuis kunt doen als je weer die oude gevoelens van stress en drukte ervaart. Je bent je veel meer bewust van jezelf en hebt je intuïtie verder ontwikkeld. Innerlijke rust door stilte is écht een cadeau; trakteer jezelf!

Wil je ook leren hoe je de stilte in jezelf kunt opzoeken? Dan ben je bij ZoMa Opleidingen aan het juiste adres. Je kunt bij ons verschillende online cursussen volgen, waarin je de stilte in jezelf leert vinden.

Als student of afgestudeerd Holistisch Therapeut kun je deelnemen aan de retraites, die speciaal voor deze groepen worden georganiseerd. Ook meedoen? Meld je dan aan voor de opleiding tot Holistisch Therapeut!

Stilte retraite