Home / Algemeen / Jezelf afstemmen en afstemming: hoe werkt het?

Jezelf afstemmen en afstemming: hoe werkt het?

Ben je nieuwsgierig naar de wereld van jezelf afstemmen, ofwel ‘afstemming’ genoemd? Dan heb je misschien ook weleens gehoord van begrippen als mediamieke gaven, een zuiver kanaal zijn, verticale verbinding, verfijnder afstemmen, verankering, trauma en schaduwkanten, afstemmen op nieuwetijdskinderen, afstemmen op Akashakronieken en bioresonantie.

Nog niet? Maak je dan vooral geen zorgen, want daar gaan we dieper op in en leggen uit hoe ze van invloed kunnen zijn op de manier waarop we kunnen afstemmen en contact maken met de spirituele wereld.

Mediamieke gaven

We beginnen bij de bijzondere term mediamieke gaven. Wat zijn het? De term verwijst naar de gave om informatie te kunnen ontvangen en door te geven die buiten onze normale zintuiglijke waarneming valt. Het hebben van mediamieke gaven gaat dus om veel meer dan ‘alleen’ openstaan voor de gevoelens van de mensen om je heen.

Doordat je mediamieke gaven hebt, ben je over het algemeen een stuk gevoeliger voor energieën en daarmee ook stress van buitenaf. Het is dus belangrijk om je daarvan bewust van te zijn, om jezelf daartegen te beschermen in het dagelijks leven wanneer daar behoefte aan hebt.

Mensen met mediamieke gaven hebben daarnaast bijzondere vermogens zoals helderziendheid (het kunnen zien van dingen die anderen niet kunnen waarnemen), helderhorendheid (het kunnen horen van boodschappen of stemmen) en heldervoelendheid (het kunnen interpreteren of voelen van energieën of emoties).

Afstemming en mediagevoeligheid

Als je een gaven hebt op het gebied van afstemming en mediagevoeligheid kun je jezelf afstemmen op verschillende frequenties en energieën binnen én buiten jou. Deze gave speelt een belangrijke rol bij helderheid ontwikkelen, wat weer kan leiden tot inzichten op verschillende gebieden.

Of je nu al een geoefend medium bent of vooral nieuwsgierig bent naar je eigen potentieel: leren over de wijze waarop jij kunt afstemmen op de energie om je heen, hoe je dat vervolgens verder kunt ontwikkelen en hoe trauma en schaduwkanten invloed hebben op deze afstemming, is in beide gevallen ontzettend waardevol.

Afstemmingsvermogen

Om je afstemmingsvermogen te verbeteren, is het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen als het gaat om het spirituele pad. Dat kun je doen door regelmatig te mediteren en door cursussen, workshops en andere trainingen te volgen over het ontwikkelen van mediagevoeligheid en afstemmingsvermogen.

Zulke specifieke cursussen helpen bij het verdiepen van je bewustzijn en bieden technieken om je afstemmingsvermogen verder te verbeteren. Langzaam maar zeker zul je steeds bewuster worden van de verschillende soorten energieën om je heen.

Afstemmen

Zuivel kanaal

Om als medium een zuiver kanaal te kunnen zijn, is het belangrijk om een heldere en onbelemmerde verbinding te hebben met de energieën en bewustzijnsvormen waarmee we ons willen afstemmen. In de praktijk betekent het dat je jouw geest, emoties en fysieke lichaam wilt zuiveren en in balans wilt brengen. Hoe? Simpel. Door middel van meditatie, ademhalingsoefeningen en bewustwording kun je uiteindelijk leren afstemmen op een zuivere en heldere staat van zijn.

Verticale verbinding

Een ander onderdeel van afstemming is het cultiveren van een zogeheten verticale verbinding. Een verticale verbinding gaat over het verbinden met hogere niveaus van bewustzijn, bijvoorbeeld met spirituele gidsen, engelen, je hogere zelf of het universum.

Dat doe je door het openstellen van je hart en geest voor de wijsheid en begeleiding die beschikbaar is op die niveaus. Door je af te stemmen op deze verticale verbinding, kun je andere, diepgaande inzichten ontvangen.

Dat kan nodig zijn om verder te gaan dan de normale percepties en je meer open te stellen voor de boodschappen van het universum.

Verfijnder afstemmen

Dan bestaat er ook zoiets als ‘verfijnder afstemmen’, dat heeft te maken met het ontwikkelen en verfijnen van de afstemmingsvaardigheden. Ofwel, het beter, duidelijker en specifieker worden in hoe jij je kunt afstemmen. Dat doe je onder meer door simpelweg veel te oefenen, toewijding te hebben en vooral: door geduld te hebben. Hoe meer tijd jij jezelf gunt met het oefenen en ontwikkelen van jouw mediamieke gaven, hoe meer deze uiteindelijk zullen versterken en hoe beter je kan afstemmen met hogere energieën en bewustzijnsvormen om je heen.

Trauma en schaduwkanten

Daarnaast is het belangrijk om je te realiseren dat trauma en schaduwkanten invloed hebben op de wijze waarop jij je kunt afstemmen. Waarom? Dat komt omdat onverwerkte trauma’s en onbewuste schaduwpatronen blokkades kunnen vormen die je afstemming belemmeren. Daarom is het belangrijk om belemmerende patronen, gedachten en niet-behulpzaam gedrag bij jezelf te onderzoeken, het pad van heling te kiezen en vooral bewustzijn te creëren om uiteindelijk ook voor een dieper niveau van afstemming te zorgen.

Nieuwetijdskinderen

Wist je dat je je ook kunt afstemmen op specifieke groepen, zoals nieuwetijdskinderen? Nieuwetijdskinderen zijn overgevoelige, hoog sensitieve kinderen. Ook zij kunnen soms dingen horen, zien en voelen. Door je op hen af te stemmen, kun je ze beter begrijpen en helpen in hun behoeften en ontwikkeling.

Akashakronieken

Bovendien is het mogelijk om jezelf af te stemmen op de Akashakronieken. Volgens spirituele tradities bevatten de Akashakronieken een archief van alle gebeurtenissen, emoties en ervaringen die ooit hebben plaatsgevonden.

Kort gezegd zijn het dus de energetische archieven van informatie over elke ziel die ooit heeft geleefd op de aarde. Door je af te stemmen op deze Akashakronieken, kun je toegang krijgen tot waardevolle informatie en inzichten uit het verleden.

Bioresonantie

Je afstemmingsvaardigheden kun je trainen en versterken door bioresonantie toe te passen. Het is een effectieve methode waarmee je subtiele frequenties kunt opsporen en afwijkingen in het energieveld kunt corrigeren. Hoe werkt het?

Elektromagnetische trillingen

De techniek maakt gebruik van elektromagnetische trillingen om het lichaam te helpen balanceren en harmoniseren. Door de specifieke frequenties en trillingen kan bioresonantie je ondersteunen met het afstemmen van je fysieke en energetische systeem.

Iedereen heeft een persoonlijk proces

Weet dat afstemming altijd een persoonlijk proces is en dat iedereen een eigen unieke pad heeft. Experimenteer met wat voor jezelf werkt, wees geduldig, heb compassie voor jezelf en sta open voor de wijsheid die je kunt ontdekken door jezelf af te stemmen op hogere energieën in het leven.

Afstemmingsmogelijkheden vergroten

Vergeet niet dat oude trauma’s onder ogen komen, één van de belangrijkste processen is op het gebied van groei en bewustzijn. Door patronen, trauma’s en schaduwkanten van jezelf onder ogen te komen, zul je vanzelf je jouw afstemmingsmogelijkheden vergroten.

Meer verbinding

Nu weet je in elk geval hoe je jezelf kunt afstemmen en hoe waardevol het kan zijn om je afstemmingsvermogen te ontwikkelen en verfijnen. Dat kan niet alleen fijn zijn om je eigen leven te verbeteren, maar het kan ook leiden tot meer verbinding met de mensen om je heen.

Jouw afstemmingsreis

Onthoud dat duurzame veranderingen niet gebeuren over een nacht ijs. Gun jezelf de tijd en wees geduldig, want structuren en gedrag kunnen pas écht groeien wanneer er sprake is van liefde, voldoende ruimte en innerlijke wijsheid.

Het zijn de natuurlijke gevolgen van liefdevol naar jezelf kunnen kijken en de juiste mensen om je heen verzamelen zodat je straks daadwerkelijk spirituele groei tot stand brengt. Benieuwd hoe je dat tot een volgend niveau tilt? Lees dan meer over de opleiding tot Spiritueel Coach.

Anderen lazen ook

 • 24.01.2024

  De helende kracht van het aankijken van schaduwstukken

  Lees de blog
 • 10.01.2024

  Kwetsbaarheid en veiligheid

  Lees de blog
 • 08.01.2024

  De invloed van vorige levens en karma

  Lees de blog