Home / Algemeen / Wat is een reading en hoe kan het jou helpen?

Wat is een reading en hoe kan het jou helpen?

Heb je weleens gehoord van een reading? Een reading is een bijzondere, spirituele ervaring waarbij je diepgaande inzichten en antwoorden kunt krijgen op vragen of problemen. Een reading kan helpen om helderheid te krijgen over onderwerpen zoals je carrière, liefdesleven, gezondheid of persoonlijke groei. We ontdekken wat een reading precies inhoudt én hoe het kan helpen om de antwoorden te vinden waar je naar op zoek bent.

Reading: wat is het eigenlijk?

Een reading is in principe een vorm van energetisch werk waarbij een reader (komen we zo op terug!) gebruik maakt van zijn of haar intuïtie om informatie te ontvangen. Dat kan informatie zijn over jouw verleden, heden of toekomst.

Een reading kan bijvoorbeeld worden gedaan door middel van tarrotkaarten leggen, pendelen of het lezen van jouw energieveld en ziel. De reader kan jou op die manier inzichten en antwoorden geven die kunnen helpen bij het maken van keuzes en het ontwikkelen van jouw persoonlijke kracht. Het is een mooie manier om thema’s aan te stippen die spelen in je leven.

De kracht van een reading

De kracht van readingen

Een reading kan dus helpen op allerlei verschillende gebieden van het leven. Readingen kunnen bijvoorbeeld antwoorden geven op vragen over je werk of carrière. Ga maar eens na: misschien ben je onzeker over je huidige baan en wil je weten of het tijd is om een andere richting op te gaan. Op zo’n moment kan een reading helpen om inzicht te krijgen in wat voor jou de beste keuze is op dit moment.

Maar een reading kan ook helpen om inzicht te krijgen in je liefdesleven of vriendschappen. Misschien voel je je wel alleen op liefdesgebied en weet je niet waar je moet beginnen. Of zit je juist vast in je huidige relatie. Een reading kan juist dan helpen om te begrijpen wat jouw behoeften zijn in de huidige situatie en wat voor soort persoon of energie het beste bij jou past.

Op alle gebieden: van je werk tot liefdesleven

Een reading kan bovenal bijdragen aan jouw persoonlijke groei en ontwikkeling, en je algehele staat van zijn. Door middel van een reading krijg je meer inzicht in wie je bent, wat je nodig hebt en begeleidt je daarin beter naar te kunnen luisteren.

Het kan helpen bij bepaalde blokkades of patronen te doorbreken die je tegenhouden om je volledige potentieel te bereiken. Een reading kan hierbij fungeren als een soort wegwijzer op jouw pad naar persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling. Het zorgt voor meer zelfinzicht, liefde, connectie met het universum, focus en kan ook jouw chakra’s onder de loep nemen.

Healing is niet hetzelfde

Verwar een healing overigens niet met een reading, bij een healing wordt er namelijk echt geheeld en dat is bij een reading nog niet aan de hand. Jouw energieveld wordt als het ware afgelezen. Dat kan in het echt, maar kan ook telefonisch plaatsvinden. Dat is afhankelijk van jouw situatie, de reden en thema’s waarom je aanklopt bij een reader. Het laat jouw energie en welke behoefte jouw energieveld heeft, spreken. Dát is waar het bij een reading om gaat.

Een sjamaan geeft een reading

Welke readingen kun je allemaal doen?

Wil je een reading doen, dan is het in eerste instantie goed om te weten dat het altijd belangrijk is om op zoek te gaan naar een betrouwbare en ervaren reader. Je wilt dat het op een veilige en zorgvuldige manier gebeurt. Bezoek daarom het liefst een reader die je via via kent of lees reviews van tevoren om te kijken hoe lang een reader al actief is.

De ene reading is echter de andere niet. Er bestaan veel verschillende readingen. Zoals:

 1. Tarot reading: tarot is een kaartspel dat wordt gebruikt om inzicht te verkrijgen in de toekomst, heden en verleden. Een tarotlezer legt kaarten uit en interpreteert de symbolen en afbeeldingen om te helpen bij het beantwoorden van vragen of het begrijpen van situaties.

 2. Astrologische reading: astrologie maakt gebruik van de stand van de planeten en sterren bij de geboorte om persoonlijke eigenschappen en levenspaden te interpreteren. Een astroloog kan een geboortehoroscoop lezen om inzicht te bieden in iemands persoonlijkheid en levensloop.

 3. Medium reading: mediums beweren in contact te kunnen komen met overleden dierbaren. Ze ontvangen berichten, beelden of gevoelens van de ‘andere kant’ en delen deze met degenen die op zoek zijn naar troost of begeleiding.

 4. Numerologie: numerologen analyseren getallen die zijn gekoppeld aan een individu, zoals de geboortedatum en naam, om persoonlijke eigenschappen en levenspaden te onthullen.

 5. Aura reading: aura’s zijn energievelden die om een persoon heen stralen. Een auralezer kan de kleuren en patronen van iemands aura lezen om inzicht te krijgen in hun emoties, gezondheid en spirituele welzijn.

Een reading kan dus helpen om meer zelfinzicht te krijgen en te ontdekken wat jij nodig hebt. Iedereen kan een reading doen, mits je de juiste persoon vindt waarbij je een goed gevoel hebt, zodat jij je kan overgeven aan de ruimte en afstand om tot de beste inzichten te kunnen komen.

Net als bij veel andere spirituele beoefeningen, weet dat ook het inwerken van de inzichten die je op doet bij readingen soms even tijd kosten, Gun jezelf die tijd, er kan namelijk veel op je afkomen tijdens een reading. Soms kan het helpen om je gedachten en inzichten op te schrijven om meer duidelijkheid voor jezelf te creëren. Vertrouw het proces! Meer weten over het spirituele pad? De opleiding Spiritueel Coach kan je daarbij helpen.

Anderen lazen ook

 • 24.01.2024

  De helende kracht van het aankijken van schaduwstukken

  Lees de blog
 • 10.01.2024

  Kwetsbaarheid en veiligheid

  Lees de blog
 • 08.01.2024

  De invloed van vorige levens en karma

  Lees de blog