Home / Algemeen / Zuiver handelen en leven vanuit zuiverheid

Zuiver handelen en leven vanuit zuiverheid

Zuiver handelen: hoe doe je dat? Onbewust worden we immers regelmatig geleid door ons ego in plaats van onze ziel. Het ego probeert altijd eigen verlangens te bevredigen, waardoor het soms héél verleidelijk wordt om niet meer te handelen naar je diepere waarden.

Wat betekent het om vanuit je ziel te handelen? En hoe kun jij jezelf verankeren en te leven in zuiverheid?

Zuiverheid en zuiver handelen: wat is het?

Vroeg of laat zijn er momenten waarop je jezelf afvraagt of je wel écht zuiver leeft en handelt. Als medium is het al helemaal essentieel om te handelen vanuit zuiverheid om jouw cliënt zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Alleen kan je natuurlijk niet altijd zuiver handelen. De ene keer ben je nu eenmaal meer gedreven door je innerlijke kracht die aanspoort het juiste te doen, dan de andere keer.

Hoe zorg je dat je zuiver handelt en de taal van de cliënt spreekt? Het is de eeuwige balans tussen de ziel en het ego, en dat is oké. Het hoort bij mens zijn. Hoe zorg je er bovendien voor dat jij grip krijgt op de timing van jouw zuiverheid?

Zuiver handelen

Zuiver handelen gaat nog verder dan het simpelweg volgen van morele principes. Zuiverheid vraagt om een bepaald diepgaand begrip van jezelf en jouw persoonlijke drijfveren. We duiken in de verschillende aspecten van zuiver handelen, maken onderscheid tussen leiden vanuit je ego en leiden vanuit je ziel, en ontdekken hoe mediamieke gaven en verankering kunnen helpen in de zoektocht.

Zuiver handelen gaat om het handelen vanuit integriteit, waarbij je oprecht en eerlijk bent in alle intenties en acties. Dat is alleen niet altijd even makkelijk, want het vereist flink wat zelfreflectie, empathie én moed om steeds weer de juiste keuzes te maken.

De zuiverheid komt voort uit een diep geworteld besef van de verbondenheid met alles om je heen. Zie het als een (on)bewuste keuze om liefde en compassie steeds boven je eigen belang te plaatsen.

Betekent dat je altijd zuiver moet leven? Nee hoor, zeker niet! Het draait vooral jouw bewustzijn en dat je je bewust bent van wanneer je handelt vanuit zuiverheid en wanneer niet.

ocean, waves, water, medium

Wanneer word je geleid vanuit je ego?

Ons ego zorgt voor ruis op onze zuiverheid. Het houdt namelijk van zichzelf en zorgt ervoor dat we er alles aan doen om ons eigen hachje te redden. Alleen gaat dat wél vaak ten kosten van een ander.

Met een beetje gezond ego is natuurlijk niets mis; je moet immers jezelf kunnen onderhouden, weten wat je waard bent en de dingen doen die jou drijven. Alleen: het ego handelt vaak vanuit angst, hebzucht, jaloezie en de behoefte aan erkenning.

Het ego wil niets liever dan gezien worden, gelijk hebben en is gek op rijkdom en status. Handelen vanuit je ego is vaak het voldoen aan je kortetermijnbehoeften, maar kan leiden tot flinke innerlijke onrust en conflicten met anderen. Daarom leven we het liefst zoveel mogelijk vanuit onze ziel. Hoe weet je of je werkelijk vanuit je ziel leeft? Welke energie neem jij mee naar jouw cliënt?

Wanneer word je geleid vanuit je ziel?

Onze ziel, ons hogere zelf, is een bron van onvoorwaardelijke liefde en wijsheid. Jouw ziel vertegenwoordigt je diepere essentie, ofwel je ‘ware aard’. Word je geleid door je ziel, dan handel je dus vanzelf vanuit liefde, mededogen en wijsheid. Je ziel streeft er namelijk altijd naar om te groeien, naar bewustwording en het vervullen van je levensdoel. Wat dat ook is.

Handelen vanuit je ziel is dan ook nooit ego-gedreven, want het zoekt niet naar externe goedkeuring of beloningen. Verlangens en behoeften bepalen dan niet langer wat we doen, maar we richten ons op wat het beste is voor onszelf en anderen.

Hoe je weet wanneer je vanuit je ziel handelt? Simpel: door te luisteren naar je innerlijke kompas ofwel jouw intuïtie. Door regelmatig te mediteren, richt jij je makkelijker op je hoger bewustzijn en de wijsheid en energie die daar te vinden is. Mooi, toch?

zuiverheid

Mediamieke gaven: een brug tussen ego en ziel

Mediamieke gaven fungeren als een belangrijke brug tussen het ego en de ziel. Met deze gaven kun je de verbinding maken met hogere dimensies en intuïtieve inzichten. Bovendien kan het helpen om de ruis van het ego te verminderen en beter te luisteren naar de stem van je ziel.

Verankering: het verbinen met je hogere zelf

Verankering in zuiverheid is essentieel om die eeuwige dans tussen je ego en je ziel in evenwicht te kunnen houden. Verankering betekent namelijk dat we stevig geworteld zijn in ons hogere zelf, waardoor we minder vatbaar zijn voor de grillen van het ego. Hoe je dat doet?

Goede manieren om te verankeren zijn bijvoorbeeld door middel van meditatie, zelfreflectie en bewuste keuzes maken die in lijn zijn met je diepste waarden. Eigenlijk best simpel, toch?

Wees geduldig en niet te streng voor jezelf, want verankering in zuiverheid is een proces dat tijd en aandacht kost. Je zult vanzelf meer bewust worden van je gedachten, gevoelens en emoties, je eigen bewustzijn én de spirituele wereld.

Ben jij je bewust van je intuïtie en jouw pad als het aankomt op spiritualiteit en ben je klaar om jouw moeilijke kanten onder ogen te komen? Pas dán kan je de connectie met je ziel versterken.

Door jezelf open te stellen voor de kracht en wijsheid van je ziel, kun je jouw ware doelen en passies ontdekken en je leven (en dus jouw ‘pad’) zo vormgeven dat het in lijn is met jouw hoogste potentieel. De opleiding tot Spiritueel Coach kan je hierbij helpen.

Anderen lazen ook

 • 24.01.2024

  De helende kracht van het aankijken van schaduwstukken

  Lees de blog
 • 10.01.2024

  Kwetsbaarheid en veiligheid

  Lees de blog
 • 08.01.2024

  De invloed van vorige levens en karma

  Lees de blog