Home / Compassie

Compassie

Compassie hebben met jezelf en je medemens is erg belangrijk. Compassie zorgt ervoor dat we elkaar beter leren begrijpen, waardoor er minder misverstanden zijn en ruzies en oorlogen die daaruit voortvloeien vermeden worden. Soms is het moeilijk om compassie te hebben, bij sommige mensen zit het hartchakra namelijk geblokkeerd. Hierdoor kan liefdesenergie niet langer stromen. Wil jij leren compassie hebben? Dan kan het helpen om je hartchakra te openen. We vertellen je hoe je dat doet!

Compassie en je hartchakra

Je hartchakra is het middelste chakra en wordt weergegeven door een groene kleur. Dit chakra staat voor liefde en compassie voor jezelf en anderen. Daarom is het zo belangrijk dat het in balans is. Wanneer je hartchakra open is, dan zal je makkelijker liefhebben en makkelijker liefde ontvangen. Relaties worden makkelijker en het zal je ook helpen in de zoektocht naar geluk, want je leert je hart volgen.

In de cursus Leven vanuit je ware essentie leer je vanuit een holistische visie te kijken naar jezelf en de wereld om jou heen. Door het doen van zelfonderzoek ontdek je wie jij werkelijk bent en vooral wat je niet bent. Je leert leven vanuit je ware essentie, liefdevol en oordeelvrij: zoals je écht bent.

Zo voel je compassie

Als je je hart opent dan zal je jouw leven en dat van anderen mooier maken. Je hartchakra openen lijkt misschien makkelijk, maar het is niet zo eenvoudig om je hartchakra terug in balans te krijgen.

Compassie

Het is echter zeker niet onmogelijk. Het vergt wat inspanning en doorzettingsvermogen, maar dat is het zeker waard, want het zal je leven ten goede veranderen. We geven je enkele tips!

Hartmeditatie voor compassie

Als je je hartchakra weer wilt openen, dan helpt het om dagelijks te mediteren. Je kan gewoon mediteren, maar je kan ook een hartmeditatie doen. Bij deze vorm van meditatie stel jij je voor hoe je hart eruit ziet. Observeer je hart en ontdek waar de pijnplekken zitten. Bekijk ook wat in je hart ziet, hoe kan je de pijn helen? Stel je voor hoe je hart zich opent en klaarmaakt om opnieuw lief te hebben en compassie te tonen aan jezelf en anderen. Voel de blokkade loskomen en zie de liefdesstroom vanuit je hart naar de rest van je lichaam vloeien. Doe dit dagelijks en je zal snel verschil merken!

Compassie door helen met edelstenen

Ook edelstenen kunnen je helpen met het openen van je hart en meer compassie te tonen. Edelstenen met een groen of roze kleur zijn hier ideaal voor. Een vaak gebruikte edelsteen is rozenkwarts. Dit is een liefdevol kristal dat je zal helpen de liefde en compassie voor jezelf en anderen weer op te roepen. Kristallen kan je gebruiken bij je meditatie, maar je kan ze ook dragen aan een ketting, zodat ze zich dicht bij je hartchakra bevinden.

Meer compassie voelen met Reiki

Soms kan het moeilijk zijn om zelf je chakra’s open te krijgen.

Compassie

Als het je niet lijkt te lukken, dan kan je hulp vragen aan een holistisch coach, Reiki therapeut of Reiki Master. Hij of zij kan je helpen om al je chakra’s te deblokkeren, zodat de levensenergie weer voluit kan stromen en je weer kunt voelen, zijn en leven vanuit compassie.

Volg een Reiki cursus en zet je compassie in

Wil je graag anderen helpen met het openen van hun hartchakra en compassie tonen? Volg dan een Reiki cursus bij ZoMa Opleidingen. In deze cursus leer je veel over helende energie en chakra healing. Ook help je jezelf er mee op een hele mooie manier, omdat met Reiki het zelfhelend vermogen wordt gestimuleerd. Als je interesse hebt, dan ben je van harte welkom op één van onze info bijeenkomsten om je te oriënteren! Of meld je aan voor een proefles ‘Reiki en Holisme’.