Home / Cursus Mindfulness

Cursus Mindfulness

Mindfulness is hot. Je leest en hoort er veel over. Vrijwel iedereen die zich verdiept heeft in wat mindfulness nu eigenlijk is, staat ervoor open om een cursus mindfulness te gaan doen. En de resultaten van een cursus mindfulness zijn voor de meeste mensen verbluffend goed. De reden om een cursus mindfulness te gaan doen is voor iedereen verschillend. Dat ondervangt meteen de kern van mindfulness: terug naar jezelf en leven in het nu, in wat voor jou goed is.

Een cursus mindfulness vinden

Het aanbod aan cursussen, workshops en trainingen in mindfulness is groot. Wat je wilt, is aan jezelf. In een cursus mindfulness leer je praktische oefeningen die je in je dagelijks leven kunt toepassen om mindful te kunnen leven. Je stressniveau laag houden, in balans met alles wat je doet, kun je leren in een cursus mindfulness. Bedenk, als je op zoek gaat naar een cursus mindfulness die bij jou past, wat je doel en je streven is. De verschillende cursussen mindfulness maken vaak gebruik van verschillende manieren.

Wil je ook positief leven door je hooggevoeligheid te gebruiken vanuit je diepste wezen? Volg dan de online cursus Hooggevoeligheid als Kracht. In deze cursus leer je alles over hsp, de eigenschappen én de wijze waarop je hier optimaal gebruik van kunt maken voor een positief, gezond en gelukkig leven. Vanuit je eigen kracht!

Na het volgen van een cursus mindfulness kun je er vanuit gaan dat je hebt geleerd om in het Nu te leven. Om dicht bij jezelf te blijven en je er bewust van te zijn dat jij belangrijk bent. Zonder oordelen leven zoals jij dat wilt. Je weet wat je moet doen als de stress dreigt zich (weer) meester van jouw lichaam te maken.

Oefeningen in een cursus mindfulness

En ook hier geldt weer: oefening baart kunst. In een cursus mindfulness krijgt je dus veel oefeningen mee, die je thuis, op je werk of waar dan ook kunt gebruiken om bewust te zijn. Je leert om niet (meer) meegezogen te worden in negativiteit van anderen en in de stress die altijd op de loer ligt. Met andere woorden, je blijft helder en gefocust (mindfull dus!) zodat je lichaam geen stresshormonen aan hoeft te maken.

Een duurzaam resultaat is wat we natuurlijk allemaal willen van een cursus mindfulness. Duurzaam omdat je er je leven lang profijt van wilt hebben. Als je je realiseert dat je door oefenen, mediteren bijvoorbeeld, steeds vaker en makkelijker mindful kunt zijn, dan wordt mindfulness een onderdeel van jouw leven, jouw functioneren.

Cursus Mindfulness

Kies zelf je cursus mindfulness

Een cursus mindfulness biedt het beste resultaat als je de keuze vanuit jezelf maakt. Als je vanuit je gevoel kiest voor iets, of dit nu een broodje, een vakantie of een cursus mindfulness is, ligt de verantwoording ervoor bij jezelf. En zo kies je dus voor het beste voor jezelf, vanuit je hart.

Mindfulness is een bewustzijnsmethode om de verbinding met jezelf te maken. De methodieken hiervoor worden je in de Reiki cursussen en de opleiding tot Holistisch Therapeut bij ZoMa Opleidingen geleerd. Een waardevolle toevoeging aan jouw leven en dat van je cliënten. Meld je aan voor een open avond om hier meer inspiratie over te ontvangen!