Ben je zelf gefascineerd door de wondere wereld van de hypnose? Hypnose brengt iemand in een lichte trance om zo contact te maken met het onderbewustzijn. De inzichten die hieruit voortkomen, zetten als het ware een helingsproces in gang. Mensen die willen afvallen, die met bepaalde angsten geconfronteerd worden, die de strijd willen aangaan met verslavingen en dergelijke meer kunnen hun heil vinden in hypnotherapie.

Een hypnotherapeut biedt uitkomst

De mogelijkheden en toepassingsgebieden van de hypnotherapie zijn zeer uitgebreid. Vaak hebben mensen al een hele weg afgelegd voor ze bij een hypnotherapeut terecht zullen komen. Diverse problemen, zowel fysiek als mentaal, kunnen door middel van hypnotherapie verholpen worden op een duurzame en verantwoorde manier.

In de cursus Leven vanuit je ware essentie leer je vanuit een holistische visie te kijken naar jezelf en de wereld om jou heen. Door het doen van zelfonderzoek ontdek je wie jij werkelijk bent en vooral wat je niet bent. Je leert leven vanuit je ware essentie, liefdevol en oordeelvrij: zoals je écht bent.

Hoe werkt een hypnotherapeut?

De verschillende bewustzijnstoestanden van de mens is het eerste wat uitgelegd moet worden. Een mens heeft verschillende bewustzijnstoestanden en je kan mensen in een diepe trance brengen. Omdat een hypnosesessie vooral gebaseerd is op een vertrouwensrelatie tussen jou en de persoon voor je, zal er eerst een goede intake plaatsvinden. Je moet immers de precieze problemen achterhalen om tot een accurate therapie te komen. Misschien zullen cliënten ietwat sceptisch staan tegenover het idee en ook dit kan men tijdens de intake achterhalen en weerleggen. Het is van het grootste belang dat je leert hoe je je cliënt het vertrouwen kan geven en kan aantonen dat hypnose voor zijn klachten een goede keuze is.

Hypnotherapeut

Er bestaan verschillende hypnosetechnieken, elk met hun eigen aanpak. Omdat iedere mens uniek is en op verschillende manieren op bepaalde zaken reageert, zal niet steeds een standaard aanpak mogelijk zijn. Met de kennis van technieken zal een hypnotherapeut perfect in staat zijn de voor de cliënt beste keuzes te maken.

Ook de zogenaamde post-hypnose suggesties vormen een belangrijk onderdeel van het zijn van een hypnotherapeut. Deze zorgen ervoor dat de werking ook na de therapie verder zijn werking blijft behouden.

Opleiding hypnotherapeut

Wil je ook zelf van de heilzame werking van hypnotherapie kunnen genieten? Ook zelfhypnose is een mogelijkheid wat een hypnotherapeut je leert. Zo kan een therapeut dit ook aan zijn cliënten aanleren. Maar misschien is een hypnotherapeut opleiding iets voor jou?

Bij ZoMa Opleidingen bieden we de opleiding tot Holistisch Therapeut, Reiki trainer en Reiki cursussen aan. In deze opleidingen en cursussen leer je onder andere hoe je met begeleide meditaties je cliënt in een staat van trance kunt brengen, om onderliggende problematiek op te sporen en te helen. Interesse? Kom dan eens vrijblijvend naar één van onze infobijeenkomsten!