Wat is Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)? NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Het is een methodiek die gebaseerd is op hoe wij de wereld om ons heen ervaren en daar vervolgens op reageren. Bijna alles wat we in ons leven doen gaat op de automatische piloot.

Vooral de dagelijkse bezigheden gaan vaak als vanzelf, zoals douchen, tanden poetsen en ontbijt klaarmaken. Dit is wel zo gemakkelijk, want als je er niet over na hoeft te denken kost het je ook geen energie en gaat alles veel sneller. Toch kan het goed zijn om eens kritisch te kijken naar al die processen die je onbewust uitvoert. Levert het nog wel op wat jij graag zou willen in je leven?

Met de cursus Holistisch Opvoeden leer je hoe je een holistische visie kunt integreren in je opvoeding. Je leert je jezelf en je kind op alle holistische niveaus kennen en krijgt inzicht en verdieping in jezelf, je opvoeding en je kind. Als jij vol liefde en compassie leeft, dan breng je dat ook over op je kind. Samen in balans!

NLP coach: wat is Neuro Linguïstisch Programmeren?

Als je steeds hetzelfde doet, op dezelfde manier, is de uitkomst ook altijd hetzelfde. NLP gaat uit van een ervaringswereld die subjectief is en die door onze vijf zintuigen tot stand komt. Hoe werkt ons brein en hoe uit zich dat in communicatie en gedrag? Dat is NLP. Programmeren staat voor de uitwisseling tussen taal en hersenen en hoe dit leidt tot interne reacties en externe reacties. Hoe nemen we informatie op? Hoe ordenen we dit en hoe komt dit vervolgens tot uiting?

Wat kun je bereiken met een NLP coach?

NLP coach

Als je iets aan jezelf wilt veranderen, zal je je gedrag moeten veranderen. Veel mensen hebben het idee dat je bent zoals je bent en dat je daarmee moet leren leven. Als je dit maar vaak genoeg tegen jezelf zegt, dan ga je het ook geloven. Op een onbewust niveau heb je gekozen om slachtoffer te zijn van de situatie waar je je in bevindt. Je kunt er ook anders instaan.

Iedereen maakt nare dingen mee in het leven. Dit is nu eenmaal een feit. Hoe je hiermee omgaat maakt al het verschil.

  • Wat zijn jouw gedachten over je verleden?
  • Hoe ga je om met pijn, angsten en frustraties?
  • Wat voor invloed heeft dit op jouw dagelijkse leven?

 

De meeste mensen kiezen voor NLP Coaching wanneer ze meer inzicht in zichzelf willen krijgen. Ze willen beter leren communiceren, makkelijker met veranderingen kunnen omgaan en conflicten sneller oplossen. Ook zal een NLP Coach ervoor zorgen dat je minder stress in je leven ervaart, dat je meer rust krijgt en zelfvertrouwen uit gaat stralen en dat je beter om kunt gaan met zaken die je irriteren.

NLP Coach worden?

Als NLP Coach help je mensen resultaten te bereiken. Tijdens de NLP opleiding leer je te kijken naar waar iemand nu staat en waar diegene naartoe wil.

Wat zijn de belemmeringen en hindernissen? Door goed te luisteren, het stellen van de juiste vragen en te observeren zonder oordeel, kun je mensen helpen hun leven te creëren zoals zij dat graag zouden willen. Je maakt de weg vrij van gedrag dat niet langer gewenst is. En dat biedt enorm veel vrijheid, mogelijkheden en kansen!

NLP coach

NLP als onderdeel van een opleiding? Dat kan bij ZoMa Opleidingen. In de opleiding tot Holistisch Therapeut leer je om je cliënten te begeleiden op een liefdevolle manier, om ze bewust te maken van hun belemmeringen en met behulp van onder andere gesprekstechnieken het beste uit zichzelf te halen.