Stappen zetten in je persoonlijke ontwikkeling. Effectief leren communiceren. Je zelfvertrouwen opkrikken, zelfreflectie en inzicht vergroten. Allemaal dingen die je kunt doen om gelukkiger en vrijer te leven, werken en groeien. Met een NLP opleiding kun je dit bereiken.

Uitzonderlijke kwaliteiten ontdekken met een NLP opleiding

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren en de methode is ontstaan doordat onderzoekers zich in de jaren zeventig bezighielden met de vraag wat de succesformule was van bepaalde therapeuten, die zeer goede resultaten behaalden in die tijd. Deze therapeuten hadden kennelijk uitzonderlijke kwaliteiten.

NLP opleiding

Er werd toen diepgaand gekeken naar wat het verband was tussen emoties, gedachten, gedrag en communicatie en het succes. De vragen die de onderzoekers daarbij stelden waren onder andere: wat voor (onbewuste) gedachten motiveren en stimuleren, welke remmen of stagneren?
In de huidige maatschappij is NLP uitgegroeid tot een gedegen en effectieve methode om mensen te laten ontdekken hoe ze de dingen doen, waarom ze dat doen en hoe ze dat kunnen veranderen. Een NLP opleiding leert je in de basis deze vaardigheden.

Een NLP opleiding doen

Als je interesse hebt in communicatie, verandering of ontwikkeling en je wilt effectiever worden in je communicatie of stappen zetten in je loopbaan, dan kun je met een NLP opleiding vele kanten op. Een NLP opleiding is zowel gericht op persoonlijk als op zakelijk vlak. NLP biedt verschillende gradaties in opleidingen aan. De basisopleiding is die voor NLP Practitioner. Vervolgens kun je je, als je dat wilt, nog verder met NLP ontwikkelen met een NLP Master Practitioner opleiding en tot slot kun je je zelfs specialiseren als NLP Trainer. Daarnaast zijn er nog meer, verdiepende en intensieve vervolgtrainingen waarmee je je vaardigheden als practitioner, master of trainer nog verder kunt ontwikkelen.

Wil je ook positief leven door je hooggevoeligheid te gebruiken vanuit je diepste wezen? Volg dan de online cursus Hooggevoeligheid als Kracht. In deze cursus leer je alles over hsp, de eigenschappen én de wijze waarop je hier optimaal gebruik van kunt maken voor een positief, gezond en gelukkig leven. Vanuit je eigen kracht!

NLP opleiding: stap voor stap

In een NLP-opleiding staat je persoonlijke ontwikkeling centraal. Bij de basisopleiding NLP Practitioner ga je aan de slag met communicatie, gedrag en emoties. De opleiding is praktijkgericht en met behulp van oefeningen leer je de technieken van NLP.

Ervaren NLP trainers zorgen ervoor dat je kennis en vaardigheden worden verbeterd. De oefeningen zijn op zijn minst verhelderend: je zelfinzicht wordt vergroot doordat je met de training direct de effecten van NLP zult ervaren. Bij de NLP opleiding tot practitioner ga je je stap voor stap bewust worden van de onbewuste sturing achter:

  • jouw manier van communiceren
  • je gedrag
  • je emoties

NLP opleiding

Je leert welke patronen en overtuigingen jou motiveren en sturen, en welke je juist tegenhouden in je ontwikkeling. Door met mede studenten te oefenen in praktijksituaties leer je ook begrip te krijgen voor de manier van communiceren van de ander. Uiteindelijk ben als NLP practitioner in staat om verandering aan te brengen in jezelf en technieken in te zetten die je helpen om je communicatie effectiever te laten zijn.

Vervolg NLP opleiding

De NLP opleiding tot Master practitioner is een intensieve en verdiepende training om je vaardigheden uit de NLP opleiding practitioner voor communicatie, gedrag en emoties nog verder te kunnen inzetten en verbreden. Deze NLP opleiding staat voor verdieping en stabiliteit en is noodzakelijk om nog verder te gaan met een NLP-opleiding tot gecertificeerd NLP Trainer. Bij deze opleiding wordt je persoonlijke ontwikkeling nog verder gestimuleerd door je te bekwamen in de zakelijke kant van NLP. De NLP Trainer-opleiding is ervaringsgericht en leert je denken en doen als trainer, creëert nog veel meer verdieping in je kennis van NLP.

ZoMa Opleidingen stelt persoonlijke ontwikkeling centraal in al haar opleidingen en cursussen. Groei en zelfbewustzijn worden net als bij een NLP opleiding gestimuleerd en uitgediept. In de opleiding tot holistisch therapeut komen diverse zaken aan bod die ook bij een NLP opleiding worden uitgelicht. Kom eens vrijblijvend naar één van de infobijeenkomsten van ZoMa Opleidingen!