Holistisch opvoeden

vanuit je essentie je kind begeleiden naar een gelukkig en authentiek leven 

Heb je ook weleens het gevoel dat je thuis achter de feiten aanloopt? En dat je kind roept, ‘je hebt helemaal niet geluisterd’! Of, ‘jij altijd met je stomme regels’… En dat je, op het moment dat je uitgeput in bed ligt, je schuldig voelt dat er weer een dag voorbij is gegaan waarin je jezelf en je kind voorbij gelopen bent. Dat je jezelf erop betrapt dat je inderdaad niet bezig bent geweest met een bewust moment waarin je de tijd en aandacht besteed hebt aan jezelf en aan je kind. Gewoon even te zijn, met elkaar in verbinding, in verbinding met jezelf. Het gebeurt ons allemaal. De vraag is: wil je dat nog?

Dan ben je misschien wel toe aan meer bewustwording in de manier waarop je leeft en je opvoeding vorm geeft. Een moment van bezinning is gewenst. Wie ben je eigenlijk echt, wat vind je belangrijk voor jezelf en in de manier waarop je opvoedt? Wat had je voor ogen bij het krijgen van een kind, bij opvoeden, het gezinsleven? Wat wil je echt? Wil je kunnen leven vanuit je hart? Vanuit je essentie? Dat zowel jij als je kind zijn of haar beste leven mag leven, waarbij er ruimte is voor eigenheid, zelfvertrouwen, eigenwaarde, zelfliefde, liefde voor anderen en voor de natuur? Puur vanuit een open, authentieke, liefdevolle verbinding met jezelf en je kind? Dan is de online cursus Holistisch Opvoeden echt wat voor jou!

Geaccrediteerd door KTNO

De online cursus Holistisch Opvoeden heeft net als de overige (online) cursussen en opleidingen een accreditatie door KTNO. Als je cursus hebt voltooid, ontvang je een certificaat van deelname. Tevens kun je met het afronden van de cursus studiepunten krijgen als je bent aangesloten bij een beroepsvereniging. Met de accreditatie wordt de kwaliteit van de cursus gewaarborgd.

Waarom holistisch opvoeden?

Holisme is een visie waarbij we er van uitgaan dat alles met elkaar verbonden is, als in een systeem. Vanuit de opvoeding wordt ook gesproken over een systeem. Hiermee wordt bedoeld dat er meerdere relationele invloeden zijn in iemands leven (denk hierbij aan school, familie, vrienden, de voetbalclub), dan alleen ouders/opvoeders of het gezin als systeem. Holisme kijkt naar het geheel: alles wat invloed heeft op je fysieke, mentale, emotionele, energetische en spirituele niveaus. Vanuit deze visie kun je dus ook opvoeden.

Op alle verschillende niveaus aandacht besteden aan je kind in je opvoeding zorgt voor een sterkere verbinding met je kind. Door op alle niveaus de aandacht te geven die het verdient, zit je kind lekkerder in zijn of haar vel en kan het beter bij zichzelf blijven. Je kind ontwikkelt zelfvertrouwen en eigenwaarde. Jouw kennis en inzichten over opvoeden en de holistische visie worden vergroot, zodat je er direct in de praktijk mee aan de slag kan. Je krijgt meer inzicht in jezelf en hoe je in het leven staat. Je krijgt antwoord op vragen als, wat breng je mee uit je eigen opvoeding, hoe staat je partner in de opvoeding, welke overtuigingen en patronen werken belemmerend in je dagelijks leven om echt vanuit je essentie te kunnen leven? Wat is mijn passie en wat zijn mijn talenten? Waar word ik nu écht blij van?

Balans en verbinding

Door de verkregen inzichten, de aangeboden tools en de mooie oefeningen en opdrachten, lukt het je steeds meer om bij jezelf uit te komen en in je eigen kracht te staan. Als jij je goed voelt en vol liefde en compassie durft te leven, dan breng je dat in je opvoeding ook over op je kind. Zo lukt het je steeds beter om vanuit die visie je opvoeding vorm te geven en leert jouw kind om ook vanuit zijn of haar essentie te leven. Samen in balans en verbinding!

Aanmelden cursus

Voor wie is de cursus bedoeld

De cursus is bedoeld voor iedereen die het interessant vindt om meer kennis op te doen over opvoeden vanuit een holistische visie. Praktisch gezien biedt de cursus voor ouders/verzorgers met kinderen in de leeftijd van nul tot twintig jaar handvatten om direct in het dagelijks leven de kennis en tools toe te passen of de kennis voor handen te hebben voor in de toekomst. Toch nodigt de cursus ook uit tot persoonlijke ontwikkeling op zich.  Als je merkt dat er pijnpunten voortkomen uit je jeugd, door de manier waarop je opgevoed en bejegend bent (een opvoeding, mogelijk lijnrecht ten opzichte van een holistische opvoeding) biedt de cursus ook de tools om daar meer zicht op de te krijgen, oude pijnen te helen en (weer) regie te nemen over je eigen leven. De cursus holistisch opvoeden is daarom heel toegankelijk voor velen, maar wel met een duidelijk thema.

Na het afronden van de online cursus holistisch opvoeden ben je meer bewust geworden van wie je bent, wie je wilt zijn en hoe je een gelukkig en liefdevol leven kunt gaan leiden. Zo kun je vanuit je nieuw verworven of gesterkte kracht je kind opvoeden. Met als doel je kind te begeleiden naar een mondig en zelfstandig persoon die vanuit zelfvertrouwen, eigenwaarde en verbinding met zichzelf, anderen en de natuur een leven durft te leiden vanuit zijn of haar hart, passie en talent.

Combideal: themapakketten online cursus Holistisch Opvoeden

Tip: in onze webshop hebben we een prachtig aanbod aan pakketten met spirituele artikelen, die heel goed van pas komen bij deze online cursus. Wanneer je zo’n themapakket bestelt in combinatie met de online cursus, krijg je ook nog eens ruim € 100 korting op het pakket! Kijk snel op de webshop en kies je mooiste themapakket in combinatie met de online cursus!

De opbouw van de cursus

In de zeven modules van de online cursus Holistisch Opvoeden ga je stap voor stap terug naar je essentie. Vanuit een holistisch oogpunt kijk je naar jezelf als kind, als opvoeder en als mens, en zo leer je ook je kind steeds beter kennen in essentie. De verschillende ontwikkelingsfasen komen aan bod, inclusief de relatie met de chakra’s en hun ontwikkeling. Je onderzoekt jezelf op al je holistische niveaus, houdt een dagboek bij en doet allerlei oefeningen en opdrachten, waarvan sommige samen met je kind.

Met de opdrachten en oefeningen kom je in balans met jezelf en met je kind. Samen groeien jullie verder naar een gezond en gelukkig leven.

Na de cursus ben je in staat om de opvoeding op een andere manier op te pakken, met als doel je kind zijn of haar levenspad te laten ontdekken op een manier waarop hij of zij helemaal zichzelf mag zijn.

In  elke module vind je de volgende onderdelen:

een deel theorie
vragen en opdrachten
verschillende oefeningen, meditaties en visualisaties, ook voor kinderen

Kosten, aanmelden en tijdsduur

De online cursus Holistisch Opvoeden is een intensieve cursus en heeft daardoor geen tijdsgrens. Opvoeding is een proces dat altijd doorgaat en we raden je daarom aan om zolang over de modules te doen als voor jou nodig is. Stap voor stap. Als het nodig is, kun je alle modules, de opdrachten en oefeningen steeds weer herhalen.

De kosten voor de online cursus zijn € 199,-. Na je aanmelding ontvang je een inlogcode, waarmee je direct kunt starten.

Aanmelden cursus