Iets waar veel mensen dagelijks mee bezig zijn, is hun persoonlijke ontwikkeling. Dat kan per persoon verschillen, iedereen heeft tenslotte andere doelen en motivaties. Terwijl de één zich wil ontwikkelen op zakelijk gebied, heeft een ander behoefte aan persoonlijke ontwikkeling op lichamelijk gebied.

Sporters bijvoorbeeld zijn continu bezig om zich lichamelijk én mentaal te ontwikkelen, gericht op verbetering van prestaties. Hieruit wordt meteen duidelijk dat het één onlosmakelijk verbonden is met het ander. Lichamelijk sterker worden hangt samen met een positieve mindset, motivatie en overtuiging van je eigen kunnen.

In de cursus Leven vanuit je ware essentie leer je vanuit een holistische visie te kijken naar jezelf en de wereld om jou heen. Door het doen van zelfonderzoek ontdek je wie jij werkelijk bent en vooral wat je niet bent. Je leert leven vanuit je ware essentie, liefdevol en oordeelvrij: zoals je écht bent.

Cursussen persoonlijke ontwikkeling

Er zijn tal van trainingen, workshops en opleidingen die gericht zijn op persoonlijke ontwikkeling, alle gericht op een specifieke doelgroep. Aannemelijk is dat ieder mens in de loop van zijn of haar leven een bepaalde persoonlijke ontwikkeling heeft doorgemaakt, op welk vlak dan ook.

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling om betekenis te geven

Het gebeurt echter vaak dat iemand in de loop der jaren vragen bij zichzelf oproept:

 

Dit soort vragen kan iemand lang bezig houden. Dat is ook niet zo gek, want de wereld om ons heen verandert voortdurend. We hebben vooral te maken met prestatiedwang uit onze omgeving: alles en iedereen moet sneller, beter, leuker. Daarbij verliezen we vaak onze eigen kwaliteiten uit het oog, met als gevolg dat we allerlei vragen bij onszelf kunnen gaan oproepen.

Persoonlijke ontwikkeling

Als je kiest voor persoonlijke ontwikkeling die puur gericht is op jou als persoon, gaan er allerlei wegen voor je open. Op alle vlakken, want met een opleiding gericht op persoonlijke ontwikkeling in de letterlijke zin van het woord, leer je jezelf, je talenten en mogelijkheden uiteindelijk heel goed kennen. En daarmee is de stap naar een oordeelvrije manier van leven gezet, zodat je kunt gaan leven zoals je werkelijk bent.

Persoonlijke ontwikkeling holistische benaderd

Persoonlijke ontwikkeling gericht op jezelf als persoon werkt holistisch: op mentaal, emotioneel, energetisch, fysiek en spiritueel vlak ontwikkel je je sterkste kanten, je krachten, talenten en mogelijkheden. Je leert te zien wat voor jou belangrijk is, je diepste gevoelens te uiten en je leert hoe je er mee om moet gaan. In deze persoonlijke ontwikkeling leer je ook om oude ballast uit je lichaam en geest los te laten. Acteren op basis van je intuïtie, in plaats van alleen je ratio.

Je manier van denken en handelen wordt namelijk bepaald door allerlei patronen en overtuigingen die je jezelf in de loop van je leven hebt aangeleerd. Door jezelf persoonlijk te ontwikkelen met als doel weer jezelf te kunnen zijn in de basis, geef je jezelf een heel mooi cadeau. Je kunt dan weer leven zoals jouw leven bedoeld is, gebruikmakend van je eigen kracht en talent.

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling als cadeautje

Een heel mooi cadeau wat je jezelf kunt geven, is een opleiding of Reiki cursus bij ZoMa Opleidingen. Je leert jezelf echt weer kennen, vanuit je diepste wezen. En zo leer je in de opleiding tot Holistisch Therapeut liefdevol en oordeelvrij te zijn; een ontwikkeling waar je de rest van je leven profijt van hebt.