Home / Publicaties / Leven vanuit je intuïtie met behulp van gidsen

Leven vanuit je intuïtie met behulp van gidsen

Wat veel mensen misschien niet weten, is dat we allemaal onze eigen spirituele helpers hebben. Deze gidsen zijn er om je te begeleiden op je levenspad, bijvoorbeeld wanneer je voor keuzes staat of grotere levensvragen hebt. Ook kunnen deze gidsen je helpen wanneer je zelf hulp wilt bieden aan anderen. Met de hulp van je gidsen kun je steeds meer vertrouwen op je intuïtie.

Door je gidsen om hulp te vragen kunnen de dingen heel anders gaan verlopen dan je misschien in gedachten had. Misschien herken je het wel, dat je op een dag iets ontvangt, hoort, voelt of vindt waar je eerder over hebt nagedacht, of over hebt gesproken met iemand. ‘Wat toevallig’, denk je dan. Maar de vraag is, of dit wel écht zo toevallig is. Iets op de achtergrond heeft dit samen met jou mogelijk gemaakt. Dit ‘iets’ kunnen je gidsen zijn geweest.

Wat zijn gidsen?

GidsenGidsen zijn spirituele lichtwerkers zonder een fysiek lichaam, ook wel vormen van energie genoemd. Gidsen kunnen bijvoorbeeld overleden dierbaren van je zijn, maar ook overledenen die je in het aardse leven misschien helemaal niet hebt gekend. De meesten van ons kunnen hun gidsen niet met het blote oog zien, maar we kunnen hun energie wél voelen. Deze spirituele helpers zijn dus energetisch aanwezig en zij hebben als doel om jou te begeleiden als je er om vraagt. Gidsen staan dus altijd tot je beschikking, maar omdat wij zelf de regie over ons leven mogen behouden, sturen ze hun boodschappen alleen als je ze ertoe uitnodigt.

Hoe gidsen communiceren

Gidsen communiceren met jou door energetische boodschappen, ofwel tekens te sturen. Deze boodschappen kun je interpreteren met je intuïtie. Intuïtie is in staat om waarnemingen op te pikken die niet per se visueel en/of tastbaar zijn. Daar valt energie ook onder. Het is daarom een belangrijke tool wanneer je de boodschappen van je gidsen wilt ontvangen, interpreteren en toepassen. Zo geeft je intuïtie je de antwoorden door op vragen die je aan je gidsen hebt gesteld. Die antwoorden kunnen komen op momenten waarop je ze niet verwacht, in allerlei vormen.

Denk bijvoorbeeld aan een gebeurtenis als een ‘toevallige’ ontmoeting met iemand waar je veel aan gedacht hebt, een boodschap van de natuur zoals een hevige windvlaag nadat je al een poosje worstelt met dingen die je eigenlijk los wilt laten, of dat sterke gevoel en dat stemmetje in je hoofd dat zegt dat je echt beter rechtsaf dan linksaf kunt gaan. Een paar dagen later hoor je van je buurvrouw dat er op dat pad linksaf een grote kuil lag, waar ze instapte toen ze niet oplette. Toeval, of boodschappen van je spirituele helpers?

In contact komen met je gidsen

Gidsen komen dus alleen in actie als jij ze om hulp vraagt. Het maken van contact met je spirituele helpers is heel eenvoudig, zolang je maar open staat voor hun begeleiding en ook bereid bent om ernaar te handelen. Dat is dan ook wat je jezelf allereerst mag afvragen voordat je jouw gidsen om hulp gaat vragen: in hoeverre sta ik ervoor open om begeleiding te ontvangen en om hier ook echt naar te handelen? Je oordelen en verwachtingen loslaten helpt je om je intuïtie te laten spreken. Laat je dus niet belemmeren door je gedachten en overtuigingen; alles wat belemmert, helpt je niet. Een stille geest zorgt ervoor dat je een zo zuiver mogelijke verbinding met je intuïtie kunt maken. Om dit te oefenen, kun je onderstaande meditatie doen, die je helpt in verbinding te komen met je zuivere bewustzijn:

 

Vragen stellen aan je gidsen

Je gidsen om hulp vragen is net zo eenvoudig als het contact maken. Als je het contact eenmaal hebt gelegd, stel je je vraag hardop, in gedachten of door ze op te schrijven; net wat jij zelf prettig vindt. Vanuit je zuivere geest werkt het allemaal door en komt je vraag terecht bij de gids die je het antwoord zal gaan doorgeven. Deze antwoorden kunnen, zoals je eerder in een aantal voorbeelden hebt gelezen, op verschillende manieren naar je toe komen. Als je hier bewust mee aan de slag wilt, dan zijn er drie manieren waarop je enige invloed kunt uitoefenen op het ontvangen van de boodschappen:

1. Direct via je gedachten

Deze manier kan onwennig aanvoelen, omdat je misschien geneigd bent om te denken dat je het zelf bent die deze dingen tegen jezelf zegt. Houd daarom altijd pen en papier bij de hand, zodat je meteen kunt opschrijven wat je doorkrijgt. Je kunt het dan weer eens doorlezen en met behulp van je intuïtie in je lijf voelen of deze boodschap betrouwbaar voelt voor jou.

2. Op een later moment

Nadat je je vragen hebt gesteld en weer verder gaat met je dagelijkse bezigheden, is het belangrijk om je ogen en oren open te houden. Sommige antwoorden kunnen namelijk op een later momentGidsen bij je komen via signalen die je vindt in je omgeving. Veertjes, dubbele getallen, kleuren die je om je heen ziet of bepaalde dieren zijn hier voorbeelden van. Zo kunnen veertjes je vertellen dat je op de goede weg bent en een vlinder kan op transformatie wijzen. Als je het interessant vindt, kun je op internet enorm veel informatie vinden over de betekenissen van dit soort signalen.

3. Via inzichtkaarten

Bij deze oefening raadpleeg je direct de wijsheid van je gidsen. Dus wil je direct met je gidsen communiceren of op een later moment dieper ingaan op je vraag, dan is dit een hele mooie methode. Inzichtkaarten bevatten vaak een tekst en een mooie afbeelding waar je, met behulp van je intuïtie, boodschappen en inzichten uit kunt afleiden. Trek je kaart vanuit je zuivere intenties, laat je leiden door je intuïtie.

Iedereen heeft gidsen

Contact maken met gidsen kan enorm veel inzichten, wijsheid en positiviteit brengen. Het is één van de manieren waarmee je begeleiding kunt krijgen bij grote levensvragen, keuzes waar je voor staat en lastiger periodes in je leven waar je hulp bij nodig hebt. Je mag je er bewust van zijn dat iedereen gidsen heeft en dat de hulp en begeleiding van deze spirituele helpers altijd voorhanden zijn. Het is aan jou om die hulp te vragen, de signalen en boodschappen waar te nemen en er vervolgens naar te handelen. Je intuïtie is de motor hierachter.

Dit artikel is geschreven door Marjolein Berendsen voor Inspirerend Leven.

Anderen lazen ook

 • 24.01.2024

  De helende kracht van het aankijken van schaduwstukken

  Lees de blog
 • 10.01.2024

  Kwetsbaarheid en veiligheid

  Lees de blog
 • 08.01.2024

  De invloed van vorige levens en karma

  Lees de blog