Home / 3 Methodes voor zelfheling

3 Methodes voor zelfheling

Jezelf graag leren zien, trauma’s verwerken of allerlei fysieke, mentale en emotionele pijnen verminderen? Dat is mogelijk met behulp van zelfheling. Jij bent krachtiger dan je denkt, als je maar weet hoe je helende energie kan gebruiken. In dit artikel vind je alvast 3 doeltreffende methodes die je daarmee helpen!

Hoe werkt zelfheling?

Jezelf genezen kan aan de hand van verschillende methodes, maar ze hebben één ding gemeenschappelijk: ze maken allemaal gebruik van helende energie.

Zelfheling

Dit kan universele levensenergie zijn, de energie van jezelf, kristallen of de energie van engelen, gidsen en andere lichtwezens. Het is handig om de verschillende methodes uit te proberen. Zo ontdek je wat er het best bij je past!

1. Zelfheling met de hulp van engelen

Als je veel affiniteit hebt met engelen, is het interessant om zelfheling toe te passen met behulp van engelenenergie. Kies daarvoor een stil en comfortabel plekje uit en richt het in met edelstenen, kaarsjes en wierook. Omdat je met de engel Rafaël gaat werken (de aartsengel van genezing), kan je ook gebruikmaken van groene decoratieartikelen, zoals groene kussens, groene kaarsen, enzovoort. Wat je gebruikt is niet zo belangrijk, zolang het maar goed aanvoelt.

Is de plek voorbereid? Ga dan liggen en doe je ogen dicht. Leg je ene hand nu op je navel en je andere hand op je hart. Blijf zo eventjes liggen en focus je op je ademhaling. Verander na een zestal keer diep ademhalen je ene hand van je hart naar je voorhoofd en blijf ook deze houding eventjes aanhouden. Leg nadien je armen langs je lichaam en vraag of Aartsengel Rafaël zijn groene, helende energie naar je wilt sturen.

Voel hoe deze helende energie naar je toekomt. Laat de energie via je kruin naar binnen stromen, langzaamaan door je hele lichaam heen. Voel je je handen gloeien? Leg ze dan op plekken waar extra healing nodig is. Doe dit totdat je voelt dat je hele lichaam gevuld is met helende energie.

2. Jezelf helen met een chakra meditatie

Soms ervaar je lichamelijk, emotionele, mentale of spirituele ongemakken door blokkades in je chakra’s. In dat geval is een chakra healing doormiddel van een chakra meditatie aangeraden. Je gebruikt dan de helende energie van gidsen en andere lichtwezens om je chakra’s opnieuw te openen en zo te zorgen voor een goede doorstroming van je energielichaam.

Het energetisch lichaam heeft in totaal zeven chakra’s. Je kan ze één voor één deblokkeren tijdens een meditatie, maar het is ook mogelijk om je slechts op één chakra per sessie te focussen. Afhankelijk van je situatie kan het dus zijn dat je dit een aantal keren moet herhalen.

Start de zelfheling sessie!

Klaar voor de chakra healing? Zet je dan op een comfortabele plek en richt je adem op de chakra die je wilt deblokkeren. Stuur er helende energie naartoe en visualiseer hoe deze energie de chakra langzaamaan opent. Doe dit voor elke chakra die geblokkeerd is en je zal merken dat energie weer vrij stroomt.

Wil je graag je chakra’s helen, je chakra’s clearen, opladen én in balans brengen? In deze meditatie begeleidt Marjolein Berendsen, founder van ZoMa Opleidingen, je daarbij. Zodat je weer helemaal mindful & rustig in je lijf kan zijn zonder van alles op te pikken.

3. Zelfheling met reiki

Reiki is een helende techniek die je ook op jezelf kan toepassen. Net zoals bij een chakra meditatie wordt er helende energie naar je chakra’s gestuurd, maar het grote verschil is het soort energie waarvan gebruik wordt gemaakt. Bij reiki wordt er namelijk gewerkt met algemene levensenergie in plaats van de eigen energie en die van de gidsen, engelen en andere lichtwezens. Deze energie wordt doorgegeven via je eigen handen of de handen van een Reiki therapeut die magnetiserend over je lichaam bewegen.

Reiki toepassen op jezelf doe je in drie stappen: energie ontvangen, reiki uitvoeren en de sessie afsluiten. Om universele energie te ontvangen dien je je ogen te sluiten en een paar keer diep in en uit te ademen. Stel je daarbij voor hoe je kruin opent en zicht vult met een genezend wit licht. Laat het licht doorstromen naar je hele lichaam. Doe vervolgens een gebed of stel een intentie om genezing van het hoogste goed te ontvangen.

Je kan jezelf ook een Reiki apk’tje geven. In deze video laat Marjolein Berendsen, founder van ZoMa Opleidingen, je ziet hoe je dat doet. Ga lekker zitten, doe je ogen dicht, ontspan en laat je meevoeren met de magie van de universele energie.

Nu kan je reiki toepassen op jezelf. Er zijn verschillende methodes waarop je dat kan doen. Wil je reiki op jezelf toepassen tijdens stressmomenten? Leg dan je handen tien tot vijftien minuutjes op je schouder. Stuur de levensenergie naar je hele lichaam en adem diep in en uit. Sluit de reiki af door dankbaar te zijn, en je af te scheiden van de energie door een stap naar achter te zetten. Plaats als laatste je handpalmen tegen elkaar voor je hart.

Tip voor zelfheling

Door een reiki cursus van ZoMa te volgen, leer je stap voor stap hoe je het best reiki toepast op jezelf en anderen en hoe je Reiki als levenswijze in kunt zetten. Het is dus niet alleen een grote hulp bij zelf healing, maar stelt je ook in staat om anderen te helpen. Meld je aan voor een proefles en kom het ervaren!