Home / Synchroniciteit: leer luisteren naar de tekens van het universum

Synchroniciteit: leer luisteren naar de tekens van het universum

Je hebt vast weleens meegemaakt dat je plots een liedje hoort dat doe je doet denken aan een overleden dierbare. Of dat je iemand tegenkomt waaraan je net aan het denken was. Deze gebeurtenissen worden ook weleens synchroniciteit genoemd. Als je leert om het te herkennen, kan je de boodschappen ontrafelen die erachter verschuild zitten. In dit artikel kom je te weten hoe synchroniciteit in elkaar zit en krijg je tips voor het herkennen van tekens. Lees zeker verder, want het zal je leven op een positieve manier beïnvloeden!

Wat is synchroniciteit?

De term synchroniciteit bestaat al sinds 1930. Het is bedacht door de Zwitserse psycholoog en psychiater Carl Gustav Jung en betekent letterlijk gelijktijdigheid.

Synchroniciteit

Je kan het omschrijven als ‘een betekenisvol toeval’, want synchroniciteit staat voor meerdere zinvolle gebeurtenissen die plaatsvinden zonder causaal verband, maar toch verband houden met elkaar in de visie van de betrokken persoon.

Synchroniciteit is de dag van vandaag een nog steeds vaak gebruikte term. Sterker nog: het is zelfs populairder dan ooit. Dat is geen wonder, want het is een onderdeel van spiritualiteit en tegenwoordig worden steeds meer mensen zich spiritueel bewust. Synchroniciteit komt tot uiting aan de hand van tekens. Dit kunnen cijfers zijn die je overal tegenkomt, maar ook (plaats)namen, symbolen, liedjes, enzovoort. Deze tekens zijn afkomstig van engelen, meesters, gidsen, je hogere zelf of het universum, en zijn bedoeld om je te helpen of waarschuwen.

Holisme en synchroniciteit

Synchroniciteit maakt ook onderdeel uit van holisme. Dit is een holistische visie die ervan uitgaat dat alles met elkaar verbonden is. Bij synchroniciteit worden alle gebeurtenissen anders bekeken. Er wordt niet uitgegaan van een eerder en later, maar enkel van het nu. Alles valt dus op het juiste moment samen in plaats en tijd. Dat is ook de reden waarom het zo goed in het holistische plaatje past.

Het doel van synchronische tekens op je levenspad

Synchroniciteit wordt ook weleens zinvol toeval genoemd, omdat het gebeurt met een reden. Wat die reden precies is, kan verschillend zijn. Vaak geven engelen, gidsen, je hogere zelf of het universum je tekens om je duidelijk te maken dat er iets moet veranderen in je leven. Maar het kan ook zijn dat ze je proberen te waarschuwen voor gevaar. Of dat ze je laten weten dat er iemand aan je denkt of dat je op het juiste pad zit.

Er zijn dus heel veel mogelijke betekenissen. Maar geen nood, als je openstaat voor tekens, wordt het al snel duidelijk wat de boodschap is. Daarvoor is het wel belangrijk om synchroniciteit te leren herkennen. Hoe je dat precies doet, ontdek je hieronder.

Sychroniciteit tekens

Hoe herken je synchroniciteit?

Het is normaal om veren te zien onderweg of om bepaalde liedjes te horen op de radio. Dat wil spijtig genoeg niet altijd zeggen dat er sprake is van synchroniciteit. Maar er zijn een aantal dingen die je duidelijk maken dat het wel degelijk over tekens gaat. Als je bijvoorbeeld een veertje op straat ziet liggen en daar een warm gevoel bij krijgt terwijl je dachten afdwalen naar een overleden dierbare, hoef je al niet meer te twijfelen.

Ook als je op voorhand om een teken hebt gevraagd of het teken er op een erg duidelijke manier doorkomt, kan je er zeker van zijn dat het om synchroniciteit gaat. Eigenlijk is er geen reden om te twijfelen, want meestal weet je het gewoon zeker wanneer een bepaald liedje, cijfer, symbool of woord als teken op je pad komt. Het is vooral belangrijk om je zintuigen op scherp te stellen. En om op je intuïtie te vertrouwen, want die is nooit verkeerd.

Masterclass over intuïtie

Wil jij leren hoe je volledig vanuit je intuïtie kunt leven zodat je geen synchroniciteit meer mist? Bekijk dan deze masterclass waarin Marjolein uitlegt wat intuïtie is en twee oefeningen met je doet om in verbinding te komen met je intuïtie.

Tekens zijn overal

Tekens herkennen is niet zo moeilijk. Maar het helpt om te weten hoe tekens zich kunnen uiten. Er zijn namelijk meerdere manieren waarop je engelen en gidsen met jou proberen te communiceren. Dit zijn de mogelijkheden:

Engelengetallen

Engelen communiceren soms aan de hand van getallen. Vaak zijn dit dubbele getallen, zoals 44, 11 en 22. Maar dat is zeker niet altijd zo. Ook losse en driedubbele cijfers kunnen een betekenis hebben. Wat deze cijfers precies betekenen, kan je terugvinden in bepaalde boeken. Tegenwoordig is er heel veel over dit onderwerp geschreven, dus je vindt zeker de betekenis terug van de cijfers die je lijken te achtervolgen.

Symbolische voorwerpen

Soms proberen gidsen en engelen je ook te contacteren via symbolische voorwerpen. Denk daarbij aan veertjes, muntstukken, klavertjes vier, enzovoort. Als je ergens een wit veertje vindt, betekent dit bijvoorbeeld dat een engeltje of overleden dierbare over je waakt. Een muntstukje vinden zou dan weer geluk geven op financieel gebied. Ook de betekenissen van verschillende voorwerpen vind je terug in tal van boeken.

Synchroniciteit symbolen

Dromen

Het is niet altijd zo dat dromen een betekenis hebben, maar soms is dit wel het geval. Let dus ook op je dromen als je het vermoeden hebt dat je gidsen of engelen je willen contacteren. Zie je vaak een terugkerende plaats in je dromen? Dan is dat wellicht het teken dat je ernaartoe moet gaan. Zijn er bepaalde voorwerpen die steeds terugkomen? Dan kunnen ze symbool staan voor iets belangrijks dat op je pad komt.

Liedjes

Een van de meest voorkomende manieren waarop je tekens kan krijgen, is aan de hand van muziek. De meeste mensen koppelen liedjes namelijk aan bepaalde gebeurtenissen, personen of gevoelens. Is dat bij jou ook het geval? Dan is de kans groot dat je gidsen je tekens proberen te geven aan de hand van bepaalde liedjes. Dat doen ze vooral wanneer ze weten dat een liedje een belangrijke betekenis voor je heeft.

Synchroniciteit en flow

Bekijk ook deze vlog waarin Marjolein aan je uitlegt hoe je meer vanuit synchroniciteit jouw droomleven kunt manifesteren! Hierin betrekt ze ook de onderwerpen leven vanuit je hart en de flow.

Leer meer over synchroniciteit met een holistische cursus, training of opleiding

Vind je synchroniciteit boeiend? Dan is het voor jou wellicht interessant om een cursus, training of opleiding bij ZoMa Opleidingen te volgen. Deze zijn erg boeiend, want holisme is erg breed. Je leert niet alleen alles over synchroniciteit, maar ook over intuïtie, bewustwording en nog veel meer. Je kan er dus veel kanten mee uit en leert er heel veel mee bij. Een opleiding holistische therapie maakt het je bovendien mogelijk om holistische therapeut te worden en zo mensen te helpen met mentale, emotionele, lichamelijke, spirituele en energetische problemen.