Home / Algemeen / De kracht van afstemmen op de bron

De kracht van afstemmen op de bron

Diep van binnen stroomt er in iedereen een bron van innerlijke kracht en wijsheid. En op díe bron kun jij jezelf afstemmen. Het afstemmen op deze bron is een reis in jezelf om een een dieper begrip te krijgen van jezelf en de wereld om je heen. Zó kun je leren afstemmen op de bron.

Wat is afstemmen op de bron?

Kun jij je voorstellen dat je altijd in harmonie met jezelf en het universum bent? Je voelt je gelukkig, ontspannen en energiek. Je voelt je verbonden met alles en iedereen om je heen. Dát is wat het betekent om afgestemd te zijn op de bron.

Als je deze staat van zijn eenmaal hebt bereikt, zal je steeds meer bijzondere en diepgaande positieve veranderingen in je leven ervaren. Benieuwd hoe je dat doet? Dít is hoe je je kunt afstemmen op de bron en welke voordelen het met zich meebrengt.

Jouw innerlijke bron vinden: zó doe je dat

Het afstemmen op jouw innerlijke bron is als het vinden van de innerlijke rust. Het afstemmen op jezelf is een manier om te luisteren naar jouw wijze stem binnenin, te midden van het lawaai van het dagelijks leven. Hoe? We delen manieren om stress van de buitenwereld los te laten en te focussen op jouw bron:

Een moment van reflectie

Afstemmen op de bron begint met het vinden van stille momenten van reflectie. In de sleur van het drukke leven is stilte vinden lastig, maar juist dáár vinden we contact met onszelf en duurzaam geluk.

Neem daarom af en toe de tijd om gewoon te zijn, zonder afleiding. Hier, in de stilte, kun je luisteren naar jouw innerlijke stem en de subtiele aanwezigheid van de bron voelen.

Luister naar je intuïtie

Intuïtie is het vermogen om zowel innerlijke als uiterlijke signalen te ontvangen en daarop te reageren. Als je je afstemt op de bron, ga je steeds meer vertrouwen op je intuïtie. Het is jouw innerlijke gids die je helpt om de juiste keuzes te maken.

Ademen

Een simpele manier om je af te stemmen is door bewust te ademen. Neem af en toe diepe, langzame ademhalingen. Voel de lucht in je longen stromen en visualiseer hoe je frisse, nieuwe energie inademt. Met elke uitademing laat je spanning en zorgen los. Deze bewuste ademhaling helpt om je geest te kalmeren en je te verbinden met de helende energie van de bron.

Mediteren

Meditatie is een krachtige tool om je af te stemmen op de bron. Het is heus niet nodig om urenlang stil te zitten; zelfs een paar minuten per dag kunnen al een groot verschil maken. Zit comfortabel, sluit je ogen en breng je aandacht naar je ademhaling. Laat gedachten komen en gaan, zonder eraan vast te houden.

Beoefen dankbaarheid

Een praktische manier om af te stemming is het beoefenen van dankbaarheid. Neem elke dag de tijd om te reflecteren op waar je dankbaar voor bent in het leven en schrijf het eventueel op in een dankbaarheidsboekje. 

Verbinding met de natuur

De stilte en schoonheid van de natuur helpen je om in het moment te zijn en je verbinden met het universum. Ga wandelen, zit in de zon of staar naar de sterrenhemel.

Vergeet niet om dankbaar te zijn voor alles wat de natuur ons geeft. Het zal je niet alleen helpen om meer in het moment te zijn, maar ook om je te verbinden met de bron.

Verhoog je trillingsniveau

Alles in het universum heeft een trilling en een trillingsniveau, inclusief wijzelf. Als je je wilt afstemmen op de bron, wil je je trillingsniveau verhogen. Hoe? Door positieve emoties te voelen, zoals liefde, dankbaarheid en geluk.

Als je deze emoties regelmatig voelt, trek je ook weer meer positieve dingen aan in je leven en verhoog je je trillingsniveau.

Vertrouwen in het proces

Een ander aspect van afstemming is het zorgen van vertrouwen in het proces van afstemming. Alles komt wanneer het komt. Vertrouw in het proces van het leven, in jezelf én in de onzichtbare krachten die je daarbij opweg helpen. Kijk eens hoeveel je nu al hebt geleerd? Het is essentieel om de behoefte en angst om alles te willen controleren los te laten en vanuit je onderbewuste te geloven dat het universum voor je zorgt.

Afstemmen op de bron is niet zweverig

Afstemming op de bron kan lastig lijken in de hectiek van het leven, maar het is zeker de moeite waard om je hierin verder te verdiepen. Het brengt je immers meer in lijn met wie je werkelijk bent en leidt tot meer geluk en onvoorwaardelijke liefde in het fysieke leven.

Afstemmen op de bron is dus geen vaag of zweverig concept, maar eerder een praktische levenswijze waarbij je af en toe incheckt bij jezelf om een gelukkig en voldaan leven te creëren. Het gaat om bewuste keuzes kunnen maken in het dagelijks leven, momenten van stilte inlassen, letten op je ademhaling, het beoefenen vam meditatie en dankbaarheid.

Onthoud dat het proces van afstemming op de bron geen eindbestemming is, maar een altijd doorgaande reis. Wees lief voor jezelf en geniet van die reis! Benieuwd hoe jij je verder kan verdiepen in het afstemmen op de bron? De cursus Healing kan je daar mooi bij opweg helpen.

Anderen lazen ook

 • 24.01.2024

  De helende kracht van het aankijken van schaduwstukken

  Lees de blog
 • 10.01.2024

  Kwetsbaarheid en veiligheid

  Lees de blog
 • 08.01.2024

  De invloed van vorige levens en karma

  Lees de blog