Home / Algemeen / Entiteiten: zó leer je ze beter begrijpen

Entiteiten: zó leer je ze beter begrijpen

Entiteiten zijn energieën die zich op verschillende niveaus manifesteren. Sommige mensen beschrijven het dan ook wel als geesten of zielen, terwijl anderen ze eerder omschrijven als entiteiten van hogere dimensies. Wat de exacte definitie ook is, het is in eerste intantie belangrijk om te begrijpen dat ze je kunnen helpen in het proces van persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling.

We ontdekken wat entiteiten zijn, hoe je contact kunt maken met ‘de andere kant’ en hoe je deze communicatie kunt verbeteren.

Wat zijn entiteiten precies?

Een entiteit is, zoals gezegd, een energie die zich kan manifesteren op allerlei manieren. De meest voorkomende manier om het ook wel te noemen? Inderdaad: een ziel of geest.

Deze energieën hebben dus géén fysieke vorm, zoals wij dat kennen. Entiteiten zijn energie, en dus een vorm van bewustzijn die zich op allerlei verschillende manieren kan uiten. Sommige mensen voelen de aanwezigheid van entiteiten op een subtiele manier; een koude rilling over hun lichaam, veranderende temperaturen in een kamer of vreemde geluiden in de nacht. Weer anderen ervaren bijvoorbeeld een meer spirituele verbinding: een duidelijk gevoel van gidsen, beschermengelen of verloren dierbaren.

entiteiten

In contact met entiteiten

Hoe je in contact staat met een entiteit is voor iedereen verschillend. Het bijzondere? Niet alleen mediums kunnen ermee in contact komen, maar met de juiste toewijding en oefening, kan bijna iedereen contact maken met entiteiten. Als je daar voor openstaat, tenminste. Hoe je dat doet?

Bij sommige mensen gebeurt dat spontaan, terwijl anderen contact met een entiteit bewust moeten uitlokken. Vind je het spannend? Je bent daarin heus niet de enige; het is een nieuwe ervaring die je niet altijd met iedereen kan delen. Weet dat dat oké is. Uiteindelijk is het aan jou hoe je ermee wilt omgaan.

Praktische tips voor communiceren met een entiteit

Als je contact wilt maken een entiteit, onthoud dan dat het belangrijk is om je te concentreren op het bewuste proces van communicatie wanneer je contact probeert te maken. Je kunt een duidelijke intentie zetten bijvoorbeeld, door jezelf af te vragen wie of wat je wilt ontmoeten, waarom en hoe je het gesprek wilt voeren.

communiceren met entiteiten

Meditatie

Een andere manier om contact te maken is door middel van meditatie of dromen. Meditatie is een mooie en effectieve manier om jezelf af te stemmen op de energieën om je heen. Door rustig te zitten, te ademen en je geest te laten rusten, kun je jezelf makkelijker openstellen voor het contact met entiteiten.

Dromen

Droomwerk, zoals dat heet, is ook een fijne en handige manier om contact te maken met geesten. Waarom? Als je slaapt, is je geest vrij om van alles te verkennen en te ontdekken. Door vóór het slapengaan een intentie te zetten om te communiceren met entiteiten, zal je daar ‘s nachts meer voor open staan. Het is alsof je onbewust een radartje activeert. Het is een vaardigheid die kunt ontwikkelen.

Jezelf afstemmen op entiteiten: zó doe je dat

Zodra je contact hebt gemaakt met een geest of entiteit, is het belangrijk om jezelf af te stemmen op een manier waarop entiteiten communiceren. Dat gebeurt meestal via symbolen, onverklaarbare gevoelens of aanduidingen. In de essentie is dat meestal je intuïtie die sterk spreekt, een stem in je hoofd of een visioen dat ineens uit het niets opduikt.

Symbolen interpreteren

Vaak zijn er meer tekens en symbolen om ons heen dan we in de gaten hebben. Uiteindelijk is het aan jou, wanneer jíj er klaar voor bent, om de symbolen te interpreteren en de betekenis ervan te begrijpen hoe deze voor jou relevant in. Het is een kwestie van vertrouwen op wat je voelt en wat je ziet en hierop te reflecteren.

Afstemmen

Het verbeteren van de communicatie met zielen vereist ook het nauwkeuriger afstemmen van je energie. Het helpt als je goed kunt aarden, je bewust bent van je gedachten en emoties. Zo word je niet onbewust meegeslaapt door de wir war aan emoties, terwijl je wel comminiceert vanuit liefde en aanwezigheid.

symbolen van een entiteit

En zoals met veel dingen geldt: oefening baart kunst. In de dagelijkse sleur van het leven, is het makkelijk om afgeleid te raken door alle takenlijstjes en drukke agenda’s, maar onthoud dat het is belangrijk is om jezelf op tijd te beschermen van alle rompslomp van buitenaf en dagelijks óók tijd te maken om je af te stemmen op de energieën om je heen en je te concentreren op je innerlijke pad. Geloof in jezelf!

Entiteiten zijn meer dan geesten of zielen

Entiteiten zijn een vorm van bewustzijn (dus niet fysiek) die ons kunnen helpen bij het proces van persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling. Contact maken met geesten is mogelijk door jezelf af te stemmen op hun energieën en je te concentreren op het bewuste proces van communicatie en meditatie, maar ook droomwerk speelt een belangrijke rol bij jezelf openstellen voor deze energieën.

Luister niet alleen naar je gedachten, maar let ook op de symbolen om je heen, en leren vertrouwen op je intuïtie en goed gegrond zijn, zijn even belangrijk in dit proces.

Entiteiten zijn een krachtige bron van kennis en steun voor wie openstaat voor hun aanwezigheid. Hoe beter je met deze energie afstemt, hoe beter je er liefdevol mee kunt omgaan. Niets om angstig voor te zijn dus! De opleiding tot Spiritueel Coach kan je daarbij helpen.

Anderen lazen ook

 • 24.01.2024

  De helende kracht van het aankijken van schaduwstukken

  Lees de blog
 • 10.01.2024

  Kwetsbaarheid en veiligheid

  Lees de blog
 • 08.01.2024

  De invloed van vorige levens en karma

  Lees de blog