Wanneer je bedenkt dat alle negatieve emoties veroorzaakt worden door een verstoring in je energiesysteem, lijkt de oplossing eenvoudig. Je energiesysteem is verstoord, dus die verstoring moet worden gevonden en verholpen.

Er bestaat daadwerkelijk een methode die eenvoudig is en die de verstoring in je energiesysteem als gevolg van negatieve emoties kan verhelpen: EFT. Deze afkorting staat voor Emotional Freedom Techniques en is een simpele methode om positieve veranderingen teweeg te brengen.

Wil je ook positief leven door je hooggevoeligheid te gebruiken vanuit je diepste wezen? Volg dan de online cursus Hooggevoeligheid als Kracht. In deze cursus leer je alles over hsp, de eigenschappen én de wijze waarop je hier optimaal gebruik van kunt maken voor een positief, gezond en gelukkig leven. Vanuit je eigen kracht!

Wat is EFT?

EFT, ofwel Emotional Freedom Techniques, is een methode die negatieve emoties om kan zetten in positieve. De methode maakt gebruik van de meridianen ofwel energiebanen op bepaalde plekken in je lichaam, zoals die uit de acupunctuur bekend zijn.

EFT | Emotionale Freedom Technique

De techniek die wordt toegepast bij EFT, is heel simpel en daardoor ook makkelijk te onthouden. Met tappen of kloppen met de vingers op de energiebanen en daarbij een zin uitspreken waar de negatieve emotie in verwerkt is, worden bepaalde gebieden in de hersenen gestimuleerd. Hoge activiteit in de hersenen, zoals prikkels, worden door deze EFT verminderd.

Voor wie is EFT?

EFT is een zachte en vriendelijke methode. Daardoor is het geschikt voor iedereen: volwassenen en kinderen hebben er bewezen baat bij. Ook hulpverleners en therapeuten kunnen EFT als therapie toepassen. Maar omdat de methode zo eenvoudig is, kan het ook als zelfhulpmethode worden ingezet. Wanneer je eenmaal met EFT bezig bent geweest, wordt het steeds makkelijker om toe te passen. Je kunt het dan zien als een onderdeel van je dagelijks leven.

EFT | Emotionale Freedom Technique

Toepassing van EFT

Positieve veranderingen in je leven, dat is een streven dat veel mensen hebben. Met EFT wordt dit werkelijkheid. Wanneer je blijft ‘hangen’ in negatieve emoties, wanneer je veel stress ervaart en moeite hebt met ontspannen of als je angsten je in hun greep houden, last hebt van remmingen of verslavingsgevoelig bent; al deze klachten kunnen op effectieve wijze met behulp van EFT worden aangepakt. Terug naar je kern en negatieve gevoelens omzetten naar positiviteit, dat kan met EFT.

Resultaten

EFT | Emotionale Freedom Technique

EFT gaat uit van de onbewuste programmering van je geest. Deze programmering bepaalt grotendeels hoe je leeft omdat het je stemmingen, emoties, gedrag en handelen kan beïnvloeden. EFT is niet ontstaan uit een wetenschappelijk onderzoek, maar is na vele goede resultaten wel wetenschappelijk onderzocht.

Er wordt over de hele wereld gewerkt met EFT, juist omdat het zo eenvoudig is en de resultaten vaak zo wonderbaarlijk zijn. Wanneer EFT wordt toegepast of aangeleerd door een goede therapeut, zijn de resultaten nog beter. Een goede therapeut biedt een veilige omgeving, heeft een groot empathisch vermogen en heeft de vaardigheden die van belang zijn voor een goed, blijven resultaat.
Omdat EFT een energetische methode is, is er in geloven niet van belang. EFT is een methode die bewezen werkt en uitstekende resultaten oplevert.

In de opleiding tot Holistisch Therapeut bij ZoMa Opleidingen is één module volledig gewijd aan EFT. De technieken van EFT worden diepgaand behandeld en aangeleerd. Interesse in de opleiding? Kom dan eens vrijblijvend kennismaken op één van onze infobijeenkomsten!