Worden wie je werkelijk bent

Worden wie je werkelijk bent met Zijnoriëntatie als uitgangspunt

Hoe kun je weer worden wie je werkelijk bent? Zijn zoals je bent vanuit je essentie? Op die vragen geeft Zijnsoriëntatie antwoorden. De rode draad in de opleiding tot Holistisch Therapeut/Coach!

Zijnsoriëntatie als uitgangspunt

Essentieel uitgangspunt bij Zijnsoriëntatie is zelfonderzoek.

  • Je kunt vanuit een kwetsbare basishouding naar jezelf kijken.
  • Tijdens de opleiding leer je zelfonderzoek, Reiki en diverse methodieken die je hiervoor kunt toepassen.
  • Je wordt uiteindelijk weer wie je werkelijk bent, vanuit je essentie. Voordat je gevormd werd door al je ervaringen en ontwikkelingen.
  • Met Zijnsoriëntatie kom je als het ware weer thuis bij jezelf.

Wil je kennismaken met onze lessen? Volg een gratis proefles of meld je aan voor een van de informatiebijeenkomsten.

Meer info kennismakingsevents

Intens gelukkig

Je kunt je vast nog wel een moment herinneren dat een intens geluksgevoel je overviel. Bij het kijken naar je slapende kind of toen je op het strand naar de zonsondergang keek. Op zo’n moment klopt alles en voel je je écht happy. Alles wat je vreugde, licht en liefde geeft, op een moment waarop je alleen maar dát voelt, zonder stil te staan bij wat er verder allemaal gebeurt.

Zo’n moment waarop alles even stil is, en waarop alles perfect is. Dat is het moment waarop je even helemaal in het Nu bent. En het geluksgevoel dat er bij hoort, wil je het liefst continu voelen.

Om dit te bereiken, gaan veel mensen hier naar op zoek door nóg harder te werken, meer geld te verdienen, beter presteren, materiële dingen kopen. Op zoek naar erkenning, waardering in de vorm van geld, aandacht en imago. Maar word je daar écht gelukkig van?

Gelukkig zijn als basis

Wat als gelukkig zijn je basis wordt? Als je vanuit je kern kunt ervaren dat je al heel en compleet bent, en daar niet bij hoeft weg te gaan om gelukkig te zijn? Dat je die momenten van leven in het Nu eigenlijk steeds ervaart en er niet naar hoeft te zoeken? Het is er al!

Dicht bij jezelf blijven, bij je essentie, kun je zien alsof je op een perron staat. Jij bent dat perron, in je eigen kracht. Het perron is dat geluksmoment, waarop alles klopt en perfect is. Er komen treinen langs, maar je stapt nergens in. Je wordt niet afgeleid door de treinen die langskomen, maar blijft dicht bij jezelf.

Door te mediteren of een Reiki cursus te volgen en nog meer door de opleiding tot Holistisch Therapeut te volgen, kun je steeds langer op jouw perron blijven. Oftewel: steeds meer bij jezelf blijven en gelukkig leven vanuit je essentie. Het hier en nu is goed: daar waar je heel en compleet bent.

“Ik doe de opleiding tot Holistisch Therapeut en de opleiding voor Reiki Trainer bij ZoMa. Ik ben sinds de opleiding zoveel dichter bij mijn ware essentie gekomen. De opleiding Holistisch Therapeut biedt naast Reiki, praktijkervaring, holistische behandelingen, veel verschillende methodieken vooral ook de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen. Je patronen en overtuigingen te onderzoeken en te transformeren waardoor je steeds meer in je eigen kracht gaat staan. Ik zou iedereen de opleiding aanraden, ook als je geen therapeut wilt worden is het een fantastische opleiding om dichter bij jezelf te komen. Dankbaar!”

Judith Bandell

Worden wie je werkelijk bent

Het hier en nu is goed genoeg

Van je perron af gaan, betekent dat je de verbinding met je essentie loslaat. Door dingen die je wilt na jagen, geef je aan dat het hier en nu niet goed genoeg is. Net als door ergens tegen te vechten, in verzet gaan tegen iets wat je niet wilt, of door te vluchten, waardoor je bepaalde gevoelens of gebeurtenissen ontkent.

In feite betekent dit alles dat je onnodig lijdt; want waarom zou je je perron, je essentie verlaten? Die plek waar je zo gelukkig bent?

Onnodig lijden ontstaat doordat we ons identificeren met ons ‘verhaal’. Met wat we denken, wat we voelen, en hoe we ons identificeren met ons lichaam. Hierbij gaan we voorbij aan het feit dat we niet onze gedachten, emoties en lichaam zijn, maar dat we ze hebben.

Zelfonderzoek doen

Ook hebben we de regie over ons eigen leven, waardoor we op ons perron kunnen blijven. De passerende treinen, vol met gedachten, emoties en lichamen mogen passeren: we hoeven niet in te stappen om gelukkig te zijn!

Als dit in jou verankert en je kunt het herkennen, dan ga je zelfonderzoek doen. Met zelfonderzoek leer je wanneer je bij jezelf weggaat, wanneer je je perron verlaat. Wanneer je de verbinding met jezelf verliest en, niet in het minst, waarom dit gebeurt.

Dit alles komt uitgebreid aan bod in de opleiding tot Holistisch Therapeut/Coach.

  • Je krijgt handvatten om te leren bij jezelf te blijven en je dit eigen te maken.
  • Je leert Zijnsoriëntatie in je leven te integreren. Met Reiki, meditatie of het maken van natuurwandelingen bijvoorbeeld.
  • In onze opleiding ontdek je wat werkt voor jou als mens.
  • Je leert om in het Nu te zijn en om die momenten bewust te ervaren.

Zelfonderzoek vraagt om een open, bewuste houding en een stille geest. Je verwelkomt alles wat er is en voelt dat alles er ook mag zijn. Gedachten, emoties en lichamelijke gevoelens komen en gaan, maar je realiseert je steeds meer dat je ze hebt, en niet bent. Je bent vanuit je essentie heel en compleet, vol licht en liefde.

‘Bij ZoMa leer je jezelf te zien in jouw mooiste versie. Het is een uitnodiging om het onbewuste bewust te maken en te leven op een manier je niet eerder kende. ZoMa heeft een reikwijdte van liefde die nodig is in deze wereld en die steeds groter groeit en aan het licht komt. Dankjewel.’

Jill Hoppenbrouwers

Worden wie je werkelijk bent met Holistisch Therapeut

Volg je hart en word Holistisch Therapeut/Coach!

Hoe vaker je op je perron bent, hoe meer je ontdekt wie je in de essentie bent: de liefde en het licht zelf. Als je steeds meer op je perron bent, in je natuurlijke staat van Zijn, leef je automatisch op holistische wijze vanuit je hart. Je hart weet wat goed voor jou is: volg je hart, want dat weet de weg.

De opleiding tot Holistisch Therapeut/Coach begeleidt en ondersteunt in bovenstaand groeiproces. Door te worden wie je werkelijk bent, kun je op dezelfde manier mensen gaan begeleiden en ondersteunen!

Ik ga starten