Worden wie je werkelijk bent

Hoe kun je weer worden wie je werkelijk bent? Zijn zoals je bent vanuit je essentie? Op die vragen geeft Zijnsoriëntatie antwoorden. De rode draad in de opleiding tot Holistisch Therapeut!

Zijnsoriëntatie als uitgangspunt

Essentieel uitgangspunt bij Zijnsoriëntatie is zelfonderzoek. Dit houdt in dat je vanuit een kwetsbare basishouding naar jezelf kunt kijken. Met zelfonderzoek, Reiki en diverse methodieken die je leert tijdens de opleiding tot Holistisch Therapeut, word je uiteindelijk weer wie je werkelijk bent, vanuit je essentie. Je essentie is wie je al was, voordat je gevormd werd door al je ervaringen en ontwikkelingen. Met Zijnsoriëntatie kom je als het ware weer thuis bij jezelf.

Intens gelukkig

Je kunt je vast nog wel een moment herinneren dat een intens geluksgevoel je overviel. Bij het kijken naar je slapende kind of toen je op het strand naar de zonsondergang keek. Op zo’n moment klopt alles en voel je je écht happy. Alles wat je vreugde, licht en liefde geeft, op een moment waarop je alleen maar dát voelt, zonder stil te staan bij wat er verder allemaal gebeurt.

Zo’n moment waarop alles even stil is, en waarop alles perfect is. Dat is het moment waarop je even helemaal in het Nu bent. En het geluksgevoel dat er bij hoort, wil je het liefst continu voelen.
Om dit te bereiken, gaan veel mensen hier naar op zoek door nóg harder te werken, meer geld te verdienen, beter presteren, materiële dingen kopen. Op zoek naar erkenning, waardering in de vorm van geld, aandacht en imago. Maar word je daar écht gelukkig van?

Jennifer Demeijer, Emmerich am Rhein
Jennifer
De opleiding tot Holistische therapie ben ik twee jaar geleden begonnen. Via een andere cursus heb ik Marjolein leren kennen en ontdekt dat er nog een hele wereld voor mij open lag, waarin ik mijn gevoel in vertrouwen volgen kon. Een heerlijk gevoel om te ontdekken dat je intuïtie klopt! Dat innerlijk weten dat altijd al de juiste richting gaf, maar door het beredeneren niet gehoord mocht worden. Ik begon de opleiding met een aarzeling vanwege de kosten. Achteraf bezien kan ik nu zeggen dat ik mijzelf hiermee zo’n mooi cadeau gegeven heb! Dat was het echt dubbel en dwars waard.

Gelukkig zijn als basis

Wat als gelukkig zijn je basis wordt? Als je vanuit je kern kunt ervaren dat je al heel en compleet bent, en daar niet bij hoeft weg te gaan om gelukkig te zijn? Dat je die momenten van leven in het Nu eigenlijk steeds ervaart en er niet naar hoeft te zoeken? Het is er al!

Dicht bij jezelf blijven, bij je essentie, kun je zien alsof je op een perron staat. Jij bent dat perron, in je eigen kracht. Het perron is dat geluksmoment, waarop alles klopt en perfect is. Er komen treinen langs, maar je stapt nergens in. Je wordt niet afgeleid door de treinen die langskomen, maar blijft dicht bij jezelf.

Door te mediteren of een Reiki cursus te volgen en nog meer door de opleiding tot Holistisch Therapeut te volgen, kun je steeds langer op jouw perron blijven. Oftewel: steeds meer bij jezelf blijven en gelukkig leven vanuit je essentie. Het hier en nu is goed: daar waar je heel en compleet bent.

Hier en Nu

Het hier en nu is goed genoeg

Van je perron af gaan, betekent dat je de verbinding met je essentie loslaat. Door dingen die je wilt na te jagen, geef je aan dat het hier en nu niet goed genoeg is. Net als door ergens tegen te vechten, in verzet gaan tegen iets wat je niet wilt, of door te vluchten, waardoor je bepaalde gevoelens of gebeurtenissen ontkent.

In feite bekent dit alles dat je onnodig lijdt; want waarom zou je je perron, je essentie verlaten? Die plek waar je zo gelukkig bent?

Onnodig lijden ontstaat doordat we ons identificeren met ons ‘verhaal’. Met wat we denken, wat we voelen, en hoe we ons identificeren met ons lichaam. Hierbij gaan we voorbij aan het feit dat we niet onze gedachten, emoties en lichaam zijn, maar dat we ze hébben.

Zelfonderzoek doen

Ook hebben we de regie over ons eigen leven, waardoor we op ons perron kunnen blijven. De passerende treinen, vol met gedachten, emoties en lichamen mogen passeren: we hoeven niet in te stappen om gelukkig te zijn!

Als dit in jou verankert en je kunt het herkennen, dan ga je zelfonderzoek doen. Met zelfonderzoek leer je wanneer je bij jezelf weggaat, wanneer je je perron verlaat. Wanneer je de verbinding met jezelf verliest en, niet in het minst, waarom dit gebeurt.

Word Holistisch Therapeut

Dit alles komt uitgebreid aan bod in de opleiding tot Holistisch Therapeut. Je krijgt handvatten om te leren bij jezelf te blijven en je dit eigen te maken, zodat Zijnsoriëntatie in je leven geïntegreerd wordt. Met Reiki, meditatie of het maken van natuurwandelingen bijvoorbeeld. In onze opleiding ontdek je wat werkt voor jou als mens. Je leert om in het Nu te zijn en om die momenten bewust te ervaren.

Zelfonderzoek vraagt om een open, bewuste houding en een stille geest. Je verwelkomt alles wat er is en voelt dat alles er ook mag zijn. Gedachten, emoties en lichamelijke gevoelens komen en gaan, maar je realiseert je steeds meer dat je ze hebt, en niet bent. Je bent vanuit je essentie heel en compleet, vol licht en liefde.

Volg je hart en word Holistisch Therapeut!

Hoe vaker je op je perron bent, hoe meer je ontdekt wie je in de essentie bent: de liefde en het licht zelf. Als je steeds meer op je perron bent, in je natuurlijke staat van Zijn, leef je automatisch vanuit je hart. Je hart weet wat goed voor jou is: volg je hart, want dat weet de weg.

De opleiding tot Holistisch Therapeut begeleidt en ondersteunt in bovenstaand groeiproces. Door te worden wie je werkelijk bent, kun je op dezelfde manier mensen gaan begeleiden en ondersteunen!

Aanmelden Holistisch Therapeut