Wil jij werken met energie? Wellicht is een healing opleiding dan iets voor jou. Alles om ons heen is energie. Als er ergens een blokkade of een verstoring van die energie ontstaat, kan er in je lichaam een ophoping of een tekort aan energie ontstaan. Dit manifesteert zich in het lichaam als lichamelijke, mentale of emotionele klachten.

Een healing opleiding

Healing betekent helen. Tijdens een opleiding tot healer leer je om de ziel, emoties, gedachten en het lichaam met elkaar in balans te brengen. Tijdens een healing wordt er ruimte gemaakt in je energiesysteem, zodat je nieuwe stappen kunt gaan maken. Oude energie, maar ook energie die je hebt overgenomen van anderen, kun je dan loslaten. Een healing gebeurt met de handen; energie wordt aangeraakt en begint te stromen waar nodig.

Als je je intuïtie wilt ontwikkelen, dan is de online cursus Spiritueel ontwaken echt iets voor jou. In deze diepgaande cursus leer je alles over je intuïtieve vermogens, over de kracht van de natuur, de maan en dromen en kom je helemaal thuis bij jezelf. Je leert jezelf kennen, zoals je werkelijk bent. Een aanrader!

Een holistische benadering in een healing opleiding

Iedereen beschikt over zelfhelend vermogen. Tijdens een healing zal de healer zijn of haar eigen zelf helende vermogen gebruiken, maar ook het jouwe. Ga je door een veranderingsproces, dan kan een healing hierbij ondersteunend zijn. Een healing zorgt ervoor dat de energie die zich in jouw lichaam bevindt in beweging komt. Zo komt er ruimte voor wie je nu bent en voor wie je wilt zijn. Healing wordt toegepast op zowel grote als ook kleine levensvragen. Het resultaat van een healing is dat jouw energie weer helder is en dat je weer jezelf bent. Dit uit zich in spiritueel, emotioneel en fysiek welzijn (holistisch).

Wat leer je in een healing opleiding?

Tijdens een opleiding tot healer leer je op een professionele manier te werken met energie. Niet alleen leer je jouw eigen energie bewust waar te nemen, maar ook de energie van anderen en van je omgeving. Je leert om met deze energie te communiceren en interactief te zijn. Er komen daarnaast verschillende technieken van healing en zelf healing aan de orde.

healing opleiding

Als je een healing of chakra healing geeft, kijk je naar wat iemand aan het ontdekken is als spiritueel wezen. Je leert te kijken naar de energie die hierbij ondersteunend kan zijn. Terwijl je dit doet maak je onderscheid tussen energie die oud is, de energie die overgenomen is van anderen, vorige levensenergie, energie die vastgezet is (zoals overtuigingen) en gidsenergie.

Belangrijk bij de Healing opleiding is het healen van jezelf. Alle technieken pas je eerst op jezelf toe, om vervolgens anderen te kunnen helpen.

Werken met energie leer je in een healing opleiding

ZoMa opleidingen heeft diverse opleidingen en cursussen waar je leert te werken met de energie van jezelf en de energie van anderen. De Reiki cursussen zijn hier een goed voorbeeld van. Tijdens een Reiki cursus leer je om subtiele levensenergie met je handen door te geven. Wanneer je te maken hebt met een verstoorde energie, zit je niet lekker in je vel. Dit kan emotioneel of fysiek zijn. Reiki is gebaseerd op de overdracht van energie. Je heelt hierdoor je lichaam en je geest, maar ook op spiritueel gebied zul je stappen maken.

Ook in de opleiding tot Holistisch Therapeut komt het werken met energie terug. De rode draad van alle energetische opleidingen is dat je weer wordt wie je werkelijk bent vanuit je essentie. Je kunt bij ZoMa Opleidingen een gratis proefles volgen om kennis te maken.

Aanmelden Holistisch Therapeut

Proefles Edelstenen en Reiki