Healing… wat is dat nu eigenlijk? Het woord healing betekent letterlijk heling ofwel: genezing. Zo heelt een arts bepaalde lichamelijke aandoeningen door bijvoorbeeld een breuk te ‘helen’. Uiteindelijk is het het lichaam zelf, dat heelt.

Spirituele healing

Healing wordt vooral gebruikt in de spirituele wereld en dan in de betekenis van het helen van een verstoorde balans tussen lichaam en geest. Dat klinkt misschien wat vaag; beter is om te zeggen dat healing zeer breed kan worden toegepast.

healing

Bij spirituele healing kun je dan bijvoorbeeld denken aan het verwerken van een trauma en het er mee leren omgaan, of het leren leven met je hooggevoeligheid, het in balans brengen van verstoorde energie in het lichaam en de geest. Bij spirituele healing ga je uit van de universele levensenergie. Alles bestaat uit energie en alles is met elkaar verbonden. Als er verstoringen ontstaan in het doorstromen, doorgeven of ontvangen van die energie, dan kunnen er psychische klachten ontstaan die uiteindelijk ook weer leiden tot lichamelijke problemen.

Wil je ook positief leven door je hooggevoeligheid te gebruiken vanuit je diepste wezen? Volg dan de online cursus Hooggevoeligheid als Kracht. In deze cursus leer je alles over hsp, de eigenschappen én de wijze waarop je hier optimaal gebruik van kunt maken voor een positief, gezond en gelukkig leven. Vanuit je eigen kracht!

Een healing kan daarbij helpen, doordat door bepaalde handelingen (healing methodieken en technieken) de blokkades worden opgeheven. Het terug in balans brengen van de chakra’s wordt ook wel chakra healing genoemd, verstoorde energiestromen worden weer in balans gebracht.

Healing therapeut

Een healing-therapeut zoekt de energie in de cliënt op en kan daarmee in beeld brengen waar de klachten vandaan komen. Dat wordt vaak een reading genoemd. De daadwerkelijke therapie die dan volgt, is de healing. Het helen van psychosomatische klachten met behulp van universele energie, dat is eigenlijk wat een healing is. Het fijne van een reading (voorafgaand onderzoek) is dat je dan ook zelf met de klachten aan de gang kunt. Healing is iets wat je heel goed bij jezelf kunt toepassen. Als je leert hoe je de energie kunt voelen, of weet waar je klacht op een bepaald niveau zit, kun je er makkelijk zelf mee aan de gang. Probeer maar eens je handen op een plek te leggen waar je bijvoorbeeld pijn hebt.

Je zult merken dat dat heel prettig aanvoelt; de betreffende plek kan warm aan gaan voelen, je handen kunnen warm aan voelen, of juist koud. Probeer, als je hiermee oefent, niet na te denken bij wat je doet. Je intuïtie zal aangeven waar je je handen plaatst, en hoe lang dat nodig is. De energie gaat naar de plek waar het het meeste nodig is op dat moment.

healing

Healing en de cliënt

Een healing kan een persoon met een ‘onverklaarbaar’ probleem vaak net dat duwtje in de juiste richting geven. Een healer moet echter altijd alert blijven, want het mag niet zo zijn dat een cliënt afhankelijk wordt van zijn of haar therapeut. Daarom is het belangrijk om te weten dat het zelfhelend vermogen gestimuleerd wordt met healing.

Net als bij Holistische therapie, Reiki, magnetiseren en overige natuurgeneeswijzen, wordt dus altijd het zelfhelend vermogen gestimuleerd. Uiteindelijk doe je het allemaal zelf! Dit alles leer je in de opleidingen en cursussen bij ZoMa Opleidingen. Vind je dit interessant? Kom dan eens langs bij één van onze open dagen, infobijeenkomsten of meld je aan voor een gratis proefles.