Home / Numerologie

Numerologie

Numerologie: de bijzondere betekenis van getallen. Getallen, ze waren je niet altijd goed gezind tijdens de wiskundeles, maar toch zijn ze nuttiger dan je denkt. Getallen, die moeten er gewoon zijn. Zonder getallen zou er geen wetenschap, geen medicijnen, geen technologie, gewoonweg bijna niets zijn. Maar getallen hebben ook nog een speciale functie: ze vertellen je iets over je leven via numerologie!

Hoe werkt numerologie?

Numerologie is de spirituele studie van getallen. Numerologie heeft niets met wiskunde te maken, maar alles met de energieën die bepaalde getallen uitsturen en de boodschappen die ze kunnen geven.

Numerologie

Er is wel een kleine link met wiskunde, want de grondlegger van numerologie was Pythagoras. Dit wiskundig genie kon niet alleen goed werken met getallen, maar zag er zelf ook een symboliek in.

Hoe gaat een numeroloog te werk?

Een numeroloog zal getallen gebruiken om een zicht te krijgen op je persoonlijkheid, je levenssituatie, je relaties met anderen, enzovoort. Daarnaast heeft hij ook inzicht over de spirituele betekenis van getallen en getallengroepen. Dit doet hij door voor jou persoonlijke getallen te berekenen aan de hand van een aantal persoonlijke gegevens en vaak met behulp van cijfers.

Als je je intuïtie wilt ontwikkelen, dan is de online cursus Spiritueel ontwaken echt iets voor jou. In deze diepgaande cursus leer je alles over je intuïtieve vermogens, over de kracht van de natuur, de maan en dromen en kom je helemaal thuis bij jezelf. Je leert jezelf kennen, zoals je werkelijk bent. Een aanrader!

De numerologie kijkt niet enkel naar de betekenis van aparte getallen, maar ook naar de betekenis van bepaalde uren, data, getallengroepen zoals meestercijfers, enzovoort. Misschien zie jij de laatste tijd wel vaak dezelfde getallen en vraag jij je af of dit iets wilt zeggen? Meestal wil dat dan zeggen dat beschermengelen, meesters of gidsen jou een boodschap willen geven. Het kan dan handig zijn als je weet wat de cijfers betekenen!

Numerologie: de betekenis van getallen

Elk getal heeft een eigen energie en dus een eigen betekenis. Er zijn echter ontzettend veel combinaties mogelijk. Hieronder geven we je een overzicht van de betekenis van de getallen 1-10 in de numerologie.

Numerologie: 1

Dit getal staat voor eenheid, maar ook voor een nieuw begin. Als je vaak het nummer één ziet, dan kan het zijn dat je moet leren om meer verbonden te zijn met anderen. Wees aardig voor de mensen rondom je en sluit je niet te vaak af van de wereld. Daarnaast kan het ook een nieuw begin aankondigen.

Numerologie: 2

Het cijfer twee staat voor dualiteit, maar ook voor Yin-Yang, het evenwicht tussen het vrouwelijke en het mannelijke. Als dit getal vaak op je pad komt, dan kan het zijn dat je je leven weer in balans moet krijgen.

Numerologie: 3

Het cijfer drie kan duiden op de aanwezigheid van verlichte meesters. Dit cijfer vertelt je dat ze je gebed gehoord hebben en dat ze je willen helpen.

Numerologie: 4

Cijfer vier is het cijfer van de engelen. Als je een vier tegenkomt, dan wil dit dus zeggen dat er engelen in je leven aanwezig zijn. Je kan hen altijd om hulp vragen.

Numerologie: 5

Cijfer vijf staat voornamelijk voor verandering en transformatie. Zie je dit cijfer vaak? Dan zal er binnenkort iets veranderen in je leven!

Numerologie: 6

Het cijfer zes staat voor aardse zaken, tastbare dingen. Als je dit cijfer vaak ziet dan kan dat betekenen dat je je moet losmaken van het aardse en je je meer moet focussen op je spiritualiteit.

Numerologie: 7

Als je dit cijfer zeven ziet, dan ben je op de goede weg. Hou vol en doe vooral zo voort!

Numerologie: 8

Cijfer acht is ook een aards nummer en is vaak gerelateerd aan financieel welzijn. Als je dit nummer vaak ziet, dan komt er meer financiële stabiliteit in je leven.

Numerologie

Numerologie: 9

Nummer negen is het nummer van de lichtwerkers, creatievelingen, mediums, kortom: voor iedereen die dienstbaar is door middel van zijn aangeboren talenten en interesses. Zie je nummer negen vaak? Dan krijg je de boodschap dat het tijd wordt om je talenten in te zetten of om je ideeën om te zetten tot daden.

Numerologie: 10

Dit cijfer tien wil zeggen dat je (binnenkort) aanwijzingen van God ontvangt. Sta open voor nieuwe gevoelens, gedachten en ideeën die plots komen opdagen.

Numerologie bij ZoMa Opleidingen

Wil je ook leren wat de symboliek is van getallen, dieren, kleuren, etc.? Dan ben je bij ZoMa Opleidingen aan het goede adres. In onze opleidingen en cursussen leer je heel veel over de spirituele betekenis van allerlei elementen uit de natuur. Wees welkom om langs te komen voor een proefles!

Meer info proefles