Home / Beschermengel

Beschermengel

Je hoort mensen wel eens zeggen dat ze een engeltje op hun schouder hebben gehad, bijvoorbeeld wanneer ze op het nippertje aan een ongeluk ontkomen zijn. Een engeltje zit natuurlijk niet echt op je schouder. De meeste mensen zien deze uitdrukking dan ook niet als een letterlijk iets, maar als een figuurlijk iets. Toch zit men er niet ver vanaf, een beschermengel zit weliswaar niet op je schouder, maar bevindt zich wel ten alle tijden bij je in de buurt. En geeft je waarnodig signalen, biedt steun en wijst je de weg.

Een beschermengel is je persoonlijke bodyguard

Ieder mens heeft één of meerdere beschermengelen bij zich. En of ze zich er nu wel of niet bewust van zijn, ze zijn er altijd. Een beschermengel komt bij je vanaf je geboorte en blijft dit hele leven aan je verbonden. Ze gaat waar jij gaat.

Beschermengel

Je kan dus wel zeggen dat je beschermengel je schaduwt, maar in de positieve zin van het woord dan! Ze doet dit omdat ze onvoorwaardelijk van je houdt. Tevens is het haar opdracht om ervoor te zorgen dat jij veilig bent. Toch kan het soms voorkomen dat je je in een onveilige of onprettige situatie bevindt. Dit kan drie oorzaken hebben:

1. Jouw beschermengel kon jou niet bereiken

Wanneer we nog een baby’tje zijn tot aan ongeveer zes jaar oud, staan we nog in helder contact met onze beschermengel. Helaas, hoe ouder we worden, hoe minder helder dit contact wordt. Dit heeft te maken met de verschillende lampenkapjes die om ons lichtje heen komen te zitten door levenservaringen.

2. Je negeerde de boodschappen van je beschermengel

Wanneer je het contact met je beschermengel op latere leeftijd weer hebt hervonden, kan het soms uitdagend zijn om diens boodschappen te accepteren. Onze eigenwijsheid wint het dan van onze beschermengel.

3. Deze ervaring is belangrijk voor je persoonlijke groei en je beschermengel had de opdracht om een stap achteruit te doen

Om bepaalde lampenkapjes af te kunnen leggen, zijn bepaalde ervaringen nodig die een oude pijn, oud gevoel, trauma triggeren. Hoe moeilijk ook voor je beschermengel, deze zal dan naar de achtergrond moeten stappen. Zodat jij je lessen kan leren.

Hoe dan ook, je beschermengel zal nooit van je zijde wijken en altijd van je blijven houden. Zelfs op het moment dat je een niet zo slimme keuze maakt, zal jouw beschermengel er alles aan doen om je zo goed mogelijk te ondersteunen.

Een beschermengel biedt steun

Er zijn mensen die dagelijks in contact zijn met engelen en beschermengelen. Deze mensen hebben hun spiritualiteit en gaves dermate ontwikkeld, dat ze daadwerkelijk kunnen communiceren met engelen. Daar zijn zelfs hele studies van gemaakt. Ook zijn er boeken geschreven over hoe je in contact kunt komen met je beschermengel, en hoe je er zelf mee kunt communiceren. Als je hiervoor open staat en bereid bent om je vertrouwen aan een beschermengel te geven, kun je er heel veel steun aan hebben.

Alvorens je gaat communiceren met je beschermengel is het fijn als je monkey mind uit staat. In deze meditatie helpt Marjolein Berendsen je daarbij en laat ze je verbinden met je zuivere bewustzijn. In dit bewustzijn kun je de boodschappen van je beschermengel helder ontvangen.

Communiceren met je beschermengel

Het communiceren met je beschermengel kan voor jou heel anders werken dan voor iemand anders. Hieronder vindt je een aantal manieren waarop je de signalen die je beschermengel je geeft of stuurt, kunt oppikken:

1. Via je gevoel

Zo kan je gevoel een signaal van je beschermengel zijn. Bijvoorbeeld wanneer je in een situatie zit waarbij je twijfels hebt iets wel of niet te doen. Als je intuïtie dan sterk aangeeft het niet te doen, kan dat een signaal van je beschermengel zijn. Net als in een situatie in het verkeer, waarbij je jezelf echt in gevaar brengt en je op het laatste moment intuïtief besluit om niet over te steken. Je voorkomt daarmee dat je in botsing komt met een fiets. Dat kan dan een teken van je beschermengel zijn!

2. Via geuren

Ook kan je beschermengel met je communiceren door middel van geuren. Zo kun je bijvoorbeeld ineens de geur van eten ruiken. Je beschermengel kan je er dan aan willen herinneren dat je moet eten.

3. Intuïtief schrijven

Weer een andere manier van communiceren met je beschermengel is intuïtief schrijven. Hierbij schrijf je de vraag die je hebt of het probleem dat je aan je beschermengel wilt voorleggen, op. Vervolgens laat je je pen boven het papier zweven en wacht je tot je een impuls voelt om te gaan schrijven. Schrijf vervolgens precies op wat doorkomt zonder erover na te denken of je zorgen te maken over of het wel logisch is. Ga in overgave. Wanneer je voelt dat de woordenstroom tot een einde is gekomen, lees je wat je hebt opgeschreven.

Als je je intuïtie wilt ontwikkelen, dan is de online cursus Spiritueel ontwaken echt iets voor jou. In deze diepgaande cursus leer je alles over je intuïtieve vermogens, over de kracht van de natuur, de maan en dromen en kom je helemaal thuis bij jezelf. Je leert jezelf kennen, zoals je werkelijk bent. Een aanrader!

4. Het engelenorakel

Engelenorakels zijn er in verschillende soorten en maten. Je hebt ze met mooie prentjes, maar ook met alleen tekst. Welke soort je ook gebruikt, als je ze gebruikt om te communiceren met je beschermengel, spreek deze intentie dan uit alvorens je een kaartlegging gaat doen. Je beschermengel zal dan naar voren stappen en ervoor zorgen dat de kaarten met de energie die jij op dat moment kan gebruiken, zich aan je tonen.

Het contact met je beschermengel verdiepen

Wil jij het contact met je beschermengel nog verder verdiepen? Begin dan om voor het slapen gaan je beschermengel weltrusten te wensen en te bedanken voor haar goede zorgen. Bij het opstaan wens je haar een goedemorgen en nodig je haar uit om je te ondersteunen gedurende de dag. Jouw beschermengel zal zich dan gezien voelen en haar aanwezigheid in je dagelijks leven zal nog meer zichtbaar worden. Je bent er namelijk meer bewust mee bezig. Sommige mensen willen ook letterlijk in contact komen met hun beschermengel, er een gezicht aan geven. Dat kan, maar dat vergt wat meer oefening.

Als je dat wilt, is het een mooie oefening om elke dag een paar keer in de spiegel te kijken en de tijd nemen om je beschermengel waar te nemen. Belangrijk hierbij is dat je je openstelt voor welke vorm dan ook.

Beschermengel

Een beschermengel kan namelijk verschillende vormen aannemen. Het kan een gezicht zijn, maar het kan ook een kleur zijn of een plasje water of een bloem. Vergeet niet dat engelen uit de vijfde dimensie komen en dat daar geen ‘regels’ zijn of sprake is van vaste vormen zoals in de derde dimensie waar wij in leven. Om contact te leggen met de vijfde dimensie dienen we dus ons inbeeldingsvermogen te raadplegen, nieuwsgierig te zijn en onze verwachtingen los te laten. Hoe beter je dat kunstje beheerst, hoe meer je ook zult kunnen waarnemen van je beschermengel.

Beschermengel of gids?

Misschien denk je, hé dit alles klinkt verdacht veel als een gids. De termen gidsen en beschermengelen, maar ook aartsengelen en engelen lopen nogal eens door elkaar heen. Daarbij is een gids eigenlijk ook een soort beschermengel; ook zij hebben de taak om mensen op aarde te helpen. Het verschil zit hem erin dat een beschermengel:

  • Aan jou is toegewezen en dus bij jou hoort.
  • Er echt is om je te beschermen, te steunen en troost te bieden wanneer jij dat nodig hebt.

Een gids kun je om hulp vragen en zal je dan helpen om jouw verzoek te verwezenlijken. Wanneer jouw verzoek is vervult, gaat de gids weer weg. Afhankelijk van het volgende verzoek dat je hebt, komt de gids weer bij je terug of een andere gids schiet je te hulp. Gidsen kunnen dus ook variëren, je beschermengel niet. Dat is altijd één en dezelfde.

Wil je meer leren over beschermengelen, engelen en gidsen? ZoMa Opleidingen biedt in de opleidingen en cursussen hier veel informatie over. Zo leer je in de opleiding tot Holistisch Therapeut en Reiki Trainer hoe je je gidsen en de aartsengelen, zoals Gabriël, kunt aanroepen en inzetten. Nieuwsgierig? Meld je dan aan voor een proefles of kom eens langs op één van onze info bijeenkomsten!