Home / Reiki opleiding

Reiki opleiding

Met een Reiki opleiding leer je om liefdevolle aanrakingen te doen, waarbij je jezelf en een eventuele cliënt kunt behandelen voor blokkades, mentale, emotionele, fysieke, spirituele en energetische problemen. Iedereen kan een Reiki opleiding doen. Het maakt je leven en je leefwijze zoveel mooier en liefdevoller!

Als je nog nooit met Reiki in aanraking bent geweest, dan is het een aanrader om je er eens in te gaan verdiepen. Met Reiki gaat er een nieuwe wereld voor je open, waarin je je bewustzijn ontwikkelt en je intuïtieve vermogens op een hoger niveau kunt brengen. Reiki staat voor universele levensenergie; de energie waaruit alles is opgebouwd. Deze energie wordt met Reiki doorgegeven door zachte, liefdevolle aanrakingen ten behoeve van het helen van lichaam en geest.

Wil je ook positief leven door je hooggevoeligheid te gebruiken vanuit je diepste wezen? Volg dan de online cursus Hooggevoeligheid als Kracht. In deze cursus leer je alles over hsp, de eigenschappen én de wijze waarop je hier optimaal gebruik van kunt maken!

Reiki opleiding

Met een Reiki opleiding kun je je bekwamen in het doorgeven van deze universele energie. Er zijn meerdere gradaties in Reiki, die je in verschillende opleidingsniveaus kunt gaan ontvangen. Als je een Reiki opleiding doet, dan word je ingewijd in de gradatie waar je voor opgeleid wordt.

Reiki opleiding

Een inwijding is een uiterst liefdevolle, sterke sessie waarbij een Reiki Trainer je klaarmaakt om de energie te ontvangen en door te geven. Een hele bijzondere ervaring!

De holistische werking van Reiki

In een Reiki opleiding leer je ook de betekenis van Holistisch. Reiki heeft namelijk een holistische werking, het werkt door op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau. Waar veel mensen bang voor zijn, is dat ze hun eigen energie wegsturen naar een ander als ze Reiki geven. Integendeel! Met een Reiki opleiding leer je hoe je de energie van het universum kunt ontvangen en doorgeven. Je geeft nooit je eigen energie weg en van het doorgeven van Reiki word je dus ook niet moe.

Reiki opleiding: Reiki 1

De eerste opleidingsgraad is Reiki 1. Met deze Reiki opleiding leer je vooral op fysiek niveau te behandelen.

Reiki opleiding

Omdat je als je Reiki gaat doorgeven zelf goed geaard, zoveel mogelijk vrij van blokkades en oordelen mag zijn, ga je in deze opleiding vooral jezelf behandelen. Daarmee zuiver je je energiekanaal van blokkades.

Vervolg Reiki opleiding: Reiki 2

De tweede opleidingsgraad, Reiki 2, leert je vooral op emotioneel en mentaal niveau te behandelen. Ook in deze Reiki opleiding ga je jezelf behandelen. De energie die je met Reiki 2 gaat ontvangen en doorgeven, is vier keer zo sterk als Reiki 1. Je gaat zelf merken dat je je ontwikkelt en dat je emotionele en mentale blokkades gaat loslaten. Ook leer je in de Reiki 2 opleiding hoe je een behandeling op afstand kunt geven, hoe je ruimtes en kunt reinigen en bijvoorbeeld eten, water, edelstenen kunt opladen met de Reiki energie.

Reiki opleiding in twee delen: Reiki 3

De Reiki 3 opleiding bestaat uit twee delen. Bij Reiki 3A word je ingewijd tot Reiki Master. De energie is 16 keer zo sterk als bij Reiki 1. Dit is enorm sterk en het helpt je de diepere verbinding met jezelf en anderen te vinden. Je intuïtieve vermogens worden op alle niveaus uitgebreid. Met Reiki 3B word je geleerd hoe je anderen kunt inwijden in deze mooie natuurlijke helingstechnieken.

Volg een Reiki opleiding bij ZoMa Opleidingen

ZoMa Opleidingen biedt Reiki cursussen in alle drie de gradaties aan: Reiki 1, 2, 3A en 3B. Ook kun je de geaccrediteerde opleiding tot Reiki Trainer op hbo-niveau volgen, waarmee je zelf Reiki cursussen kunt gaan geven. Je kunt een gratis proefles volgen, waarin je kennismaakt met de beginselen van Reiki.