Home / Retraite weekend

Retraite weekend

Stel je eens voor. Een heel weekend voor jezelf. Zonder de druk van allerlei dingen moeten. Zonder aandachtvragende kinderen, familie, vrienden en collega’s om je heen. Zonder zorgen over wat je moet gaan eten, wanneer de winkels sluiten, of je wel op tijd bent bij die ene verjaardag. Een heel weekend waarin je dit soort stressactiverende zaken lekker los kunt laten. Zo’n ervaring krijg je als je een retraite weekend gaat doen.

Lege batterij opladen tijdens een retraite weekend

Je lampje gaat uit, je batterij raakt leeg. Je raakt oververmoeid en wilt maar één ding: rust. Maar dat lukt je niet, want alles om je heen gaat gewoon door. Als je in zo’n situatie zit, dan hebben je lijf en je hoofd slechts behoefte aan één ding: weg uit die stresssituatie, terugtrekken in volledige rust en tijd voor jezelf. Tijd om je batterij weer op te laden.

Wil je meer rust in je hoofd en leren hoe je dit in je drukke dagelijkse leven voor elkaar kunt krijgen? Volg dan de online cursus Rust in je hoofd. Met mooie meditaties, oefeningen en tips kan ook jij innerlijke rust ervaren en met een leeg hoofd aandachtig naar jezelf leren luisteren!

Een retraite weekend brengt rust

In welke vorm, soort of hoedanigheid je een retraite weekend plant, het zal je hoe dan ook het volgende brengen:

  • rust
  • stilte
  • bezinning

Even helemaal weg uit je dagelijkse bezigheden, de stress en drukte volledig vergeten en alleen maar bezig zijn met jouw eigen ik. Er worden allerlei verschillende retraite weekenden aangeboden, waarvan de één in een zonnige, paradijselijke omgeving in het buitenland en de ander in een sereen klooster, of een minimalistisch hutje op de hei. Rust is wat het in alle gevallen gaat brengen.

Verbinding met jezelf tijdens een retraite weekend

Als je voor de eerste keer besluit om een retraite weekend te doen, dan is het een aanrader om dit onder begeleiding van een goede coach of bijvoorbeeld een meditatietrainer te doen. Zij helpen je met je zoektocht naar innerlijke rust.

Retraite weekend

Ook kunnen ze je handvatten bieden om antwoorden op levensvragen te vinden. Met behulp van allerlei oefeningen leer je onder begeleiding te mediteren, terug te gaan naar je innerlijke Zelf, rust te vinden in je hoofd en je bewust te laten zijn van wat écht belangrijk voor je is. Het terugvinden van de verbinding met jezelf, het in contact komen met je ziel, zijn meestal de leidraad in een retraite weekend.

Je eigen retraite weekend

Heb je al wat ervaring met mediteren, en weet je hoe je de verbinding met jezelf kunt maken? Dan kun je er ook voor kiezen om je eigen retraite weekend te organiseren.

Retraite weekend

Je zoekt een locatie waarvan je weet dat er rust heerst, waar plek is om helemaal op jezelf te zijn. Je kunt bijvoorbeeld een ruimte kiezen in een klooster, waar je drie dagen helemaal alleen met je eigen Zelf mag zijn.

Je neemt je eigen ruimte om stil te zijn, tot bezinning te komen en helemaal geen contact te hebben met de buitenwereld. Je zult zien dat je als herboren weer terugkeert.

ZoMa Opleidingen organiseert retraite weekenden in Valencia, met als thema ‘Verdieping in je Zijn en nog meer leven in het Nu’. Deze retraite is bedoeld voor leden van ZoMa Community. Als je de opleiding tot Holistisch Therapeut volgt, word je automatisch lid.