Bewustwording is het inzicht krijgen in wie je bent en in de patronen die de manier waarop je leeft bepalen. Bewustwording is inzicht krijgen in een situatie en vooral in jezelf. Je realiseert je dat iets je helpt, of niet. Je ontdekt dat bepaalde zorgen volslagen nutteloos zijn en dat je juist met andere aan de slag moet.

Bewustwording in stappen

Bij bewustwording doorloop je een aantal stappen. Met deze stappen ga je je bewustzijn verhogen. Er zijn vier fases van bewustwording die je allemaal doorloopt als je aan de slag gaat met bewustwording.

In de cursus Leven vanuit je ware essentie leer je vanuit een holistische visie te kijken naar jezelf en de wereld om jou heen. Door het doen van zelfonderzoek ontdek je wie jij werkelijk bent en vooral wat je niet bent. Je leert leven vanuit je ware essentie, liefdevol en oordeelvrij: zoals je écht bent.

Onbewust onbekwaam

Je bent en leeft onbewust. Wat je doelen of je aandachtspunten zijn weet je niet. Je leeft zoals het leven naar je toekomt, zonder je er bewust van te zijn. Je hebt geen idee wat je talent is, of wat je valkuilen zijn.

Bewust onbekwaam

Je hebt wel inzicht in jezelf, maar je weet nog niet goed hoe je daarop actie moet ondernemen.

Onbewust bekwaam

Je bent aan het ontdekken wat je levensdoel is en je snapt dat je verantwoordelijk bent voor je eigen proces, voor alle gebeurtenissen in je dagelijks leven. Je kijkt naar anderen als zijnde spiegels. Je houdt anderen niet meer verantwoordelijk voor de dingen die in jouw leven gebeurden.

Bewust bekwaam

Je bent je ervan bewust dat je je eigen leven vorm kunt geven, van de creatie van je eigen leven. Je weet wat jouw levensvragen en -thema’s zijn en je weet hoe je deze moet aanpakken. Je krijgt steeds meer bewustwording en steeds meer begrip voor andere mensen en hun levens. Je bent zover dat je je eigen pad kunt kiezen en zo ook kunt leven.

Leer jezelf kennen: bewustwording als kracht

Bewustwording

Bewustwording heeft een enorme kracht. Het is de stap zetten om te willen leren. De stap zetten om te herkennen en de kracht vinden om te kiezen. Om te beginnen met de tijd nemen voor jezelf en met jezelf in gesprek te gaan. Zo creëer je bewustwording en leer je jezelf steeds beter kennen. Je zult een stuk gemakkelijker, zorgelozer en zonder oordelen kunnen gaan leven. Dat maakt bewustwording zo mooi.

Bewustwording is goed voor jezelf zorgen

Bewustwording is meer dan nadenken over je leven en over wat je wilt. Het is ook de zoektocht naar de antwoorden op je levensvragen, de manier waarop je omgaat met je gevoeligheid, met andere mensen en dieren. Bewustwording kan zich ook uiten in een andere manier van eten, bewust gezond eten en goed voor jezelf zorgen.

Cadeau voor jezelf

Maar ook bewustwording van het mooie dat de natuur je te bieden heeft, en daar ook vooral van te genieten. Je wordt je bewust van alle mooie dingen die het leven op deze aarde je te bieden heeft. Bewustwording is een mooi cadeau aan jezelf, maar ook aan iedereen en alles om je heen.

Bewustwording

ZoMa Opleidingen besteedt in de opleidingen en cursussen veel aandacht aan bewustwording, wat als een rode draad door de opleiding heen loopt.