Home / Aartsengel Michael

Aartsengel Michael

Werken met engelen, kan dat? Als je het gevoel hebt dat je wat hulp nodig hebt en dat je het even allemaal niet meer weet, dan kan je altijd beroep doen op de aartsengelen. Zij zijn er om je bij te staan in moeilijke tijden, daarnaast helpen ze je met spirituele taken. Elke aartsengel is werkzaam op een ander gebied. Een van die aartsengelen waar je beroep op kunt doen is aartsengel Michaël. Hij staat bekend als de grote beschermer. Werken met deze krachtige aartsengel zal je leven verrijken!

Waarmee kan aartsengel Michaël je helpen?

Elke aartsengel is werkzaam in een ander gebied van je leven. Je kan beroep doen op aartsengel Michaël, als je op zoek bent naar je levensdoel. Hij kan je helpen om meer helderheid en moed te krijgen, zodat je de nodige stappen in je leven kunt zetten. Als je engelenkaart readings geeft, kan hij je ook helpen om een helderder beeld en de juiste woorden te ontvangen. Omdat aartsengel Michaël ook bekend staat als beschermer, kan je hem ook als beschermengel in je leven roepen om jou en je dierbaren te beschermen.

Aartsengel Michaël

Hoe roep je aartsengel Michaël in je leven?

Werken met engelen is niet moeilijk, je moet ze gewoon oproepen. Het volstaat dus om aartsengel Michael om hulp te vragen. Je kan bijvoorbeeld aan aartsengel Michaël vragen om in je dromen te komen en je te helpen met inzichten te krijgen of je kan hem vragen om je energetisch lichaam schoon te maken. Wees duidelijk in wat je vraagt en wees steeds liefdevol en geduldig. Ook tijdens meditatie of voor je spiritueel aan het werk gaat kan je aartsengel Michaël oproepen.

Je kan aartsengel Michaël ook aanroepen om een energetisch schild om je heen te plaatsen dat je beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf. In deze meditatie begeleidt Marjolein Berendsen van ZoMa Opleidingen je hierbij. Ze noemt Michaël niet, maar jij kan hem wel aanroepen tijdens de meditatie.

De aanwezigheid van Michaël

Hoe weet je dat aartsengel Michaël in je leven aanwezig is? Als je niet gewoon bent om te werken met engelen, dan kan het zijn dat je het niet meteen merkt dat ze aanwezig zijn. Engelen geven je meestal een teken. Het kan zijn dat je heldere, liefdevolle energie voelt, overal kleine witte veertjes tegenkomt of plots een beeld voor je krijgt. Als je wat meer duidelijkheid wilt, dan kan het helpen om de engelen expliciet om een teken te vragen. Bij aartsengelen zit het nog een beetje anders. Ook zij zullen zich kenbaar maken, maar elke aartsengel heeft zijn eigen kleur. Ook aan de hand daarvan kan je merken dat ze in je leven zijn. Zo is kobaltblauw de kleur waar je aartsengel Michaël aan herkent.

Als je werkt met aartsengel Michaël dan kan het dus zijn dat je een blauwe energie opmerkt. In sommige gevallen kan dit paars of goud zijn. De waarneming is bij iedereen een beetje anders. Velen zien hem vaak als blauwe lichtbol of zelfs een stip. Het kan ook zijn dat je gewoon een verschil in temperatuur opmerkt of dat je zijn stem kunt waarnemen. Wil je zeker weten of hij in je leven is? Probeer dan bewust te zijn van alle tekenen die hij je probeert te geven. Ze zijn er zeker, je moet ze alleen leren opmerken!

Aartsengel Michaël

Leer meer over engelen en gidsen

ZoMa Opleidingen verzorgt de opleiding tot Holistisch Therapeut op hbo-niveau, evenals verschillende Reiki cursussen. In beide komt het inzetten van hulpbronnen als engelen en gidsen aan bod. Wil je ook meer leren hoe je engelen kunt aanspreken om je bij te staan? Meld je dan aan voor één van onze info bijeenkomsten of schrijf je in voor een proefles en ervaar of de opleiding of Reiki met jou resoneren!