Home / Engelenkaart

Engelenkaart

Engelenkaart trekken is de afgelopen jaren sterk in opkomst. Het is namelijk een waardevol orakel dat mensen op weg helpt. Waarom? Engelenkaarten zijn bewustzijnsverruimende tools. Wat betekent dat ze informatie bevatten die ons op een andere manier naar een situatie laat kijken. Ze kunnen dan bijvoorbeeld net dat steuntje in de rug zijn dat je nog miste om daadkrachtig voor jouw geluk te kiezen. Er zijn verschillende manieren waarop je deze informatie van de engelen met een engelenkaart dek kunt inwinnen. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Wie of wat zijn engelen?

Engelen zijn een dienaar van God en hier om ons te helpen. Ze zijn liefdevolle helpers en boodschappers van het licht. Engelen kunnen ons troosten, inspireren en beschermen. Ze zorgen ervoor dat ons lichaam gevoed wordt met gezondheid en liefde.

Engelenkaarten

Onze geest voeden ze met inspiratie, genegenheid en troost. De meesten van ons kunnen de engelen niet zien. Dit komt omdat ze zich in de vijfde dimensie bevinden. Een dimensie, in de spirituele zin van het woord, geeft aan hoever je bewustzijn reikt. Wij leven in de derde dimensie. De engelen zitten dus op een hoger bewustzijnsniveau die wij met ons derde dimensie bewustzijn niet met het blote oog kunnen waarnemen. We kunnen hun aanwezigheid wel voelen en aanroepen, als je ervoor open staat ten minste. Engelenkaarten doen hier dienst voor, maar ook een engelen medium kan je hierbij helpen.

Redenen om engelenkaarten te raadplegen

Engelenkaart trekken kan je ondersteunen op een groot aantal gebieden in je leven. Er zijn dan ook verschillende redenen waarom je de hulp van engelenkaarten kunt inschakelen:

1. Ter ondersteuning

Engelenkaarten kun je gebruiken om je gesteund te voelen. Of dat nu tijdens een moeilijke periode is, zoals een depressie, of gewoon omdat je het fijn vindt. Ook herinneren ze je aan de idealen die je hebt en ze helpen je te concentreren op de doelen die je nastreeft in je leven. Engelenkaarten doen dit door:

 • Je te herinneren aan waar je verantwoordelijk voor bent en wat jouw plichten zijn.
 • Je te laten weten dat jouw tijd op deze aarde niet voor altijd is. Ze proberen je daarom te adviseren om je niet uitsluitend te richten op jouw doelen, verantwoordelijkheden en plichten.

Samengevat helpen engelen je dus om een goede balans te vinden tussen genieten van het leven en uitdrukking geven aan je verantwoordelijkheden en plichten.

2. Voor inzicht

Engelenkaarten voeden je innerlijke kracht en ze helpen je om jezelf open te stellen, zodat je:

 • Inzicht krijgt in jezelf.
 • De energie die je krijgt vanuit de engelenwereld je helderheid geeft bij de uitdagingen en de kansen die je dagelijks krijgt.
 • Hun inzichten kunt ontvangen tijdens je zoektocht naar wat belangrijk is in dit leven.

3. Bewustzijnsverruiming

Engelenkaarten:

 • Bevatten heel veel energie. Deze energie inspireert je en moedigt je aan.
 • Geven je hernieuwde kracht en laten je jouw innerlijke bron van vrede zien.

Dit tezamen vergroot jouw bewustzijn en dat zorgt weer voor persoonlijke groei en spirituele groei.

In deze meditatie helpt Marjolein Berendsen founder van ZoMa Opleidingen je om jezelf goed te aarden. Dat is wel zo belangrijk alvorens je de engelenkaarten gaat raadplegen. Je kan de inzichten dan beter ontvangen en toepassen gedurende de dag!

Hoe gebruik je engelenkaarten?

Je kunt de engelenkaarten op verschillende manieren gebruiken. Hieronder vindt je er drie:

 1. De dag beginnen met een engelenkaart trekken

Je kunt een engelenkaart trekken als je net wakker bent. Neem voordat je met het ontbijt begint even de tijd voor jezelf. Zoek hierbij een rustig plekje uit in huis, een plek waar je zeker weet dat je niet gestoord wordt. Pak de stapel engelenkaarten, verdeel ze in tweeën en neem in elke hand een stapel. Sluit je ogen en stel jezelf de vraag:

‘Welke engelenkaart zal op deze dag belangrijk zijn voor mij?’

Terwijl je in gedachten bij deze vraag bent, schud je de kaarten en leg je ze in een halve cirkel voor je uit. Herhaal vervolgens de vraag nogmaals en beweeg met je hand heen en weer over de kaarten. Kies die kaart waarvan jij voelt dat het een signaal afgeeft. Je kunt dit bijvoorbeeld voelen doordat:

 • Je hand tintelt.
 • Er een warme gloed van de kaart afstraalt.
 • Je hand houdt plots stil en lijkt onvermurwbaar

Deze engelenkaart trek je en draai je vervolgens om. Lees de boodschap op deze kaart aandachtig. De rest van de dag hou je de boodschap van deze kaart in gedachten. Je kunt het gebruiken als advies bij alles wat je doet deze dag.

2. Engelen orakel spread

Je kan in plaats van één kaart te trekken ook een engelen orakel spread uitleggen. Hierbij kies je meerdere kaarten, meestal drie. In het bijbehorende boekje kun je lezen hoe je dit kan aanpakken. Ieder dek heeft namelijk haar eigen manier.

Engelenkaart

Zo zijn er engelenkaart dekken waarbij de eerste kaart de state of mind weerspiegelt. De tweede de energie die je nodig hebt om de situatie naar een hogere vibratie te tillen. En de derde kaart wat je niet over het hoofd mag zien om de situatie tot een goed einde te brengen. Ook zijn er dekken waarbij de eerste kaart over het verleden gaat, de tweede over het heden en de derde over de toekomst. Een engelenkaart orakel spread kun je dus op verschillende manieren benaderen. Voel daarom van te voren altijd goed waar jouw behoefte ligt. Waar wil je duidelijkheid over en welke strategie past daarbij?

3. Intuïtief

Vaak hebben engelenkaarten ook mooie illustraties die je kan interpreteren. Op veel engelenkaarten wordt de engel van jouw keuze afgebeeld in mooie kleuren samen met andere details en attributen. Deze illustraties zijn niet voor niks gemaakt. Ze bevatten informatie die je kan ontluiken met behulp van je intuïtie. Dit doe je door in te tunen op de engelenkaart en haar rustig in je op te nemen. Er gaan je dan vanzelf dingen opvallen en er poppen woorden of herinneringen binnenin je op. Stel dat je Aartsengel Micheal hebt getrokken, deze wordt vaak in relatie gebracht met de kleur blauw. Wat betekent de kleur blauw voor jou? En welke attributen houdt hij vast? Meestal is dit een zwaard. Waar staat dit zwaard voor jou voor? Het idee is dat je je intuïtie de complete vrijheid geeft bij het beantwoorden van deze vragen. Het rationele en logische denken haal je er dus tussenuit en je zet je nieuwsgierigheid ervoor in de plaats.

Meditatie

Meditatie is hier een mooi middel voor. Dat doe je zo:

 • Leg de kaart voor je neer en sluit je ogen.
 • Verbind je met de energie van de kaart door je aandacht op de kaart te focussen. Ook kan je de kaart visualiseren met je geestesoog.
 • Vervolgens kun je een vraag stellen, voelen wat de tekst of een attribuut op de kaart voor jou betekent of gewoon rustig afwachten wat er door wil komen.
 • Houd ook je journal en een pen bij de hand, zodat je de boodschappen kan opschrijven, direct of na je meditatie.

Als je je intuïtie wilt ontwikkelen, dan is de online cursus Spiritueel ontwaken echt iets voor jou. In deze diepgaande cursus leer je alles over je intuïtieve vermogens, over de kracht van de natuur, de maan en dromen en kom je helemaal thuis bij jezelf. Je leert jezelf kennen, zoals je werkelijk bent. Een aanrader!

De grootste engelenkaart gids vindt je binnenin

In het bijbehorende boekje kun je ook toelichtingen van de engelenkaarten vinden. Dit is altijd interessant om te lezen. Het kan je van informatie voorzien die jezelf nog niet had bedacht. Maar het kan ook zo zijn dat die boodschap of bepaalde delen ervan niet met jou resoneert. Weet dat dit ook helemaal oké is. Zoals gezegd is het een algemene beschrijving. Jij voelt wat op dat moment bij jou aansluit of niet. De grootste gids vindt je binnenin jezelf. Daarom is het ook aan te raden om altijd eerst zelf op de kaart in te tunen en te kijken wat jouw intuïtie je ingeeft. Daarna kijk je in het boekje en voel je hoe die informatie daar wel of niet op aansluit.

Engelenkaarten bij ZoMa Opleidingen

Wanneer je de opleiding tot Holistisch Therapeut volgt, dan krijg je uitgebreide uitleg en praktijkervaring met verschillende soorten inzichtkaarten, waaronder engelenkaarten. Interesse? Kom eens langs op één van onze open dagen, info bijeenkomsten of gratis proeflessen!